szemag!
3 nap elég arra a 4 helyre,amit irtál,kérdés,hogy ha már 3 napig kocsi van a feneketek alatt,pont igy kell-e beosztani???Miért maradnának ki pl. Antiszamosz,Petani,Xi,stb...komppal át lehet menni-kevéske költséggel a "nyúlványra",megérné...
Senkit nem elkeseriteni szeretnék,de én is csak rosszakat hallottam az Uniról...
Én csak felsoroltam helyeket, amiket öszeolvasgattam, hogy miket érdemes megnézni, de nagyon megköszönném ha ajánlanál nekem egy 3 napos útvonalat, mert megmondom őszintén még térképen nem néztem meg, hogy mi merre van! A társaság rám hagyatkozik arra megyünk majd ahogy én mondom, úgyhogy tényleg szuper lenne egy útvonalterv. Szerinted ebbe a három napba majd bele tudunk zsúfolni egy fél napos fürdést a Myrtoson? Egyáltalán azt se tudom, hogy Lassitól kb. hány órás autóútra van Myrtos? Szóval minden jó tanácsnak nagyon örülök és köszönök előre is!
http://www.greeka.com/ionian/kefalonia/kefalonia-beaches.htm#my_mapSzia!
Ha te leszel a "vezető",akkor-még van időd,úgy látom-először nézegesd meg a térképet,és ,miután te tudod,hogy a csapat miket szeret,válassz a partok közül.A fenti oldal ehhez nagyon jó,mert jelöli,hogy a sziget melyik részén van a kinézett partszakasz...
Én az egyik nap biztosan átkompolnék a "nyúlványra",szerintem,ha kérdezed az idei utazókat,biztosan kompárat is tudnak mondani.Itt aztán Lixouri kikötővárosa is érdekes,óceánjáró hatalmasságot is láttunk,aztán Lepeda,Xi,Kounopetra,és,hát Petani...(Platia Amos valszeg nem játszik...).
A második napon Északra indulva fürdés Myrtosnál,Assos,és Fiskardo,esetleg itt is vannak öblöcskék,de azokat én nem ismerem...valaki segit???
A harmadik napon én szintén Északra indulnék.(Miután mi Skalaban laktunk,más volt az útvonal,igy nem tudom,Lassiból át a hegyen Droganati felé mennyire megoldható?Ha nem,akkor Assos felé,Myrtos előtt lekanyarodva Agia Efimia felé-itt is lehet 20 percet nézelődni!-aztán Karavomilos,Sami városka,Antisamos,Melissani.Ha időben még jól álltok,lehet Poros és Skala felé hazamenni,itt is vannak szép kis öblöcskék.Erre vonatkozólag Kónyu szaktársnak vannak jó instrukciói,ha jól emlékszem videója is van az itt található jó sznoris helyekről...
szóval én mondjuk elsőre igy épiteném fel a 3 napot...küldök egy p.ü.-t
A hoteletek (Irilena) nagyon jó helyen van Lassiban,az egyik legjobb kisbolt közelében,szemben vele pedig a Mystic Gusto taverna van,ahol élőzenés folklór estek szoktak lenni Remek kiindulópont lesz
#2191492014-06-28 15:04:04 Válasz a #219137. hsz-ra
Szia!Simán bele fér a fél napos fürdőzés a Myrtoson! Sőt Fiskardo előtt van egy kis öböl ami nekem nagyon tetszett Emblissi a neve érdemes megnézni azt is!
#2191542014-06-28 15:49:05 Válasz a #219144. hsz-ra
Szia Miskolciutas!
Köszi ez így nagyon jó lenne, majd meglátjuk mit szól hozzá a csipet csapat, amikor eléjük terjesztem a programot! Köszi a térképet is, majd tanulmányozom.
Már látom előre, hogy rengeteget fogok kattogtatni a fényképezőgépemmel, lesz téma bőven!
Sziasztok!
Mi július 19-én utazunk a blue sky travel uatzási irodával a Katerina Apartmsnba Lassiba. Jön valaki akkor? Hol érdemes esténként vacsorázni? köszönöm
#2191622014-06-28 17:48:21 Válasz a #219137. hsz-ra
Szia szemag,
nem önreklámnak szánom, de tavaly mi nem egész 3 napot töltöttünk a szigeten októberben, ha gondolod olvas el a beszámolóm, kb. azokat a helyeket jártuk be, amiket szeretnél. Beszámolóért KATT IDE.
Ezek 2 napot vettek igénybe, 3. napon simán átmehettek a Paliki félszigetre.
Sziasztok! Van egy "céirányos" kérdésem a Kefalóniában járatosabb görögimádők táborához.
Többszöri Krétai kirándulásaink során egyetlenegy alkalmat sem szalasztottunk el, hogy a loukumádesz nevű görög finomság elfogyasztása nélkül hazajönnénk... Az a minimum volt, hogy utolsó napon is ettünk. Most azonban Kefalóniára esett idén a választás,-augusztusban, Skalaban (GrandTour....) Tudja-e valakivan-e ott? evett-e már valaki Kefalóniában loukumádeszt, és ha igen melyik városban?
Nagyon várom az infokat, mert a párommal együtt fenjük már a fogunkat rá!...
Köszi, kellemes nyaralást mindenkinek
Szemag! Ha Fiscardo felé jártok, rengeteg kis öböl vár Rátok, többek közt Foki, Emblissi, Dafnoudi is gyönyörű kis beach, az egyikre (asszem Emblissire) egy erdőrészen vezet át az út, 10 perc séta, de megéri!!
És még valami: nem régen valaki talán ebben a topikban érdeklődött a mazsolabor felől, jelentem a jövő héttől (júli 3-tól 9-ig) görög hetek keretében 999,-Ft-ért lehet majd kapni Mavrodaphne-t.