Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 886
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199563 Üzenet linkje2013-03-04 19:51:54  Válasz a #199552. hsz-ra

A nyár nálam még igen bizonytalan. icon_smile.gif az biztos, h az idei első görögország meglesz április végén, egy thessalonikis hosszú hétvégével (vagyis, repülőileg az; úticél elsősorban a meteorák, aztán olympos, miegymás, ami belefér három-remélhetőleg szép- tavaszi napba:) )

aztán van jegyem szintén skg-ba jún 10-re, de itt nincs visszautam, mert arra még nem találtam megfelelő árút. így ez még teljesen bizonytalan, lehet nem lesz ezzel semmi. (de a terv is csak pár napos lenne erre)

és vmikor júliusra kéne még találni vmit, 'a' nyaralásra; jelen állás szerint szinte biztos, h vmi átszállásos történet lesz (wiccair-es árak okán), sok változós ez is: pl. kalamata vagy patras (vagyis pelopponesos), volos (és ekkor pelion félsziget és/vagy évia). esetleg ródos újra, mert nekem a nem turistás, reptér-főváros-faliraki alatti rész, és azon belül is főként monolithos környéke nagyon-nagyon tetszett.

azonban, ha a körülmények úgy akarják, akkor leginkább újra kréta lesz.icon_smile.gif egyrészt amit még ott nem láttam, valamint egy egy-két nap gavdos szigetelés is lenne benne.

így állok. icon_smile.gif

# 887
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199568 Üzenet linkje2013-03-04 21:41:22  Válasz a #199552. hsz-ra Előzmény #199552

Ananda,

míg Milos, Kimolos és Folegandros korántsem versenyezhet mondjuk a Cote D’Azur nagyvilági eleganciájával, számunkra mégis sokkal „pazarabb” helyek, csak nem hiszem, hogy ezt pont itt a Karpathos topikban kellene bővebben kifejtenem. De azért röviden válaszolnék, így ki is teszem az off jelet.

OFF

Milos: 72 látványosnál látványosabb strand, amelyek - vulkáni sziget lévén – mindenféle színben és formációban pompáznak. Hangulatilag és építészetileg többek szerint elmarad más Kykládoktól, de minket már a partjai alapján teljesen meggyőzött, s a syrmatái is lenyűgözőek. Hátránya a nyáron sokszor szüntelenül tomboló meltemi, így kénytelenek leszünk társasjátékozni a széllel, de majd használjuk a görög szélelőrejelzéseket, mikor hova érdemes menni.
Kimolos: piciny sziget Milos közvetlen szomszédságában, ahová csak kirándulni fogunk átmenni, van néhány szélvédett öble, barátságos települése és egy kis világvége érzés a lakatlan területein.
Folegandros: egy sziget, ahol az ember úgy érezheti, mintha megállt volna az idő. Festői főváros egy függőlegesen mélybe szakadó szikla tetején, alig megközelíthető vadregényes partok, még mindig őszintén kedves emberek.

ON

Talán a három sziget együtt már méltó vetélytársa lehet Karpathosnak, de nem lesz könnyű menet, az biztos! icon_wink.gif

Rollo,

látom, a Görögország-vírus már beléd is jól befészkelte magát, s nem kellett hozzá sok idő... Üdv a súlyosan fertőzöttek között! icon_biggrin.gif

# 888
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199574 Üzenet linkje2013-03-05 10:09:30  Válasz a #199563. hsz-ra Előzmény #199563

Rollo!

Nem olyan rossz tervek ezek. Na majd kiderül mi mellett döntöttél aztán megosztod velünk remélem az élményt!

Bea!

Igazi felfedező vagy te is Rolloval együtt úgy látom és ez nagyon jó, mert meg tudod hozni a kedvet ezekhez a számomra ismeretlen helyekhez is.

Drukkolok, hogy minden simán és zökkenőmentesen menjen nektek!!

# 889
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199617 Üzenet linkje2013-03-06 09:48:25  Válasz a #199568. hsz-ra Előzmény #199568

Balázsbea!

Megtaláltam a fotót. www.gettyimage.com és ezt kell a keresőbe beírni:
Woman with blue scarf and hat on a beach

# 890
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199640 Üzenet linkje2013-03-06 17:11:46  Válasz a #199617. hsz-ra Előzmény #199617

Köszi! icon_smile.gif Nagyon szép!
# 891
Kisnorba
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#200537 Üzenet linkje2013-03-29 22:31:18  Válasz a #199369. hsz-ra Előzmény #199369

szia,

köszönöm a segítséged, szerintem Amoopi lesz a nyerő, júl. 2. hetében.
icon_wink.gif

üdvözlettel,
Norbert

# 892
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#200538 Üzenet linkje2013-03-29 23:20:15  Válasz a #200537. hsz-ra Előzmény #200537

Szívesen! icon_smile.gif

Hogy tervezitek az utazást, ha megkérdezhetem? Csak azért, mert már elképzelni is olyan jó!

Oh Karpathos! Mikor láthatlak újra? icon_wink.gif

# 893
Kisnorba
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#200559 Üzenet linkje2013-03-31 01:26:41  Válasz a #200538. hsz-ra Előzmény #200538

szia,

ha minden jól megy,júl.11 v. 18-án indulunk-Hollandiából, ott élünk,dolgozunk..-, 14 éjszakát töltenénk Amoopi-ban v. Pygadiaban /szerintem utóbbi lesz/, mivel boltok, közlekedés, autobérlés...stb., szempontok miatt előnyben részesül, persze Amoopi is nagyon tetszik.
3-4 napot a sziget belső felfedezésére töltenénk, a többit a strandtúrákkal,szép fürdőhelyek felfedezésével.
Elég sokat olvastam már a szigetről...1-2 riválisa lenne...Naxos..Paros..Samos...
De Karpathos győzött az infók alapján /képek, videók, beszámolók/.
Jó az oldalad-oldalatok-, és még1x köszi a segítséged icon_wink.gif

üdv,
Norbert

# 894
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#200566 Üzenet linkje2013-03-31 11:42:58  Válasz a #200559. hsz-ra Előzmény #200559

Szia Kisnorba!

Nagyon jól választottál, s majd drukkolok, legyenek szélcsendes időszakok is, hogy azt az arcát is megismerhessétek ennek a különleges, széltépte szigetnek! De nem kell megijedni akkor sem, ha napokig nem akar szűnni a szél ereje, mert Ammopiban, Damatrián, Kyra Panagián, Achatán és Agios Nikolaos legészakabbi öblében még akkor is élvezhető a tenger, s még Apella is megér egy próbát, mert lehet, az öbölnek azt a csücskét pont elkerüli a hegyről lezúduló viharos szél. Arkassában pedig nagyon jó ugrálni a hullámokban, mivel sekély és homokos a part, még a kisgyerekek is élvezik, csak válasszatok valami stabil fürdőruhát, ha nem akartok kínos helyzetbe kerülni! icon_wink.gif Szerintem Pigadiában is nagyon jó lakni, de Ammopi sem rossz, mert reggel és este még ott is nyugi van, napközben meg oda kirándul az ember, ahová csak akar. Ha van kocsi, akkor igazából semmi sem akadály, bárhol meg lehet szállni. Persze azért nem árt, ha tetszik a hely, mert úgy még élvezetesebb az egész nyaralás.

Előre is nagyon jó utat kívánok, s ha még lenne kérdésed, tedd fel nyugodtan, szívesen válaszolunk, ha tudunk! icon_smile.gif

# 895
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#204997 Üzenet linkje2013-06-23 17:56:50 

Aki (az Aeolussal) utazna a Minos Beach Hotelba, az az alábbiakra számítson:
hajnal 1-ig zenével üzemelő bár (utána zene nélkül). A teraszok/erkélyek igaz, a tengerre néznek, de ott van a bár is... Hetente egyszer bbq est irtó hangos élő zenével. Az ott dolgozók nagy része litván, a hotel főnöke nem igazán foglakozik semmivel. Az étterem/bár miatt a hotel átjáróház. Jobbról-balról közvetlenül hotel+bár. A parton napágyak, ernyők, arról nem tudok, hogy a hotel lakóinak ingyenes-e.
Reggelire egy tojás, lekvár, vaj, kenyér, konzerv barack, tea vagy kávé, egy kis pohár narancslé. Vacsora ad-hoc.
A központ 20-25 perc séta, wifi és melegvíz nem mindig van.
Ár-érték arány szerintem nagyon gáz, nyugalmas pihenésre, görög hangulatra vágyók vélhetően csalódni fognak.
A szállás új a kínálatban, hátha lesz pozitív változás. Csak gondoltam, írok róla, mert még nem került szóba korábban.

# 896
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205013 Üzenet linkje2013-06-23 21:22:18 

És egy gyros tipp: Station. A korábban itt méltón sokat emlegetett taxiállomásos-sarki gyrosossal átellenben, a másik sarkon.
# 897
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205016 Üzenet linkje2013-06-23 21:35:31  Válasz a #205013. hsz-ra Előzmény #205013

ha jól emlékszem, ott tavaly zárva volt (ezek szerint ugye még.. icon_smile.gif ) az üzlet. volt a híres gyrosos, aztán közvetlenül mellette még egy, szemben viszont egy zárt cucc volt. (ahogy abban az utcában még egy-két további vendéglő se nyitott ki).

na azt nem tudom ezt minek írtam le, de leírtam. icon_biggrin.gif

# 898
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205018 Üzenet linkje2013-06-23 21:57:33  Válasz a #205016. hsz-ra Előzmény #205016

A "híres" melletti költözött át ide ebben a szezonban.
# 899
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205020 Üzenet linkje2013-06-23 22:03:10  Válasz a #205018. hsz-ra Előzmény #205018

jaaa. és akkor ezek szerint a nem híres éppen úgy finom, mint a híres. icon_smile.gif
# 900
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205040 Üzenet linkje2013-06-24 08:08:26  Válasz a #205013. hsz-ra Előzmény #205013

Pontikos!

Köszi az infót, épp ezt a szállást nézegettük szeptemberre. Akkor ez már biztos nem lesz a befutó! Tovább folyik a kutakodás ezek szerint, remélem kapunk még jeleket, hogy melyik a jó választás icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu