Nagyon aranyos vagy és köszönöm szépen a jó kívánságot, de nem biztos, hogy el tudunk utazni, hiába van befizetve az út Istriára. A páromnak tegnap elött este felment a láza 40°C fölé. Szegénykém úgy remegett 3 paplan alatt is a 26°C-os lakásban, mint a miskolci kocsonya. Tegnap elment orvoshoz aki csak Algopyrint írt fel, de legalább elküldte mellkasröntgenre és laborba, amit ma reggel meg is csináltatott. Szerencsére a röntgen nem mutatott ki semmi problémát, a labor csak délután lesz készen, így csak holnap tud visszamenni a dokihoz. A lázcsillapító nem sokat használt, mert még ma reggel is 39,3°C-al ébredt. Egyszerûen nem akar lemenni a láza 39°C alá, így ha ez nem változik akkor nem utazunk el, mert az egészsége fontosabb. Nagyon sajnálom, mert ezt az utat a jövõ évi görögországi nyaralásunk terhére fizettem be, így nem elég hogy kidobtam ezzel a pénzt az ablakon, hiszen elveszik az egész befizetett összeg, de jövõre ennyivel kevesebb lesz az utazásra.
Azért bizakodom, hogy amilyen váratlanul és hirtelen jött ez a magas láz, olyan gyorsan el is múlik. Szombaton hajnalban kellene indulnunk és bizony nem sok idõ van addíg.
Én is ma dolgozom utoljára, majd szabin leszek és okt. 25-én jövök dolgozni legközelebb.
Szia Valcsi!
Jobbulást kívánok a férjednek. Szombatig talán még minden jobbra fordul, és el tudtok utazni, mert kár lenne a befizetett pénzért is. Hátha még arra gondolok, hogy a jövõ nyaralás terhére ment. Nagyon szorítok nektek, hogy összejöjjön.
Az öt napból sajnos csak egy nap lesz a pihenés, a többi az otthoni „munka”. Holnap megyünk Etyekre, a bor fesztiválra, állítólag ott is készítenek „Mavrodafnit”.
Még egyszer jobbulást, és drukkolok, hogy tudjatok menni.
Igen, ez az a Meißen… Nosztalgia-út lesz, kiegészítve néhány aprósággal… Odafelé Loket (keresd meg! ) és környéke, visszafelé Regensburg, majd Salzkammergut néhány napra (kirándulással a Königseehez is). Meißenben találtam az abszolút óvárosban (a Frauenkirche-nél) egy kis apartmant parkolási lehetõséggel; már elõre csorog a nyálam… Lesz sok kirándulás, mint pl. Berlin, Bautzen, Görlitz a lengyel oldalával együtt, Löbau, stb. Dresdában él az õsrégi haverom lánya… Nos bepillantunk oda is… A haver (elmúlt 70!) lejön a párjával Rostockból emiatt, s a fia is családostól Jena-ból… (Jó fej a haver még ma is, nem szeret hiába mászkálni, ezért a találka után tesz egy kört a lengyeleknél; ha már homár… ) A találka miatt egy cseppet aggódom; lehet, hogy túl nagy buli lesz… Ja, a lényeg: Be kell járatni a kocsit… meg engem is; nagyon be tudok újabban már rozsdásodni a télen…
Szia h.apci!
Fáj a szívem egy kicsit. Meißen, Berlin, Bautzen, Dresda, Rostock, isteni helyek. Régen sokat jártunk erre. Berlinben volt régen egy ismerõsünk (sajnos megszakadt a kapcsolat) , ezért sokat nyaraltunk ott. Gondolom Meißenben még meg van a Porcelán Múzeum, ha már a gyár talán nem is mûködik. Mostanában sajnos nem találni utakat, a régi NDK részre, nekünk meg nincs autónk.
Ha addig már nem „találkoznánk” nagyon jó utat, kívánok, és remélem, tudsz majd pár képet feltölteni valahova.
Szia h.apci!
Megkerestem Loketet, ez Cseh kis város, ha jól néztem. Érdekesen öleli körbe a folyó.
Regensburgon csak átmentünk egyszer, mikor Nürnbergbe mentünk. Elõtte van Passau, ahol több éven keresztül, decemberben pár napot pihentünk.