Azt hiszem két héttel elõtte. Hat hely volt még. 39.900-ra volt meghírdetve + az illeték és a fogl. díj, és a végösszegbõl lejött 5% törzsutas kedvezmény. Így lett 116ezer kettõnknek.
Utolsó turnus lévén, még a szállást sem kellett de. elhagyni, este 9-ig maradhattunk benne, amíg nem jött értünk a reptéri busz.
Josza!
Megnéztem a csodás képeiteket és nagy örömet szereztél vele.Látom itt megtalálhatóak azok a fehér kék kupolás épületek amiket a képeslapokon látni.Becsapottnak érzi magát az ember mikor keresi,de nem találja ezeket a házakat.Most már tudom hova kell mennem,ha ilyet szeretnék látni.
Szia Cilla és Josza!
A gépetek ha jól olvastam megállt Kárpathos-on,vajon a szeptemberi is oda megy elõször?Nézegettem már az összes repülõtér honlapját aki szóba jöhet de nem látom sehol feltüntetve a 27-i gép indulási idejét?!Vagy legalább az érkezés idejét Santorinire!Szerintetek megtalálom valahol?Ti a Bratislava airporttal jöttetek haza?
Itthon jutott eszembe egy kérdés a Firás képeket nézegetve, talán valaki tud rá válaszolni.
Honnan lehet tudni, hogy meddig tart Fira, és hol kezdõdik Firastefani, illetve Imerovigli? Amikor ott jártam, valahogy nem tûnt fel a különbség, csak a megtett távolságból gondolom, hogy Firát már elhagyhattuk...
Kedves Andi!
Örülök, hogy tetszettek a képeink. A valóságot sajnos a legjobb fotók sem tudják visszaadni. Most már másfél hónap telt el, hogy visszajöttünk, de még lélekben most sem jöttem haza. Santorinit feltétlenül meg kell nézni, mert ilyen szépet nem láttam még életemben.
Üdv: Josza
Szia Cilla és Josza!
A gépetek ha jól olvastam megállt Kárpathos-on,vajon a szeptemberi is oda megy elõször?Nézegettem már az összes repülõtér honlapját aki szóba jöhet de nem látom sehol feltüntetve a 27-i gép indulási idejét?!Vagy legalább az érkezés idejét Santorinire!Szerintetek megtalálom valahol?Ti a Bratislava airporttal jöttetek haza?
Szia Kicsirigóka!
Nem fogod megtalálni gépet, mivel ez nem menetrenszerû járat, hanem charterjárat. A légitársaság egyébként az Air Slovakia. A gépet az Aeolus béreli az utasai számára. Más utas rajtunk kívül nem volt a gépen. Érdeklõdj az irodánál. Csak ott fogják tudni megmondani az indulás és érkezés adatait.
Kedves Bogi!
Fira (Thira) és Firostefani határa az Agios Ioannis (Szent János)templom, ami rendhagyó módon római katolikus. Ahogy Fira felõl megyünk és elhagyjuk a Cable cart, még tovább mintegy 300 m. távolságban van a dombtetõn egy szintén kék többkupolás nagyob templom nagy parókiával és az egész körbe van kerítve elég lepusztult kõfallal. Mellette újabb, modernebb lakóházak vannak és a kocsiút is érinti kívülrõl. Ez a katolikus negyed. Közvetlenül elõtte a kaldera menti sétány megtörik kifelé e tenger felé. Innen lehet a legjobb képeket készíteni Firáról, a Cable carról, a régi kiötõhöz vezetõ cikk-cakkos útról és a régi kikötõrõl.
Tehát a tempolmtól már Firostefani egészen a Skaros elõtt tán 100 méterig. Ott az autóut mellett egy nagyobb templom van árkádos kerengõvel (Panagia Malteza). A Skaros hegye már Imerovigli. Nem tudom, mennyire voltam érthetõ?
Én is örülök ennek a részletes magyarázatnak, mert mi is csak úgy "hasból", érzésbõl tudtuk, hogy kb. mikor értünk át egyik helyisébül a másikba. Szerintem nagyonjól leírtad.
Köszönöm a részletes leírást, majd' egy hónapos emlékeimbõl kiindulva nagyjából be tudtam határolni, hogy mi, honnan, meddig, bár azért csak élõben megvizsgálva lenne az igazi... Mindenesetre bevágom ezt a kis részt az útikönyvembe, hogy legközelebb már okosabb legyek (hiszen még úgyis vissza fogok menni...).
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni. Szívesebben mutattam volna be Nektek a helyszinen a határokat. De én is visszamegyek még az biztos. Cilla éppen tegnapelõtt baráti körben mondta, hogy én még nem jöttem haza onnan. Igaza van, nem tudtam még elszakadni Santorinitõl.
Én még így soha nem jártam, hogy ennyire megfogott volna egy hely. Folyamatosan a fotókat nézem és nagyon vágyok vissza. Tavaly Cilla volt így Pargával. Oda is vissza kell menni. Sajnos úgy néz ki, hogy idén már nem fogunk tudni menni Görögországba, pedig szerettünk volna. Nagyon nagy problémák vetõdtek fel, amiket nem tudunk addig megoldani.
Fáj a szivünk, de ez van.
Majd jövõre!!!!