Miért épp Görögország?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25984 Üzenet linkje2007-04-23 20:34:10 

Jó, hogy többen is ezt mondjátok. Van egy 200 oldalas irományom a görög élményeimrõl. Ez hol feledésbe merül, hol elõásom, javtgatom, de még mindig nem értett meg arra, hogy kiadóhoz vigyem. Viszont odaadtam anyukámnak, hogy olvassa el, mondja el, mint gondol, érdekelne- e ez valakit is? Nagyjából tetszett neki, de azt mondta, hogy tele van hülyeségekkel, mert én úgy beszélek Görögországról, mint valami istenrõl, és olyan fellengzõs az egész. Szerinte, aki ezt elolvassa, az engem bolondnak tart. Hiába próbáltam neki bizonygatni, hogy van egy hellasz.hu nevû lap, ahol már legalább száz embert megismertem, akik hasonlóképp éreznek. De én legalább tudom, hogyha ez valóban valami dilinyú lenne, akkor nem csak az én egyedüli betegségem icon_smile.gif
# 92
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25986 Üzenet linkje2007-04-23 20:55:17  Válasz a #25984. hsz-ra Előzmény #25984

Andi ne aggódj,ezt nem mindenki érti meg.Vannak akik elutaznak Görögországba,de nem érzik azt amit mi,nekik csak egy ország a többi közül,mi vagyunk azok a szerencsések akik ezt érezzük,és ez így van jól,mi ilyenek vagyunk õk meg más típusú emberek.Mindenesetre én szívesen olvasnám a könyvedet,úgyhogy szólj ha aktuálissá válik icon_wink.gif
# 93
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25992 Üzenet linkje2007-04-23 21:03:43 

Szólok...de azt hiszem, az nem ma lesz icon_smile.gif Már sok mindenkinek ígértem, ha lesz valami belõle...
# 94
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26006 Üzenet linkje2007-04-24 08:30:50 

Vojandi! A saját családom nem ért meg ilyen szempontból. icon_biggrin.gif Nem értik hogy tarthat még mindig nálam ez az "õrület", hogy "fertõzödtem" meg ennyire. icon_biggrin.gif Eleinte azt hitték elmúlik, de most már be kell látniuk, hogy tévedtek. icon_razz.gif Sõt, most már ott járnak, hogy õk is elmennek és megnézik maguknak ezt a helyet, miért is áradozok ilyen önfeledten errõl az egészrõl. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Engem is érdekelne a könyv, hiszen mások élményeire és véleményére is nagyon kíváncsi lennék...
# 95
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26058 Üzenet linkje2007-04-24 14:16:07 

Szia aszerimu!

Most olvasom a harmadik kényvet (igaz Afrikáról), ami ilyen napló szerû, mint az enyém. Amit ilyen hétköznap köznyelven és nem pedig irodalmi szép szavakba öntve írtak. Nálam nagyon nagy sikerük van ezeknek az õszinte, napló szerû leírásoknak. Nincs bennük semmi sem eltakargatva. Ezek adják vissza az igazi képet, ait az utazó lát. De a könyvkiadók nem biztos, hogy rajonganak ezekért. Nem tudom. Majd kiderül, ha odáig jutok. De, hogy ne kanyarodjak el az eredeti témától, ebben az irományban próbáltam én megfogalmazni, hogy miért épp Görögország. Kb. vagy húszszor belekezdek, de sosem lesz vége, azaz nem tudom megmagyarázni, míg egyszer csak le tudtam úgy kb-re írni vagy fél oldalban. icon_smile.gif

# 96
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26061 Üzenet linkje2007-04-24 14:30:55 

Nehéz megfogalmazni...az emberek, a mentalitás, a környezet, a tenger, a vendégszeretet, a hangulat....meg még nem tudom mit teszi, hogy ennyien szeretnek ott lenni és visszajárni... icon_biggrin.gif Jó ott nagyon, csak ne kelljen megfogalmazni miért is, mert az nagyon nehéz feladat.... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 97
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26063 Üzenet linkje2007-04-24 14:38:44 

Kell ezt magyarázni? Aki így érez tudja, aki meg nem hiába magyarázod. Nekem is vannak országok amik hidegen hagynak, mondhatnak nekem bármit.
Imádjuk és kész. Muszály mindig vissza térni, mert egyszerûen ...... Szóval muszály! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 98
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26064 Üzenet linkje2007-04-24 14:39:48 

Hát igen, ebben így ki is merül icon_biggrin.gif
Ez így korrekt icon_biggrin.gif

# 99
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26065 Üzenet linkje2007-04-24 14:46:08  Válasz a #26064. hsz-ra Előzmény #26064

Olyan jó titeket olvasni errõl a témáról. Nálam is mindig nagy gond ez. Valamelyik nap nagymamám - aki 94 éves lesz - és sajnos soha nem adatott meg neki, hogy külföldre utazzon, Õ kérdezte, hogy mitõl olyan jó "abban a Görögországban", hogy folyton odavágyom? Na hát próbáltam valamit mondani neki, de hát tudjátok milyen nehéz ez, hiszen itt is errõl beszélünk. Szóval nem igazán sikerült!
Tavaly még a második napon is valami hiányérzetem volt. Nem tudtam megfogalmazni mi az, de nem éreztem azt a hangulatot, vagy illatot, vagy valamit, amit szoktam Görögországban. Valami belül motoszkált, hogy nem az igazi.
Aztán harmadik napon, amikor éppen "semmittevéssel" foglalkoztunk a tengerparton, és néztem a hullámokat, akkor jött az a hangulat, hogy istenem de gyönyörû, és milyen jó, hogy itt vagyok újra! Onnantól kezdve minden szuper volt, egészen a hazafelé indulásig!
De a lényeg, hogy nem tudtam megfogni tavaly sem azt a pillanatot, csak úgy jött, és megtalált! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 100
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26068 Üzenet linkje2007-04-24 15:01:26 

Ó akkor nekem szerencsém van!! Én már a határnál az elsõ kék HELLAS táblát látva érzem: MEGÉRKEZTEM! icon_razz.gif
De mi lesz jövõre amikor ki fog maradni a görög nyaralás nem tudom. Bár eléggé el leszek foglalva, talán túlélem! icon_wink.gif

# 101
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26069 Üzenet linkje2007-04-24 15:07:23 

Hát nekem kimarad az idén, úgyhogy én már kínlódok. icon_sad.gif De Rebekával egyetemben, engem is elér a Hellas táblánál az a bizonyos érzés... icon_biggrin.gif Jajjj, de rossz ilyenkor, hogy tudom, hogy most kimarad!!!! icon_cry.gif
# 102
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26076 Üzenet linkje2007-04-24 15:51:56  Válasz a #26069. hsz-ra Előzmény #26069

Nagyon megértelek titeket, nekem ugyan le van foglalva a szállás, és nagyon-nagyon bízom az utazásban, de anyagilag még sehol sem vagyunk hozzá. De azért megyünk!!! icon_lol.gif Eldöntöttük, és lesz, ahogy lesz.
Én sem értettem tavaly, hogy mi volt az a két napos rosszabb hangulatom, nem írom,hogy rossz, mert nem volt az, csak mintha hiányzott volna valami. Utána megjött az, csak kicsit késett. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 103
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26080 Üzenet linkje2007-04-24 16:05:22 

A lényeg, hogy jól érezted magad! icon_biggrin.gif Nem lehet az ember mindig egyforma passzban!
# 104
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26082 Üzenet linkje2007-04-24 16:23:35 

Nem akarlak benneteket túl licitálni, de ha Szeged felé megyek már akkor is bújkál bennem valami. Ha meg tudom, hogy Szegednél Röszkének fordulok, akkor már megcsap a szellõ Görögország felõl. Biztosan butaság, de egész mást érzek ha csak úgy megyek valahová nyaralni, mint mikor Hellasz a cél. Felõlem lehet akármilyen gyönyörû egy nyaralóhely, nem adja azt az érzést, amit a legegyszerûbb görög falútól kapok.
# 105
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26089 Üzenet linkje2007-04-24 17:28:26 

Csak annyit fûznék hozzá,hogy amikor Egyiptomba mentünk nyaralni,a gép Kréta felett repült el,(tök jól látszott a sziget)rátapadtam az ablakra,és kicsordult a könnyem(úgy kiugrottam volna.....)
Az emberek meg olyan szánalmasan néztek rám, tudjátok:"a szegény hülye" tekintettel. icon_confused.gif icon_redface.gif icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 14 15 16   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu