Sziasztok!
Szombat és vasárnap is gyros volt az ebéd, sültkrumplival, tatzikivel, és ouzóval és persze finim borral. Mivel van még egy kis gyros és tatziki is, ma is ez lesz az ebéd.
Én szeretem a szárított fûszereket is, mert intenzívebb az ízük, mint zölden.
Lacka!
Nem tudom, hogy Göröghonban mivel tálalják a keftedest, de mi a saját gyártmányú vagdalthúsunkhoz szívesen esszük a krumplipürét.
Sajnos a görög keftedest még nem kóstoltam, mert leragadtam a gyros, suvlaki és halételek csokránál. Ja és a palacsintájuknál.
Én csak Fourkán ettem ilyen fincsit. Olyan nagy a palacsinta, hogy eggyel jól lehet lakni.
Ha megengeded, válaszolok Lacka helyett. A keftedes olyan, mint a mi fasírt golyócskáink, csak más a fûszerezése.
1 kg darált hús
2 tojás
1 vörös vagy lilhagyma apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
3-4 szelet vízbe áztatott, kinyomkodott, szétmorzsolt kenyér
só, bors, petrezselyemzöld, oregano, friss menta
A dolgokat jól összekeverem, éjszakára hagyom összeérni a hûtõben. Kis golyócskákat formálok belõlük (evõkanálnyi mennyiségekbõl), lisztben megforgatom, forró olajban megsütöm. Aztán jól megeszem.
Én a keftedest friss mentával szeretem, de sajna még most kezd hajtani. Te mivel készíted?
Természetesen mentával. Ma már szinte minden ABC-ben (legalábbis Pesten) lehet kapni 200Ft körül élõ fûszernövényeket, közöttük mentát is. Egy ilyen pont elég 1 kg húshoz, és lehet továbbhajtatni.
Látom Jox újra kezded a kínzásunkat. Már mindenki ki van éhezve az igazi görög ízekre(fõleg itt a világ végén) és te jössz ezekkel a fotókkal. Sajnos amit mi készítünk, sohasem lesz olyan, mint amit kint eszünk.