#1495312010-08-18 20:49:42 Válasz a #149432. hsz-ra
Nagyon szépek a képek! Köszi! Nekünk még 3 hetet kell várnunk, hogy láthassuk élőben is! Annyira várom már!
BBetti! Az Nlc-n is érdeklődtem már, kb. olyan 10-15 Eurót mondtak, és a többi ár se olyan horribilis, mint amilyenekkel riogatnak. De lehet, idén Cipruson is felmentek az árak, mint Görögo-ban.
A Ciprusi Idegenforgalmi Hivataltól kb. egy héttel ezelőtt kértem információs anyagot. Ma megkaptam. A csomagban van egy angol nyelvü Travellers Handbook, egy szintén angol nyelvü Guide to hotels & other tourist könyv, 3 db térkép, egy magyar nyelvü 36 oldalas színes képeskönyv és még egy szép képes kiadvány az ételekről.
Ingyen küldték, és nagyon sok mindent meg lehet tudni a szigetről.
#1503142010-08-27 09:15:27 Válasz a #150301. hsz-ra
Kitty
Hogyan kérted az infós csomagot, e-mailen vagy másképp? Meg tudnád adni az elérhetőségüket, mert egy ilyen csomag engem is nagyon érdekelne. Csak egy dvd-m van Ciprusról meg persze az emlékeim.
#1504062010-08-28 10:32:52 Válasz a #150314. hsz-ra
Szia! Régebben vettem a Go! utazási magazint, és azokat átnézve találtam bennük egy kivágható részt, amivel lehetett kérni infót Ciprusról. Én sajnáltam megcsonkítani az ujságot, ezért lefénymásoltam és elküldtem a címükre, postán.
Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal 1051.Bp. Dorottya u.3. III.em.
De sztem ha éppen arrafelé jársz, akkor személyesen is el lehet hozni.
Nem komplett csomag, hanem én választottam ki, hogy mit kérek, milyen térképeket, egyéb anyagokat.
Ha priviben adsz egy fax címet, el tudom faxolni amit elküldtem nekik.
Tegnap hazaértünk Ciprusról. Próbáltam neked onnan is írni, de olyan gyenge volt az internet kapcsolat, hogy mire elküldtem volna a levelet, megszakadt a csatlakozás és nem tudtam elküldeni.
Ígértem neked, hogy megírom a véleményem, de ez csak az én véleményem ne haragudj, de egészen őszinte leszek.
Szóval Ciprusnak tényleg semmi köze a görögökhöz, semmi görög feeling, de még csak a nyelv amit beszélnek annak sincs semmi köze a göröghöz. Sőt nem is nagyon szeretik egymást.
Ciprus a tengerparti részeken gyönyörű, belül nem annyira. A nem tengerparti részek néha úgy néznek ki, mint egy rossz putri.
A ciprusi emberek nagy része nem kedves, természetesen tisztelet a kivételnek.
Larnaca, Limassol, Paphos és Ayia Napa gyönyörű (bár ez utóbbi olyan mint egy vursli, úgyhogy csak egyszer mentünk át, a tengerpartja viszont fehérhomokos az gyönyörű, de nagyon sokan vannak).
Voltunk még Limassol óvárosában, megnéztük Curion ókori színházát és fürdőit, az Aphrodité-sziklát /nem úsztuk körbe, mert hatalmas áramlatok voltak és nem mertük megkockáztatni/, a Dionyssos-ház padlómozaikjait, melyet az UNESCO világörökségként tart számon és megnéztük Szent Pál oszlopát.
Meglátogattuk Szent Barnabás sírját, melyet a monda szerint meg kellett érinteni, kívánni valamit és valóra válik. Meglátogattuk még Salamis ókori városállamát, voltunk a török bazárban Famagustában és fürödtünk a szellemváros aranyhomokos strandján - kísérteties egy hely.
Összességében nagyon jó volt és jól is éreztük magunkat, de többször nem vágyom vissza Ciprusra. De ez tényleg csak az én véleményem.
Megkérdeztem neked a Taxit, Ayia Napától Larcanáig kb. 40 euróért visznek el, Larnaca központjáig meg kb. 10-15 euró az út.
Jobb busszal menni szerintem, bár a menetrend nekik semmit nem mond. Volt, hogy este 6-ra volt kiírva Ayia Napában a busz és este fél 8-kor gurult be. De a busz Ayia Napába retur bevitt minket fejenként 10 euróért, volt hogy csak 2 volt fejenként a retur, attól függ milyen fajta buszt csípsz el. Larnaca központjába 1 euró volt az út, de ez nem retur. Fontos, hogy ha zöld buszon veszed a retur jegyet, csak avval tudsz ugyanavval a jeggyel hazajönni. Ha kék busszal akarsz visszajönni, új jegyet kell venned.
Remélem segítettem, ha van kérdéses csak írj és igyekszem válaszolni.
Egyébként autót nem béreltünk, mert nem adnak biztosítást és a ciprusi emberek nem tudnak vezetni. Ezt látta is és az idegenvezetőtől is hallottam. Amit onnantól el is hiszek, mert képzeld elég nekik egy kresz vizsga és már vezethetnek is a forgalomban, semmi más vizsga nem szükséges hozzá. Kész elmebaj sokszor miket csinálnak az utakon.
#1511802010-09-05 11:38:07 Válasz a #151179. hsz-ra
Szia BBetti! Üdvözöllek itthon, és köszi a beszámolót! Igaz, nem vidítottál fel vele, de épp az lesz az érdekes, hogy a mi szemszögünkből hogyan látjuk majd a szigetet.
Azt olvastam már, hogy jobbára angolul lehet beszélni, csekélyke görög tudásommal ezek szerint nem sokra megyek majd.
Nekünk taxi csak a repülőtérről a szállodáig kell, a többi helyre természetesen autóval vagy busszal megyünk majd. Az autóbérlés mindentől függetlenül nagyon fontos lenne nekünk, mert szeretnénk kicsit többet is látni a szigetből. Köszi, hogy a buszjegyre figyelmeztettél, mert ezt nem tudtuk volna, nekünk nem lesz idegenvezetőnk.
Csüt. éjjel utazunk, már készülődünk javában!
#1511892010-09-05 14:40:05 Válasz a #151181. hsz-ra
Kedves ferrari!
A szálloda szerintem szupi volt.
A szobában semmi extra, tiszta, kényelmes ágy, tiszta fürdőszoba zuhanyzóval és a lényeg, hogy az összes szoba a tengerre néz és mindegyikhez van erkély. Ja és mindegyik szobában van légkondi és még működik is.
A kaja is szuper volt, a 11 nap alatt egy kajára sem mondtam azt, hogy ez rossz. Volt finomabb volt kevésbé, de mindegyik ízletes volt és annyit ettél, amennyi csak beléd fért. Minden alkalommal svédasztalos volt a megoldás, a reggelinél is.
Általában a reggeli: kenyér (lehetett pirítós is - volt hozzá kenyérsütő), tojás, két fajta sajt, vaj, jamek, 3 fajta felvágott, 2 fajta olivabogyó, paradicsom, uborka, több fajta gyümölcs, natúr joghurt, műzli, tea, kávé, tej és frissen facsart narancslé. Mindenből annyiszor vettél, ahányszor csak jól esett.
A vacsinál is általában 2 módon elkészített hús (általában marha, sertés és csirke), 2 fajta saláta, krumpli minden formában, rizs, francia saláta, tzatziki, majonézes káposzta és gyümölcsök.
Szóval nem tudok semmire sem panaszkodni, ami a szállodával kapcsolatos.
Azt elfelejtettem, hogy isteni koktélokat kevertek és 2 medencéje is van. Szóval a Larnacai Mariandy Hotelre nem tudok panaszkodni.
#1511902010-09-05 14:45:21 Válasz a #151180. hsz-ra
Kedves Kitty!
Ne aggódj, szuperul fogjátok magatokat érezni. Mi is jó emlékekkel tértünk haza, csak annyit akartam az előző levéllel elmondani, hogy Ciprus számunkra nem az a hely volt, amelyre azt mondjuk, hogy na ide még visszatérek.
Korfunál ezt érezzük a mai napig, hogy oda még vissza kell menni. Ciprust jó volt látni és tetszett is, de ennyi. Nekem hiányzott a görög mentalitás.
A görög nyelv ismeretével sajnos tényleg nem fogsz túlzottan boldogulni, mert nem is görögül beszélnek, hanem valami görög ciprióta egyveleget. Állítólag, nekem mondjuk egyre megy, mert egyiket sem ismerem.
Igen általában angolul beszélnek, a szállodákban azonban nagyrészt használják az oroszt is.
Nagyon jó utat és szép élményeket.
Holnap megpróbálok képeket feltölteni, hogy még indulás előtt meg tudd nézni.
Én is köszönöm a részletes leírást, ezek szerint bizony Ciprus is megváltozott. Ugyanis amikor mi ott nyaraltunk, bizony nem azt tapasztaltuk, hogy az emberek nem kedvesek, nem szeretik egymást, stb., ahogy írtad. Ezt nagyon sajnálom. Ugyanakkor azt veszem ki a szavaidból, hogy azért jól telt a nyaralás, nem maradt bennetek negatív élmény, csak egy pici csalódás - bár azt korábban írtam, hogy görög, de nem az az igazi görög, amit mi Hellaszosok szeretünk -.
#1512532010-09-06 10:58:47 Válasz a #149248. hsz-ra
Szia Kitty!
Nem tudom, kaptál-e választ a taxi kérdésre. Mi tavaly a Larcoban voltunk a tesómmal, de neki 1 nappal korábban indult a gépe, éjjel. Előre lebeszéltük a taxist, és 10 eur-ért jött érte éjfélre. Úgy volt hogy másnap is jön értem ugyanabban az időben, de azt elfelejtette, ezért a hotelból hívattam, ami így plusz 5 eur-ba került. De ez a hotel elég közel van a reptérhez.
#1512582010-09-06 12:11:33 Válasz a #151248. hsz-ra
Kedves bottakati!
A nyaralással minden rendben volt tényleg. 1,5-2 nap alatt túlléptünk azon, hogy hát igen, tényleg ne azt várjuk, amit a görögöknél megszoktunk, és így már semmi gond nem volt.
A szállodánk tiszta volt és kényelmes, a kaják finomak és az ott dolgozó indiai és orosz fiúk, lányok kedvesek voltak.
A hely a turisták lakta részen csodaszép, a tenger még gyönyörűbb és másra nem is vágyhattunk.
Így nagyon jó élményekkel tértünk haza és örültünk, hogy ezt a fajta életet is megtapasztalhattuk egy kicsit.
Azonban annyi biztos, hogy Ciprusra nem feltétlenül mennénk vissza, mert ha lesz lehetőségünk meglesünk még más helyeket is vagy visszatérünk Korfura. A tapasztalatok alapján, az az a hely, ami nekünk kell.
Ennek ellenére hangsúlyozom, hogy örülök hogy láttam Ciprust is, mert sajnálhatja az aki nem látja, tapasztalja legalább egyszer a ciprióta létet.
#1512612010-09-06 14:10:40 Válasz a #151253. hsz-ra
Szia Mónika! Köszi, már tudom, hogy kb. 15 Eu-ra számíthatunk, a reptérről a szállodáig.
Mi is a Larcoba fogunk menni. Mondanál valamit a szállodáról? Meg voltatok elégedve? Milyen a környék ahol elhelyezkedik? Azt láttam a térképen, hogy a város kp-tól elég távol van, de a tenger milyen azon a részen?