Én is megnéztem az Alter Egot, érdekes volt úgy filmet nézni , h csak pár szót értettem , de azért eléggé kitalálható , hogy épp mit mondhatnak...
Sakis tényleg jól játsszik benne és a többi színész is, egész jó film!
Láttam egy 4 részes dokumentumfilmet pár éve a Spektrumon, az sokkal eredetibb.
Egy angol történész végigutazik azon az útvonalon, területeken, ahol Nagy Sándor hódított, és elmeséli mi hogy történt, milyen volt a tály abban az idõben, stb.
Stratos: A film nekem se tetszett annyira, annál inkább a könyv, amit elõtte olvastam ki (két hét alatt, csak úgy faltam!)! Bár szintén egy történész írta, de az emlékeim szerint, nem az, amit Jox fent említ... Hanem az egy három kötetes könyv, címe egyszerûen Nagy Sándor. A nejemnél a könyvtárban megtalálható (ingyen kölcsönvihetõ, csak be kell iratkozni!), azt hiszem a filmet is ez alapján készítették, de szerintem a film meg sem közelíti a köny élményét...
https://www.ellinismos.hu/library.phpl
És ajánlatomra, már többen is kiovasták!
Szerintem nem volt olyan rossz! Most lett vége és én simán végignéztem
Nem tudom, mennyire hiteles, de nekem bejött...
Bár lehet, hogy az abszolut elfogultság e nép nép iránt az, ami nálam bejátszik.
Viszont ezt a könyvet már néztem én is. Majd megszerzem és elolvasom
Kellemes filmet láttam, és talán megnézhetõ is lesz, ha a kölcsönözhetõ lesz a könyvtárból, a két görögtanár jóvoltából, - bár, elõtte-vagy utána azért, kicsit érdemes lesz tanulmányozni a krétai tájnyelvet : https://www.protiforanonos.gr/
Ez annyit tesz, hogy akit érdekel -fõleg a nyelvtanulók számára lehet hasznos!- egy új, görög(nyelvû) filmet, egy tavalyi Krétán forgatott komediát lehet , a Vécsey utcai Görög Orsz. Önkorm. iskolájának könyvtárából kikölcsönözni. A címe valami ilyesmi:
Elõszõr (elsõ alkalommal) keresztapa...
A filmrõl, a fent megadott linkben kaphatunk több információt, részletet... Jó pofa vígjáték lehet...!
Elõzetes: kattints rám: ~ > Link
Szép napot, jó hetet, még kellemesebb hétvégét!
Legutóbb Stratos szerkesztette (2008-02-02 00:10:24), összesen 2 alkalommal
En nem lattam meg a filmet moziban, majd DVD-n.
Egy baratom azt mondta hogy gorogul beszelnek, es kretaiul is (gorog feliratos).
Az egyik foszereplo, a bajuszos ferfi, Antonis Kafentzopoulos, nagyon hires Gorogorszagban.
Kissé sokkolt a hír, hogy elkészült a Rambo sorozat legújabb gyöngyszeme. Sly nagypapi kommandós szerepben! Te jóságos ég!!! Félreértés ne essék, vannak nagyon jó filmjei. Sok kedvenc filmem van tõle. De ezt már nem kellett volna elvállalnia, szerintem.
Mi lesz a következõ? A 007-es nyugdíjas verziója?