Egyetértek Atosszal, nem könnyû közlekedni a fõvárosban és környékén autóval.
De ne ijedj meg, Kerkyra nem egy hatalmas fõváros - ennek ellenére bõven kecsegtet szebbnél-szebb látnivalókkal. 1 napot tényleg érdemes rászánni (én többet is tudtam volna, de én már perverz vagyok, ha Korfuról van szó ). Mi rengeteget sétáltunk, gyalogszerrel is bejárható a város. Azt szokták mondani, érdemes "eltévedni" a szûk kis utcácskákban. Szerintem lenyûgözõ Korfuváros, mi imádtunk ott lenni.
A robogó jó szolgálatot tett helyváltoztatásnál, de azért gyalog sem lehetetlen a közlekedés.
Júliusban utazunk a Hotel Cavo Bianco hotelbe,és mi sem találunk képeket,csak az a információnk van.Keresgélünk a neten,de még nem sok eredménnyel.Kérlek ha meg tudsz valamit oszd meg velünk is,mi is tájékoztatni fogunk!!
Ha mán az elõbb belevertyogtam a topicba akkor meg kell említenem Paleokastritsát aminek a szépségét a benitsesi piacona a görög árúsokkal beszélgetve méég õk is kiemelték és a legszebbnek itélték Korfun.Ha jártatok ott, akkó mán nem kell bizonygatni annak a helynek a gyönyörûségét.Kétszer voltunk Korfun,a bázis Benitses volt és onnan jártuk be tövirõl hegyire ezt a szigetet Sidaritól-Cavosig. Ezen a relative nem nagy szigeten vagy 1200km-t csináltunk kocsival.Sajnos a nagy tömegû túrista áradat a sziget szépségét egyre jobban koptatja és nem az elõnyére.Ez a baj.
Tavaly nyáron Szalonikiben beálltunk egy parkolóba egy üzletsor elõtt.
Mögénk állt egy görög nõ a rozzant autójával, úgy hogy nem tudtunk kiállni. Hát bizony vártunk rá egy ideig. Még csak azt sem mondtha, hogy sorry. mikor észrevett bennünket, valamelyik üzletben volt bent.
Bobolya,
ez egyrészt igen bosszantó, másrészt (bocsánat) megmosolyogtató történet!
Mikor Korfun voltunk, mi is tapasztaltuk, hogy a szigeten kacskaringózó fõút keskenyebb szakaszán (Sidariban) simán megállt egy autós (az úton!), járó motorral otthagyta a kocsiját, beszaladt cigit venni, mögötte feltorlódott buszok és autók dudáltak, kiabáltak, de alapvetõen nem a magyaros anyázós stílusban fogták fel a dolgot. Tetszett.
De az tény, hogy ha sokat kellett volna várni, már kevésbé lett volna mulatságos a történet.
Szia!
Mi is a Katerina apartmanba megyünk jún. 21-tõl.
#318 hozzászólásban meg tudsz egy pár dolgot róla! Szeretnék én is többet megtudni, ha van valami infód, írj, de ha hazajöttünk leírom, hogy milyen
Sajnos én is erre az információra vadászom, de eddig én sem kaptam semmi infót a Zeus aparmanról. Szeretnélek azért megnyugtatni, hogy én elõbb megyek jún. 20 - júl. 1 és szivesen megosztom veled a tapasztalataimat, ha hazajöttem. (Remélem csak csupa jót tudok mondani!)
...Júliusban utazunk a Hotel Cavo Bianco hotelbe, és mi sem találunk képeket, csak az a információnk van. Keresgélünk a neten,de még nem sok eredménnyel...
Talán ezeket még nem láttad... Remélem, errõl van szó...
Sziasztok!Ha jól figyelem az indulásokat én leszek az elsõ utazó a fórumosok közül Sidariba.Ígérem válaszolok minden kérdésre....csak legyen már május 23:)
Üdv:Debi
Kudrib, mi 3 éve voltunk Sidariban. Azóta oda vágyunk vissza.Grandtourssal voltunk és júliusban is velük megyünk,a Katerina-ba. Remélem találkozunk. .3 éve nem ebben az apartmanban voltunk, de a régebbit már nem hirdették. A Katerina kb. 100 m a strandtól, egy utcán kell átmenni és már ott is vagy. üdv
Sziasztok!
Ahogy elnézem, én megyek a fórumozók közül legutoljára Korfura, addig is leshetem az info-kat.
Nagy forgalomra visszatérve, Geot és Atosz, végig gondoltam az útvonalat, hát minimum 2x keresztül kell verekedni magunkat Kerkyrán, hiszen a Igoumenitsa és Korfu között közlekedõ komp ugye ott köt ki. Az eltévedésekkel kapcsolatban, pedig profik vagyunk. Tavaly már megítéltem magunknak a Görögországban legtöbbet eltévedt család díját. Parga felé tettünk egy kis 3 órás hegyi kitérõt. Meg már nem ijedek ilyenektõl.