Talán a muszaka volt a legnagyobb adag (7,5) az öt féle étel közül. Még a levest sem lehet soknak mondani, habár a képen (amit már régebben betettem ide) kellõ mennyiségnek tûnik. Isteni íze volt, viszont hal csak nagyon kevés úszkált benne. Valahogy az egész emlékeztetett a hazai étel adagokra. És persze árakra.
Mint ahogy Valcsi írta, nálam sem fogyna el sosem az üveg tartalma, mert nagyon utálom a mézet, így ki kellene öntenem a tartalmát, ha az üvegbe akarnék valamit tenni. Ehelyett biztosan én is kitenném a polcra, hogy ott álljon örökre...dehát én elajándékoztam. Már sajnálom, hogy nem tartottam meg egyet magamnak.
Egyszerû a megoldás. Legközelebb veszel magadnak egyet.
Nálunk csak én szeretem a mézet. A fiam ráadásul allergiás a dióra.
Ha rászánom magam, hogy kibontsam, sokáig fog tartani, mert napi egy teáskanálnyi bõven elég. Majd ha már elviselhetetlenül vágyom Hellaszba.
Sziasztok!
Ha elfogy az üvegbõl, nem lehet potolni? Szerintem meg kéne probálni, hogy diót teszünk bele majd leöntjük mézzel. Majd ha nekem elfogy ki probálom.
A görögsali rendszeresen szerepel a család étlapján. Elértem azt, hogy már csak a férjem nem eszi meg az olajbogyót. A muszakához padlizsán kell, aminek a téli ára a hús árával vetekszik, de ennyit megér az illúzió. Sztifadót ígértem a férjemnek. Valamelyik hétvégén összedobok egyet. Akkor majd betesszük a görög utunkról készült digitalizált videó felvételeket és étkezés közben oda képzeljük magunkat.
Csutek, vennék én újat, de csak Thassoson láttam. Azaz Samoszon is volt, de ott annyira kiköltekeztünk, hogy az utolsó napra hagytuk a döntést, hogy veszünk-e még valami szuvenírt, de inkább ebédre költöttük az utolsó pénzünket, meg frappére
Ha másért nem, mézért biztosan visszamegyek Thassosra. Gyönyörû a színe és olyan sûrü.
Amit még szeretnék venni, az a kandírozott gyümölcs. Nagyon guszták voltak a szép üvegekben.
Ma felbontottam a mézet. Legalább olyan sûrü, min amilyen finom. Megáll benne a kanál.
Nem akartam még hozzányúlni, de a hideggel megjött az édesség utáni vágyam. Gondoltam egy kanál mézzel többet érek, mint egy szelet sütivel vagy csokival.
A méz sokkal egészségesebb mint a süti, mert nagyon jót tesz a toroknak, fõleg ilyen cudar idõben. Kár hogy én nem szeretem, mert nem vagyok édesszájú. Azért jó étvágyat kívánok Neked hozzá!
Köszi Valcsi!
Általában csak annyi cukrot fogyasztok, ami a kávémba kerül. Viszont a hidegben nagyon hiányzik. Napi egy kanál méz nagyon egészséges. Ráadásul így minden nap jut valami Görögországból.