Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 9166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Arsasa

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165818 Üzenet linkje2011-06-16 16:51:36  Válasz a #165805. hsz-ra

köszönöm szépen, ez megnyugtató icon_smile.gif)
# 9167
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165868 Üzenet linkje2011-06-16 21:15:12  Válasz a #165818. hsz-ra Előzmény #165818

Nos, a mentőláda itthon sem lehet lejárt, de pont úgy mint Szerbiában, vagy Macedóniában, itthon sem nézi kutya sem. icon_wink.gif Ahogy tűzoltókészüléket sem kértek eddig egyik országban sem.
Ami kimaradt, viszont igen fontos!!!! A kötelező biztosítás zöldkártyája!!!! Na azt a Macedónok nagyon szeretik nézegetni.

# 9168
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165869 Üzenet linkje2011-06-16 21:15:15 

Tavaly mi is éjszaka utaztunk.

Hát mit mondjak, voltak kritikus pillanatok. Lehet, hogy velem van a baj, de én nem bírom az éjszakázást, olyan 3 körül végem van, és ha elalszok nem elég egy fél óra alvás icon_confused.gif Ami viszont érdekes az az, hogy egész nap(az éjszakai vezetés után) hulla voltam, mid addig még meg nem érkeztünk Sartira....út ána éjfélig semmi fáradságot nem éreztem icon_biggrin.gif

# 9169
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165870 Üzenet linkje2011-06-16 21:16:36 

Igen, a zöldkártyát szokták kérni icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
# 9170
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165913 Üzenet linkje2011-06-17 00:29:35  Válasz a #165868. hsz-ra Előzmény #165868

Én 2006-ban egyszerűen átcímkéztem a mentőládát, mivel egy öntapadós matricával volt a plombának használt cérna átragasztva icon_redface.gif
# 9171
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165914 Üzenet linkje2011-06-17 05:57:28 

Ami szükséges egy autós utazásnál!:

"(nem minden szükséges, de jó ha van!)

- Először de nem utolsó sorban megbízható, üzemképes autó!

- Új autóknál rendszerint van assistan szolgáltatás, tehát felesleges külön biztosítást kötni rá. (Ez nem a cascó).

- Nemzetközi zöldkártya (kötelezőbiztosítás). LÉNYEGES, nem csak azért mert kérhetik, hanem egy balesetnél szükséges!!!

- Lehet kötni cascó biztosítást (nem kötelező) határozott időre is.

- Utasbiztosítás kell! Nem azért mert bárki is kérheti, hanem azért, hogy a nyaralás egy esetleges baleset, betegség miatt ne legyen anyagi csőd.

- Váltsuk ki az EU-s egészségbiztosítási kártyát! Ingyen van.

- ”H” matrica a hátsó szélvédőre felragasztva! (szabványos ovál alakú fehér alapon ”H” betű). Kérhetik Szerbiában és Macedóniában is! Jogszabály szerint joguk van rá!!!

- Egészségügyi doboz. (nem lejárt határidejű).

- Pót izzókészlet (szabály szerint kell, igaz sok értelme nincs). Bármilyen készlet jó, a rendőr úgysem fogja belepróbálni!

- Vontató kötél (nem kötelező, de ha kéri a rendőr, inkább legyen).

- Legolcsóbb poroltó (nem kötelező).

- Nemzetközi jogosítvány (nem kötelező, kiváltása 1800 ft+ 2db fénykép).

- Láthatósági mellény (az utazó számától függ) Tárolása célszerűen az utastérben, hogy a rendőr ne kötözködhessen!

Eltérő kötelező felszerelés Szerbiában:
Kötelező a tűzoltó készülék minden gépjármű fedélzetén!
12 évesnél fiatalabb gyermek a vezető melletti ülésen nem szállítható.
A minimális gumiprofil-mélység személyautóknál 1 mm, teherautóknál, buszoknál 2 mm.
Ha az időjárási feltételek indokolják, akkor kötelező a min. 4 mm-es téli gumiabroncs (4 db), vagy pedig radiálgumis kerekek és a hólánc a csomagtartóban! Autóbuszok, teherautók kötelező felszerelése a hólapát is!

Egyes eltérő kötelező felszerelések Macedoniában:
Nov. 15-márc. 15-ig minden járműnek kötelező a téli felszerelés (legalább a meghajtott kerekeken!), vagy - ha nyári gumi van a kerekeken - a meghajtott kerekeken szükség esetén kötelező a hólánc.
A téli gumiabroncs min. profilmélysége 4 mm legyen!
Teherautókon, autóbuszokon hólapát és tűzoltó készülék is kötelező felszerelés!

Egyes eltérő kötelező felszerelések Görögországban:
Bár tűzoltó készülék csak a Görögországban forgalomba helyezett járműveknek kötelező, mégis ajánlatos külföldi járművek esetében is!
150 cm-nél alacsonyabb, 3 évesnél fiatalabb ill. gyermek az első ülésen nem utazhat!
3 évesnél fiatalabbak a hátsó ülésen is csak ECE R44/03 (vagy későbbi) szabványnak megfelelő gyermekülésben szállíthatók. Minimum 135 cm magas gyermek bekapcsolt biztonsági övvel utazhat."

# 9172
Gerduci

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165929 Üzenet linkje2011-06-17 09:54:35  Válasz a #165914. hsz-ra Előzmény #165914

Szia!
Látom te nagyon tapasztalt vagy. Mi most fogunk utazni először Görögországba autóval, és 3 gyerekke. Tudsz abban segíteni, hogy euróval tudunk e végéig fizetni, pl: tankolás, útdíjak? És hol érdemes tankolni?(üzemanyagár, minőség)
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv, Edina

# 9173
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165930 Üzenet linkje2011-06-17 09:56:35  Válasz a #165929. hsz-ra Előzmény #165929

# 9174
POLLY81

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165944 Üzenet linkje2011-06-17 11:26:03  Uti okmányok?

Most utazunk először Görögbe és már annyi mindent hallottunk hogy lehet-e menni útlevél nélkül - e vagy sem...mi az igaz?
# 9175
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165947 Üzenet linkje2011-06-17 11:39:46  Re:

POLLY81 írta:
Most utazunk először Görögbe és már annyi mindent hallottunk hogy lehet-e menni útlevél nélkül - e vagy sem...mi az igaz?

Legalább csak 1 oldalt olvass vissza... icon_rolleyes.gif

# 9176
Dettix

Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165957 Üzenet linkje2011-06-17 12:33:29 

Az Apollonnál tegnap azt mondták, hogy lehet személyivel is utazni.
# 9177
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165958 Üzenet linkje2011-06-17 13:10:34  Re:

POLLY81 írta:

Nézz be ide: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=632

# 9178
Arsasa

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165979 Üzenet linkje2011-06-17 16:34:00  Válasz a #165868. hsz-ra Előzmény #165868

Köszönöm, igen a zöldkártya már megvan, azért nem is kérdeztem (csak azokat amikbe nem voltam biztos) icon_smile.gif
# 9179
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165984 Üzenet linkje2011-06-17 16:58:28  Esti vagy hajnali indulás

Sziasztok!
Többször felvetődött már a nappal vagy éjszaka utazzunk kérdés. Én eddig mindig az „este kezdjük az utazást” sémát választottam, este 9-10 körüli indulással Debrecenből, és magyar idő szerint délután 1 körüli érkezéssel a Halkikidi félszigetre. Ez konkrétan nekem a sebességhatárok kisebb túllépésével kb. 15 óra utazást jelent (13 óra tiszta menetidőt, kb. 1 óra pihenőt (közben 2 tankolás) és szintén kb. 1 órát számolva a három határátlépésre, fizetőkapukra). Mi kora délután már bepakolunk a kocsiba mindent (persze a kaját, italokat még nem), én egy kicsit pihenek utána estig (a gyerekeket ilyenkor próbálják fárasztani a többiek), aztán könnyű vacsi, zuhanyzás és indulunk. Nekem nincs problémám az éjszakai vezetéssel, max. Nis környékén (hajnal 4-5 körül) szoktam álmos lenni, és a látványosabb szakaszt már világosban tesszük meg. A gyerekek is alszanak Szerbiában majdnem végig, a hosszabb pihenőt, reggelizést is akkor szoktuk megejteni, amikor végképp felébrednek. Ezzel módszerrel a viszonylag forgalmas időszakban is átcsúszunk gyorsan a szerb határon, az ébredő szerbek előtt túljutunk Belgrádon, megtörténik a műszakváltás a Macedón határon, a Görög határon sem kezdenek még ebédelni, és Szaloniki is eléggé csendes, mire odaérünk. Nem hátrány, hogy a kocsi sem melegszik át a pihenők alatt és a határokon, és így délután kipakolunk, és már mehetünk is fürödni!

A másik verzió szerint gondolom legkésőbb magyar idő szerint legkésőbb este 6-ra ki kellene érkezni ahhoz, hogy legyen idő a szállást átvenni, kipakolni, vacsorázni még emberi időben. Ha jól számolok, és lehet a fenti tempót tartani, akkor hajnal 3 körül kellene indulni, ez kb. reggel 6 óra körüli határátlépést jelent Röszkénél ( vagy ekkor már nyitva van Tiszasziget is), 8-9 körüli Belgrádot, 13-14 óra körüli Macedón és 15-16 órai Görög határátlépést eredményez. Az tény, hogy a hajnali indulással este 9-re készre lehet pakolni a kocsit, lehet aludni egy pár órát indulás előtt, és majdnem a teljes utat világosban lehet megtenni.

Kérdéseim: azok szerint, akik a hajnali indulást szeretik tartható ez a menetidő nappal? Nincs probléma a kora délelőtti belgrádi átkeléssel, és az ebéd utáni Macedón határátlépéssel és a munkaidő végére eső Szaloniki átkeléssel? Mennyire nagy a forgalom Szerbiába túlsó végén, és Macedóniában, a főutas szakaszokon? Nem túl zavaró az útépítés nappal Belgrádig?

Szerintem jó lenne, ha részletesen leírnák páran a (nyári, főszezoni) tapasztalataikat a hajnali indulást kedvelők közül, valószínűleg sokan kíváncsiak lennének rá a tapasztalatlanabbak közül és a másik táborból is.

# 9180
Szirom

Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165986 Üzenet linkje2011-06-17 17:21:30  Válasz a #165984. hsz-ra Előzmény #165984

Titi, mi annyi előnnyel vágunk neki hajnalban, hogy vannak rokonaink a határ mellett, így ott alszunk és onnét indulunk 4-kor. Tavaly így már reggel 7-kor Belgrádban voltunk. Hétfő reggel utaztunk, nem volt különösebb forgalom sem Belgrádban, sem máshol. A határokon percek alatt átértünk. Ennél ideálisabbat elképzelni sem tudok. Kora délután beléptünk Görögországba, egyszer ezt már leírtam itt, többen föl is hördültek. Szóval a határ mellett éjszakázást merem ajánlani, ha valaki megteheti, mondjuk van egy kis fölösleges üdülési csekkje esetleg egy éjszaka szállásra.

A szállásra mi nem sietünk, mert nem foglalunk előre semmit, akkor keresünk valamit, amikor leérünk.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 611 612 613 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu