Szia!
Én hét végén jöttem haza Görögországból. Macedóniában valóban útfelújítás van, vannak 60-as, 80-as korlátozó táblák és rendõrök is. Plusz forgalommal szemben biciklizõ, sétáló helyi emberkék. De azért lehetett haladni, nem volt semmi gond. A határon kb. 5 perc alatt átértünk, és egy fillért sem kértek tõlünk, csak az autó zöldkártyáját. Azt viszont kifelé-befelé, ide-oda mindig. De mikor jöttünk haza, akkor csak legyintett, hogy mennyünk, mikor meglátta, hogy magyarok vagyunk. Szóval egész korrektek voltak.
Ja, tankolni is tankoltunk náluk, a kutas nagyon rendes volt, segített megtalálni a normál dízelt, mert abból is van pár fajta De szerintem inkább Szerbiában tankolj, ha nagyon kell. Mi kicsit elszámoltuk magunkat, és nem mertük megkockáztatni, hogy elérünk-e a határig, így a görög határ elõtti utolsó kútnál tankoltunk, 20 km múlva határt léptünk
A pályadíjat náluk mi Euróban fizettük, az 50 buznyákos kapunál 1,-E-t kértek, a 60-asnál 2,-t. Visszafelé mind a kettõnél 1,-et
Mi az idén is görögbe megyünk nyaralni. hova máshova - máskülönben nem itt írnám.
Az idén olyat vállaltunk be amit még eddig soha, görög turisztikai oldalakat böngésztünk már januárban és azon keresztül foglaltunk szállást is Vourvourou-ban (ez Neos-marmaras és Nikiti közelében van) egy csendes kis város azoknak akik nem a betonrengetekget kívánják. 4000 m2-es kert, gyerekjátékok az udvaron, a tengerpart is közel van, egyszóval igazán csened környék. Egy hatalmas két légterû apartmant adnak 35 Euro/napért és ebben benne van a klíma használat is.
Junius 19-én délután indulunk, már alig várom.
Tehát ha valaki a teljes útszakaszra vonatkozó információval bír autópálya ügyben az szívesen fogadnám.
Lehet, hogy én nem voltam elég figyelmes, de én csak a szerbiai részrõl találtam infokat Macedóniáról nem. Azt viszont nem értettem, hogy "madar 10 Euro"? Ez mit jelent? Ezt pluszba kérték a határon?
Mi tavaly is autóval voltunk és semmilyen atrocitás nem ért bennünket, se büntetés, se plusz pénz. Tehát ezért nem értem?
Sziasztok!
Idén mi is autóval megyünk Görögországba, de az igazat szólva én kissé félek a balkántól. A párom viszont ragaszkodik az autóhoz, így hát mit lehet tenni... Remélem azért midnen simán fog menni.
A párommal 1999 óta járunk nyaralni Görögországba autóval, az idén is oda megyünk. Ha valakit esetleg érdekel, június 18-án indulunk, konvojban haladáshoz társak lehetünk. A részletek megbeszéléséhez az imgi@freemail.hu-ra lehet írni.
Nem kell félni a balkántól (Görögország is ott van ), nem kell feleslegesen keresni a bajt és akkor semmi gond nincs útközben (pl.: út mellet integetõ, -nem magyar rendszámú- autó mellett álló embereknek NEM kell megállni. Nyelvismeret híányában nem tudsz nekik segíteni, viszont könnyen kirabolhatnak. Sebességhatárokat tessék betartani és akkor nem lesz gond a rendõrökkel sem.) Pár óra (na jó, lesz az 14-16 is) és már ott is vagytok Görögországban.
Jó utat!
...."Madzsar 10€"....
Tavaly a macedón határokon voltak ilyen próbálkozások, mondván, hogy nincs nemzetközi jogosítványunk, stb. Egyszerûen nem kell fizetni, inkább odahivatni a fõnökét és azzal szót érteni. Semmilyen jogalapon sem szedhetnek baksist!
Papné Zsuzsi!
Tessék ellátogatni a www.utikalauz.hu weboldal Görögország részlegébe, ott pontosan le van írva minden.
(http://www.utikalauz.hu/gorogorszag/index.html)
Vourvourou nagyon kedves és szép hely, egy szigetet körülölelõ öböl partján helyezkedik el. Sajnos csak egy délutánt töltöttünk ott, de vissza kellene még menni (oda is).
Üdv Ratio!
Hajrá!
A KRESZ ugyanaz, mint nálunk (keresztezõdés).
Tankolással nem lesz problémád a zöld kupakos pisztoly az ólommentes (a másik állítólag bele sem fér a tank csövébe) Szerbiában és azt hiszem Macedóniában is (ott csak egyszer tankoltam és akkor a kutas töltötte az autót). Görögországban meg csak az van.
Sziasztok!
Az indexen olvastam, hogy Stevie-nek napokon belül megjelenik a legújabb, Macedonián át Görögországba címû útleírása az utirány.hu-n.
Aki tudja ki õ, annak ez jó hír, aki nem annak is, mert korrekt leírásokat ad.
A kocsis úthoz hozzátenném helyeselve, hogy a szabályok ismeretével és betartásával, nomeg némi helyi valuta váltásával problémamentesen átszelhetõ mindkét ország.
Kakadu!
Ez mind szuper, csak azt nem találom sehol, hogy Szerbiában és Macedoniában az autópályakapuknál elfogadják-e a dombornyomott bankkártyát!? (Másutt eddig ezt használtam gond nélkül.) Ezzel megúszható a pénzváltás a határon (idõ!).
Nagyon megnyugtattál... Azért teszek egy próbát... Horvátország sem éppen nyugat... De a bolgárok, szlovének, sõt a románok is meg tudtak már (kellemesen) lepni - igaz nem autópályakapunál...
Segítsen már nekem valaki légyszi.
Mi Vourvourou-ba megyünk - mint ahogyan már régebben írtam, de az agip.hu utvonalkeresõben legalább 4 féle utvonalat ad meg. Ez persze Tesszaloniki-ig ugyanaz csak onnal változik.
A Sithonia félsziget felé melyik a legjobb útvonal? Gondolok itt az idõre, az utak minõségére ill arra, hogy mennyire kanyargós és szerpentines?
Junius 19-én indulunk, addig remélem, hogy válaszol nekem valaki
Elõre is köszi, aki ezt megteszi.