...A nyugdíjasoknak, útlevéllel igazolva, hogy elmúltak 65 évesek, féláru jegyet lehet váltani....
Ha már belebonyolódtunk, akkor itt egy nagyon jó weblap a látnivalókról a leírástól a térképes keresõn át a belépõjegyig minden adattal, csak ki kell ismerni. A belépõjegyrõl még annyit, hogy a nyugdíjasoknak (65 év felett!) valóban az esetek 90 %-ban félárú jegy kell, de ez alól is van kivétel. A fiataloknál pedig 19 éves korig díjtalan (ha tanuló, ha nem), s csak az idõsebbeknek kell igazolni, hogy tanulók (egyetemisták). Ez is megtalálható a linken, amit megadtam...
Az athéni Akropolishoz a kombinált belépõjegy 12 eu. 18 éves korig ingyenes. Ezt az útlevél felmutatásával kell igazolni. Érvényes magyar diákigazolvánnyal szintén ingyenes. A 65 év felettieknek pedig félárú, és ehhez is be kell mutatni az útlevelet. Ezt szigorúan betartják.
Az én tapasztalataim szerint szinte minden egyes látnivalónál ez a szisztéma mûködik.
Szia H.apci!
Köszi ezt az oldalt, nagyon sok hasznos infót találtam. Úgy látszik nem hiába tanultam angolt
Nagyon szívesen; hidd el, nem sokan veszik a fáradtságot, hogy megfejtsenek egy ilyen oldalt, pedig hasznos... Van sok hasonló, németül is ( nekem az megy); csak szólj, ha valamit nem találsz...
Juhi | #55186 | 2008-03-23 16:47:50 | Válasz a #54784. hsz-ra
Szia bogobea!
Ha jól tudom, te nyáron kint szoktál dolgozni. Csak az lenne a kérdésem, hogy a kinti idegenvezetõk, miért nem kérdezik meg az utasokat, hogy esetleg ki múlt már el 65 éves, mert ez idáig még sosem tették. Lehet, hogy pár ember örült volna neki.
Csak saját tapasztalataimat, módszeremet tudom leírni. Mivel nem kérdezgethetek végig mindenkit hogy mégis hány éves, ezért szerintem célravezetõbb, ha az idegenvezetõ azt mondja el, hogy milyen kedvezmények vehetõk igénybe, milyen kortól, és ho, így mindenki tudni fogja, hogy személy szerint rá mi vonatkozik ebbõl.
Rögtön az elsõ napon elmondom mindezt érkezés után, és én minden házhoz, az információs táblára is kiírom a hasznos infók közé. Egyenként tényleg nem lehet mindenkinek a szájába rágni, hiszen 250 fõ tartozik hozzám egy héten. De én magam is tapasztaltam, hogy sokan tényleg valamilyen okból nem közlik az utasaikkal.
Juhi | #55232 | 2008-03-24 09:57:54 | Válasz a #55219. hsz-ra
Szia bogobea!
Már sok helyen nyaraltam, de sajnos még sehol sem tapasztaltam, hogy ezt közölték volna. Bár engem személy szerint nem érint, mert már nem vagyok diák, de a nyugdíjas kortól is távol vagyok még, de most már tudom mire figyeljek.
Az idén a körútra megyünk, és jön velünk idõsebb is, így õt érinti.
Sziasztok! Én ma regisztráltam magam.Olvastam Toloról is én 4 szer voltam ott, egymás után és azt kell hogy mondjam én csak oda vágyom vissza!!<ost van egy kis anyagi veszteségem, így ez idén nyáron (is) elmarad, de remélem jövõre sikerül!
Viszont, ha tud valaki olyan görög bulit itt Budapesten ajánlani, ami felér egy kinti nyaralással, akkor azt írja meg.
Elõre is köszi: <juci>
Juhi | #55244 | 2008-03-24 13:09:49 | Válasz a #55239. hsz-ra
Szia Juci!
Nekünk már 2 x is úgy volt, hogy elmarad a nyaralás, de a végén elmentünk last minute útra, ezért talán még neked is van esélyed.
Viszont görög bulin, most voltunk a Zorbas Tavernában, múlt pénteken, és innen a Helleszról is voltunk páran. Ani rakott fel képeket is. Minden második héten pénteken van, zenés buli.
görög bulin, most voltunk a Zorbas Tavernában, múlt pénteken, és innen a Hellaszról is voltunk páran.Minden második héten pénteken van, zenés buli.
Ezt alá tudom támasztani. Mi a is ott voltunk a nejemmel frenetikus volt, sõt azt mondom, hogy minden kinti túristáknak szóló "görög est"-nél többet ért. Azok olyanok, mint nálunk a "gulas partyk".
A Zorbas autentikus görög taverna, príma ételekkel, italokkal és kiszolgálással, kíváló görög zenekar a Mydros játszik. Oda járnak az itt élõ, vagy itt vendégeskedõ görögök.Mikor ott voltunk Juhival is nem igen maradt tányér egyben az étteremben. Van nekik honlapjuk is , ha a gugliba beütöd meglátod, mikor érdemes menni. Elõre érdemes helyet foglalni, mert igen népszerû.
Üdv: Josza
Sziasztok!
Egy kolleganõm, szeretne, meni Tolóba, júniusban autóval, de sajnos a kinézett apartmanba csak busszal lehet menni. Nincs egy jó ötletetek, hogy melyik irodának van? Ha lehet medencés, és közel a tengerhez.
Köszi
Szia!
Én ezt tudom ajánlani:
www.best-travel.gr (a hotels menüpont alatt megtaláljátok a 4 v. 5 szállodájukat, ami van.)
Grigorist keressétek az e-mailben, õ ennek a az új Toló-i irodának a vezetõje. Mond neki nyugodtan, hogy Eszter küldött, a neten keresztül. Írhatsz neki angolul, de ha segítség kell, szólj. Jó fej fickó, és rendes.
e
Sziasztok!
Egy kolleganõm, szeretne, meni Tolóba, júniusban autóval, de sajnos a kinézett apartmanba csak busszal lehet menni. Nincs egy jó ötletetek, hogy melyik irodának van? Ha lehet medencés, és közel a tengerhez.
Köszi
Mit nézett ki? (Hátha hozzá lehet jutni másképp is.) Közel a tengerhez, vagy közel a strandhoz, mert Toloban ez nem mindegy!? Szétnézett már az interneten? Én úgy tudom (ha ragaszkodik az itthoni irodához), hogy pl. a DIAS ZEUS Travel-nél nem kötelezõ a busz, s van medencés apartmanja is, de ez csak példa, nem javaslat!
Szia h.apci!
Pont a Diasban voltak, és amit kinéztek oda csak busszal lehet menni, a többi meg nem nagyon tetszik nekik. Az idén mennek elõszõr Görögországba. A "Blue Sky" apartmant nézték ki.