Drága Anikó!
Most éjfél elõtt 5 perccel ültem a géphez és láttam meg, hogy szülinapod van. Nagy szeretettel kívánok minden szépet,és jót.
Boldog szülinapot!
Josza és Cilla
Josza, Cilla és Ericsike! Nagyon szépen köszönöm nektek is a jókívánságot. Úgy tudom 8 nappal elõtte, és 8 nappal utána még lehet köszönteni, úgyhogy sem Ti nem késtetek el, sem én!!
Nagyon-nagyon jólesik, hogy gondoltatok rám ennyien! Így mindent könnyeb elviselni, azt, hogy megint eltelt egy év, és azt is, hogy még mindig 67 nap van hátra az utazásig!!!
Húúú ezeket szomorúan hallom....20Euró a sólepárló?Mi 4 éve Stoppal+gyalog mentünk./pedig nem is stoppoltunk, csak megálltak a platós autójukkal és intettek hogy elvisznek.De jó is volt.../
Az ismerkedési est meg 5 euró volt! Hát jól elszálltak....
Köszönöm debi neked is a jókívánságodat! Tényleg jó érzés volt, amikor feljöttem a hellaszra, és megláttam,hogy mennyi embernek eszébe jutottam.
Köszönöm.
Köszi Timba! MIndjárt meg is nézem. A fotóidat már végignéztem, nagyon jók lettek. Már nagyon várom,hogy én is láthassam az ismerõs helyeket újra!
És persze az ismeretleneket is.
Szia Timba, úgy látom te vagy a legfrissebben hazaérkezett nyaraló Makrigialosról. A családommal 3 hét múlva indulunk Görögországba, és többek között Makrigialosra is elmennénk. Az iszapfürdõvel kapcsolatban érdeklõdöm, hogy ott van belépõ vagy szabadon járnak kelnek ott az emberek, és Makrigialos melyik részén van . Már sokszor voltunk Görörgországban és többször olvastam már errõl a helyrõl, de sehol nem közöltek semmi részletet róla. Légyszíves oszd meg velem amit tudsz. Elõre is köszönöm
Szia Klarissza!Ugyan nem Timba vagyok, de azért írok neked én is.Remélem nem baj:)
Az iszapdagonya...mi csak így hívjuk:) Makrigialos központjától kb.:6-7 km-re van.A pidnai romok vannak kb.:3km-re, mentek tovább az úton elértek egy kisebb kikötõhöz /ahol a halászok hajói pihennek:)/ és még az után lesz.Nincs belépõ, úgyhogy nyugodtan mehettek.A sólepárlót észre fogjátok venni úgy is, az mellett lesz.Különben ezen az úton lehet eljutni Paráliára is ami meg Makrigialostól kb.:20km.
Az iszap-fürdõvel kapcsolatban:Az iszapot általában fel szokták tõlteni derékig érõ vízzel.Ha ebbe belementek lebegni lehet benne, hiszen akkora a sótartalma.Majd tetõtõl talpig iszapozzátok be magatokat, és hagyjátok megszáradni.Ha megszáradt a túloldalon a tengerben le lehet mosni magatokról.Jót tesz a bõrnek.
Ha autóval mentek, vagy ott bérlitek ne hagyjátok ki, mert jó buli nagyon:)
Viszont fizetni felesleges érte!
Timba!Még mindig nem "dolgozta fel az agyam" hogy képesek voltak 20eurót kérni ezért a pár kilométerért:(
Mindaz amit Debi írt úgy igaz. ,csak annyit, találsz ott egy kaput, amit 4-körül bezárnak, de mellette van egy kitaposott út az ott lakók is ezt használják, nyugodtan belehet menni kocsival is.A vizben láttok karókat, abban kapaszkodva, 20-perc lebegés,aztán keresni fekete szinü iszapot, azzal bekenni magatokat. Lassu sétával átmenni a tengerhez és ott lemosni,a viz nagyon meleg,mint a termál.Szép fürdõrucit ne vigyetek,kalapot igen, . A sólepárlótól lehet hozni sót,nem szól érte senki,a parton rengeteg kagylót tudtok gyüjteni,és a viz is nagyon tiszta
Erre én is kiváncsi voltam ,ezért fizettem be csak egy fõre,reggel már megnéztük a férjemmel motorral,igy õ jött utánunk, mikor rákérdeztem az volt a válasz hogy a tudás 20-eu, amit tudunk a helyrõl most elmondtuk, aki szeretne elmenni,menjen nyugodtan,nincs belépõ
Sziasztok, köszönöm az információkat mindenkinek, ezek alapján már biztos megtaláljuk. Már alig várom a nyaralást, igaz még pontos útitervünk nincsen, de hogy három hét múlva már Görögországban leszünk valahol, az tuti.