Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 1
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#30150 Üzenet linkje2007-06-04 08:44:48  Utasbiztosítás

Tanulságképpen elmesélem: Tavaly volt egy balesetünk Görögországban vasárnapi napon, kedden kellett volna hazajönni. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az autó 2 napig szervízben volt, hogy annyira meg tudják csinálni, hogy haza tudjunk jönni. A baleset helyszínén felhívtuk a biztosítót, akinél az utas-autós biztosítást kötöttük.Azt mondja a hölgy, tegyem le a telefont, visszahívnak. Pár perc múlva vissza is hívott. Mondtuk neki hogy nem tudunk közlekedni az autóval, úgy megsérült. A hölgy: hol volt a baleset? Mondom neki. Hölgy: keresnek egy szervízt, visszahívnak. Közben: állunk vasárnap délután a keresztezõdés kellõs közepén a legnagyobb forgalom idején. Autósok dudálnak, türelmetlenek. Helyi rendõrségnek telefonál a balesetben résztvevõ görög vezetõ, közben odajön egy kedves magyar hölgy, aki egy közeli boltban dolgozik, õ tolmácsol. Görög rendõrök nem tudnak jönni helyszínelni, mert a fõúton személyi sérüléses baleset volt, iszonyatos nagy a forgalom/kb. mint egy forró nyári napon az M7-esen Siófok felé/autósok még türelmetlenebbek, úgy döntünk félreállunk, görög autós lobogtatja a kárfelvételi jegyzõkönyvet, töltsük ki, mi mondjuk kell a rendõrség, mert a biztosítós azt mondta, jegyzõkönyv nélkül nem fizetnek semmit. Félreállunk, görög beül az autóba, õ is félreáll...körülnézünk, görög sehol, lelépett.Biztosító visszahív hogy a mi márkájú autónkat Tszalonikiben lehet megcsinálni, onnan kéne szervízkocsit hívni.Ehhez a márkához csak azok nyúlnak, és be is vinnék az autót.Mivel ma vasárnap van, a szervíz nincs nyitva, csak holnap kezdenek hozzá.De a költségeket nekünk kell kifizetni. Férjem úgy dönt, megpróbáljuk elérni a szállást, kb. 500 m-re voltunk tõle, sikerült nehezen odáig elérni. Ott 3 órát hasalt az autó alatt a nagy melegben. Eszébe jutott hogy láttunk a város szélén egy szervízt, másnap reggel eldöcögtünk odáig, kb 2 km, azt hittem, soha nem érünk oda. Görög szerelõ NAGYON RENDES!!!volt, minden tõle telhetõt megtett, kellett még egy éjszakára egy plussz nap szállás, szerencsére a hotelben ahol voltunk, meg tudtuk hosszabbítani egy nappal. Itthon derült ki,a biztosító visszaírta a levelükben, hogy csak akkor fizetné ki a számlát a szállásról, ha õk rendelték volna meg a szállást nekünk. Miért nem olvastuk el az apróbetûs részt a bizt. kötvényben. Visszaírták a levelükben azt is hogy nem jeleztük a balesetet azonnal. ?????
Egyébként az autót a Casco-s biztosítónk is hazahozatta volna, de ahhoz be kellett volna szerezni a kinti hatóságtól is engedélyt,/2-3 nap állítólag/ hogy szállítható az autó, nekünk meg külön kellett volna hazajönni.
Ezek után miket gondoljon az ember a biztosításról? Az adott szituban nehéz lett volna reálisan gondolkodni. Az ember azt várta volna, hogy majd a biztosító átsegíti a nehézségen.
A görög rendõrségre egy szomszédban lakó magyar fiatalember vitt el bennünket, a férjem azt mondta úgy nézett ki az örs, mint a tévében a régi westernfilmekben szokott lenni. Az õrizetesek kinn feküdtek a fák alatt a kertjében, a fogda dugig volt. Egy rendõr tudott angolul, annak lejárt a munkaideje mire odaértünk a jegyzõkönyvet felvetetni másnap,/ugyanis nem jöttek ki a helyszínre azt mondták a sokadik telefonálásra hogy menjünk be érte az örse, kb 30 km-rel távolabbra/a többiek meg csak görögül tudtak.
Szóval ha lehet, kerüljétek ki a hasonló helyzeteket, az a három nap kész õrület volt.
Attól függetlenül idén is fogunk utasbiztosítást kötni, ez nem kérdés, csak nem mindegy hogy milyen elemeket tartalmaz, és nagyon részletesen el kell elõtte olvasni a tartalmát, azt javaslom.

# 2
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#30171 Üzenet linkje2007-06-04 11:05:28  Válasz a #30155. hsz-ra Előzmény #30155

A jó, de a rossz tapasztalatok is hasznunkra válnak, elõbbre visznek, ha okulunk belõle.
# 3
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nixi007
Aktív fórumos
Aktív fórumos
261 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#30178 Üzenet linkje2007-06-04 11:49:25 

szia!
Megszabad kérdezni melyik biztosító volt?,vagy nem publikus.
Mi az idén autóval megyünk jó messzire,és most egy kicsit berezeltem.
Köszi Niki!

# 4
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#30186 Üzenet linkje2007-06-04 12:46:19 

Nos Bobolya történetének másik változata, (a tisztánlátás érdekében Horvátország a helyszín):
Egy éjszaka nagy csattanásra ébredtünk, de a nagy sötétségben nem láttunk semmit. Reggel jön lélekszakadva az apartman tulajdonosnõje, kézzel-lábbal magyaráz. Nos az utcára lépve láttuk, hogy az utastársaink parkolóban álló autójának olyan nagy sebességgel rohant neki egy autó, hogy a vétkes és még három autó gyakorlatilag összegabalyodott. Nos ez volt a szerencse is, hisz az idióta srác ezokból nem tudott elmenni. Nos rendõrség kijött, angolul ecseteltük a helyzetet, a horvát srác persze szépítette volna a helyzetet, de egyértelmû volt a szitu. Meg kell jegyeznem, sõt ki kell emelnem: a magyar biztosító magyaránt szart ránk, majd itthon történik valami, intézkedjünk. A srác kinti biztosítójával vettük fel a kapcsolatot, náluk beadtuk a kártörténeti leírást, másnap reggelre kinn volt a kárszakértõ, aki sajna angolul nem tudott, de felhívta a magyar konzulátust, onnan telefonon keresztül tolmácsoltak. Nos az autót totál kárra vette, keresett egy szerelõt aki másnapra annyira megcsinálta, hogy a saját lábán jött haza. Õt ugyan mi fizettük, de a nemzetközi biztosító nagyon hamar fizetett és nem kevesett. Jelzem az autót saját költségen megcsináltatták, azóta is azzal közlekednek, a kártérítés bõven fedezte az összes költséget.
Az, hogy itthon mit intéztek a magyar biztosítóval nem tudom, de saját fülemmel hallottam milyen hangnemben beszéltek szerencsétlenekkel a telefonban. Arra hivatkoztak, hogy nem kötöttek külön biztosítást a jogi képviseletre, mert hogy azt biza külön kellett volna.
Mindenesetre emberségbõl, lelkiismeretességbõl nálam a horvátok jelesre vizsgáztak.

# 5
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#30189 Üzenet linkje2007-06-04 13:17:44  Válasz a #30178. hsz-ra Előzmény #30178

Szerintem nem kell berezelni, remélhetõleg nem estek bele ilyen kellemetlenségbe. Csak azért írtam le, hogy más valamennyire felkészülhessen egy két dologra. Tényleg érdemes elõre jól tájékozottnak lenni. Mondjuk ha a biztosító nem foglalkozik velünk kint, saját magunknak kell talpraesettnek lenni. Túl nagy kockázatot nem vállalnak be ez már biztos. Azóta láttam valamelyik bizt-nál :már telefonszámlára is lehet kötni. Mi tavaly 23.000.-Ft-ot telefonáltunk el a 3 nap alatt.Az a baj, hogy ha az utazási irodánál köt az ember, az nem tud felvilágosítást adni, mire figyeljél, a kezedbe nyomja a tájékoztatót és kész.
Azért mindenképpen kötünk mis is idén is, mert tényleg lehetnek olyan helyzetek, amit nem tudnánk megfizetni. /Én akkor rágtam be nagyon, mikor azt írták hogy nem jeleztük azonnal a balesetet. /

# 6
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#30190 Üzenet linkje2007-06-04 13:18:40  Válasz a #30189. hsz-ra Előzmény #30189

Ja, egyébként W.
# 7
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#30192 Üzenet linkje2007-06-04 13:32:00  Válasz a #30190. hsz-ra Előzmény #30190

Bobolya én örülök neki, hogy leírtad, sajnos, hogy jártatok. Tavaly is készültünk ilyen helyzetre, mert sose lehet tudni. Mi tavaly is az Allianzzal kötöttünk biztositást, mert tán nekik kint van képviseletük. De gondolom, hogy baj esetén õk se tennének többet, mert ilyenkor szeretnék kihúzni magukat a fizetés alól amennyire csak lehet.
De károtokon, most újabb kérdések merültek fel bennem, amit 1 hét múlva biztosan megkérdezek a bitosítótól, mert ez eddig eszembe se volt.

Köszi a tájékoztatást!!!

# 8
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#30195 Üzenet linkje2007-06-04 13:51:42 

Nos ismerõseink az Allianz ügyfelei voltak, a károkozó szintén. Szerencsére.
# 9
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#30200 Üzenet linkje2007-06-04 14:17:10  Válasz a #30192. hsz-ra Előzmény #30192

Róluk annyit, hogy náluk van a casconk, az alapján javíttattuk még tovább itthon az autót, Olyan alkatrészt kellett cserélni, amit párban tudott a görög szervízes beszerezni, de a cascobizt. csak a sérült darabot fizette ki. Nem fizették ki a görög nyelvû javítási számla fordíttatását sem, mintha az nem a kárhoz tartozna. Ilyenekre nem is gondol az ember elõre.
# 10
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#30201 Üzenet linkje2007-06-04 14:26:33 

Nos mi most röptiben megfuttattuk az utasbiztosításokat és igen érdekes tapasztalathoz jutottunk:
EUB díjszámlálása három verziót hozott ki különbözõ oldalakon. Telefonon kérdeztük: akkor hogy is van ez? Tapasztalat: különbözõ alkusz cégek a költségek lefaragása végett egyes tételeket elhagynak, így ugyan a fizetendõ összeg alacsonyabb (mennyire hívogató is ez!), de a káresetnél nagy meglepetések érhetnek minket. Na most Bobolya esetébõl okulva részletesen kifaggattunk, kifaggatunk minden biztosítót, aztán majd döntünk. Ráadásul nálunk a nagylány határesett. A maga 16 évével néhol gyereknek, máshol felnõttnek számít. Hát kell pár nap míg döntünk azt gondolom.

# 11
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Glawrence
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#30266 Üzenet linkje2007-06-04 22:19:08 

Sziasztok!

Én mindenkinek javasolnám,hogy fáradjon be a legközelebbi TB-kirendeltségre,és érdeklõdjön ott a biztosításról.Amióta beléptünk az EU-ba,mi is jogosultak vagyunk erre az európai betegbiztosítási kártyára.Tõlem sosem kérnek mást csak egy munkáltatói igazolást,és rögtön elkészítik a kis plasztikkártyát.Mindig ilyet csináltatok ha utazok,habár még szerencsére nem volt rá szükségem.Sajnos az tény hogy a biztosítók nem a korrektségükrõl híresek,és legkevésbé sem az érdekli õket hogy ne legyünk egyedül a bajban.

# 12
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Djbobo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
186 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#30268 Üzenet linkje2007-06-04 23:04:06  Válasz a #30266. hsz-ra Előzmény #30266

Mivel én éppen a TB-nél dolgozom mindenkinek szeretném a figyelmét felhívni, hogy aTb-s Eu kártya csak orvosilag szükséges ellátások esetén használható fel. Csak olyan esetben ha olyan szolgáltatónál veszed igénybe amelynek szerzõdése van az ottani biztosítóval. A nagyobb nyaralóhelyek környékén általában magánorvosok vannak, ahol fizetni kell mint itthon. ráadásul az egyenlõ elbánás elve alapján ha a kinti állampolgároknak önrészt kell fizetni azt nekünk is saját zsebbõl kell állni, csak az a feletti részt téríti az OEP. Úgyhogy azt javaslom mindenki vátsa ki ezt a kártyát és kössön mellé utasbiztosítást! A gépkocsira mindenképp kell kötni!
# 13
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Djbobo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
186 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#30269 Üzenet linkje2007-06-04 23:06:45  Válasz a #30268. hsz-ra Előzmény #30268

Szia Rebeka!
Ha körbeérdeklõdted a biztosítókat, légyszi írd meg a tapasztalataid mire jutottál, hol mit ajánlottak az autóra.

# 14
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ice-r
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#30301 Üzenet linkje2007-06-05 09:46:31  Válasz a #30268. hsz-ra Előzmény #30268

Hello!

A gépkocsira mit kell kötni? Biztosítást? Mondjuk Cascót? Mennyibe kerül, és max mennyi idõs kocsira kötik meg?

Üdv Ice-r

# 15
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zeus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
189 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#30338 Üzenet linkje2007-06-05 15:05:36 

Körben utaztam a biztosítókat !

Biztosítõk zöme köt gépjármûbiztosítást. Szolgáltatásaik és biztosítási összeg nagyon szélsõségesek 5000Ft-25000Ft terjed .
Mint kiderûlt a már meglévõ casco biztosítások egy része nem érvényes külföldön ,erre külön biztosítást kell kötni ami 2000-5000Ft ig van.
Jogsegély szolgáltatást egy közepes kategóriás utasbiztosítás már tartalmaz.
És az onile alkusz cégek kalkulációi nem jók.
Megnéztünk a neten egy ilyen szolgáltatást, itt találtunk egy kedvezõ biztosítási összeget. Felhívtuk a eredeti biztosítót és közölték velünk, hogy nem érvényes az ár. Az alkuszcég így akar több ügyfelet megfogni.
Nos a sok utánna járás hatására teljesen elvagyok bizonytalanulva, próbálom a számomra és nem utolsósorban a pénztárcámnak kedvezõbb bitosítást kötni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
1 2 3 ... 99 100 101   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu