Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 106
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67054 Üzenet linkje2008-06-18 12:41:31  Válasz a #66867. hsz-ra

Teáról nem találtam, de szt írják, hogy frissen reszelt pro, vagy rágcsálni õsi módon. icon_smile.gif

De van kapszula (talán gyógynövényes boltban, DM, Ross,...)

link1

link2

link3

persze egy csomó minden másra is jó icon_smile.gif

Én nem próbáltam, mert még nem volt hasonló gondom.

# 107
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gyanett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67072 Üzenet linkje2008-06-18 14:32:09  Válasz a #67040. hsz-ra Előzmény #67040

Szia Brumi!

Már így eljárt az idõ? Ha kipihented a "visszaútat", akkor írj egy kis beszámolót.
Köszi!
Gyanett

# 108
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67073 Üzenet linkje2008-06-18 14:41:12 

Vagy esetleg Bvitamin
# 109
Tomi01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
184 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#72754 Üzenet linkje2008-07-22 10:43:32 

Szia Yvett!

Mi is babával indulunk neki szeptemberben. Addigra 4 hónapos lesz a kiscsaj. Nekünk annyi szerencsénk van, hogy a páromnak van teje, de azért így sem lesz egyszerû. Itthon este 7-8 óra körül szokott lefeküdni és reggel 5-6 óráig alszik. Csak azt nem tudom, hogy a hordozóban a hátán fekve is kibír-e ennyit. Eddig 4 óra volt a maximum autózás, azt nagyon szerette.
Ha hazaértetek leírhatnád, hogy hogy sikerült az utazás és a nyaralás, nagyon érdekelne. Ti is éjszaka utaztok?

# 110
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#72767 Üzenet linkje2008-07-22 11:14:56 

Sziasztok!

Mi 4,5 évessel és 9 hónapossal megyünk. A doktorunk adott egy listát a gyógyszerekrõl, ezenkívül a lelkemre kötötte, hogy mind a kettõnek végig adjam a Normaflort, mert segít a bélflórának megküzdenie mindenfélével. Csak palackos vizet igyanak, mondjuk mi sem szoktunk mást inni, még ha iható is a víz. A kicsinek mindent viszünk itthonról, bébiételt és vizet is, nem javasolta, hogy kinti gyümölcsöt, zöldséget kapjon, ezenkívül szopizik is még. De végülis kiszámolom, mennyit kell vinni és kész, ez nem gond.
Tápimelegítést én úgy oldanám meg, hogy vinném termoszban a meleg vizet.
Éjjel megyünk, vagyis este indulunk, és remélem, hogy aludni fognak reggelig. De majd megállunk úgyis, amennyit kell. Elég jól bírják az autózást, sokat megyünk, bár egyszerre ennyit még nem utaztak. Kíváncsi leszek icon_wink.gif

# 111
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#72770 Üzenet linkje2008-07-22 11:18:14 

szirom írta:
Tápimelegítést én úgy oldanám meg, hogy vinném termoszban a meleg vizet.

Jox írta:
Lehet venni szivargyújtóról mûködõ cumi- és bébikajamelegítõt, 2ezer Ft körül van az ára.

https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=72691#72691

# 112
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#72778 Üzenet linkje2008-07-22 11:24:57  Válasz a #72770. hsz-ra Előzmény #72770

Olvastam Jox, az is nagyon jó ötlet icon_wink.gif De ha véletlen van termoszuk, akkor minek vegyen? icon_wink.gif Nekünk például van, bár én meg nem akarok melegíteni.
# 113
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#73066 Üzenet linkje2008-07-23 16:17:52  Válasz a #72754. hsz-ra Előzmény #72754

szia,
mi is babával indulunk szeptemberben. jól összeverõdik itt a fanatikus társaság... már meg is van a gyerkõcünk útlevele. augusztus 30-án lesz 3 hónapos, akkor kap egy oltást, és szeptember 12-re tervezzük az indulást thassosra, autóval. mivel Milán hason alvós, én is azon aggódom, hogy kibírja-e az utat a hordozóban. este fél9kor van neki fürcsi, 9kor az uccsó kaja, és egyhuzamban alszik reggel 5-ig-fél6ig általában, bár ez addig még változhat. este 1 perc alatt elalszik magától a kiságyban. viszont azon is gondolkoztam, hogy mi lenne ha a reggeli 5-6 órási kajája után indulnánk el, így az esti fürdés-fektetés szertartás nem lenne megkavarva. nemtom-nemtom.

# 114
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#73887 Üzenet linkje2008-07-28 22:35:53 

Idén 8 és 4 éves gyerkõceinkkel megyünk, egyik sem az a sarokban

álló típus. Kicsit tartok az utazástól. De utolsó tunusban megyünk, és

így nem fognak meg a határok annyira.

Tavaly a nagyobbikat már elvittük, a Szávánál kezdett türelmetlen és

nyûgös lenni, s ekkor eszembe jutott, hogy tettem a kézitatyóba egy rajz

noteszt és egy csomag filctollat. Órákig csak az elkészült alkotmányokat

kellett dícsérgetni, szerencsére 18.5 óra alatt leértünk.

# 115
Csiga
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#73968 Üzenet linkje2008-07-29 14:53:26 

szirom írta:
Sziasztok!

Mi 4,5 évessel és 9 hónapossal megyünk. A doktorunk adott egy listát a gyógyszerekrõl, ezenkívül a lelkemre kötötte, hogy mind a kettõnek végig adjam a Normaflort, mert segít a bélflórának megküzdenie mindenfélével. Csak palackos vizet igyanak, mondjuk mi sem szoktunk mást inni, még ha iható is a víz. A kicsinek mindent viszünk itthonról, bébiételt és vizet is, nem javasolta, hogy kinti gyümölcsöt, zöldséget kapjon, ezenkívül szopizik is még. icon_wink.gif

szirom

nem gondolod, hogy kissé eltulzott ovatosság?
normaflort adni amikor semmi gond? antibiotikumot nem kellene? esetleg a sárgaláz elleni oltás, ja még a malária elleni gyógyszert ne felejtsd....

szerintem baromság... föleg kinti gyümölcsöt és zöldséget ne egyen...
ja nehogy elutazzatok...

mi is mentünk 9hónapos gyerekkel....
kint is lehet kapni bébiételt (lehet, hogy kicsit szokatlan lesz)
ja a kint kapható gyümölcsök a napon értek meg nem a hütõházban

szerintem párnapra (2-3) elegendõt elég vinni

üdv
csiga

# 116
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74073 Üzenet linkje2008-07-30 08:40:28  Válasz a #73968. hsz-ra Előzmény #73968

igen, én is pont ezt akartam mondani, hogy az ottani zöldség-gyümölcs jobb, mint az itteni. mi szoktunk is hozni haza ezt-azt. icon_biggrin.gif na nem a babának (még), mert õ még nem eszik ilyesmit, de a szeptemberi útra gondolva azért az õszibarack(lé) fogyasztása már megfontolandó... lehet hogy kipróbáljuk.
# 117
Tomi01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
184 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74422 Üzenet linkje2008-08-01 14:02:44  Válasz a #73066. hsz-ra Előzmény #73066

Szia Mia!

A mi babánk is mindig a hasán alszik, de a hordozót ettõl függetlenül nagyon szereti. Mi inkább az éjszakai utazást választottuk, attól függetlenül, hogy nem igazán szeretek éjszaka vezetni. Tavaly mi is Thassos-on voltunk, igaz még baba nélkül. Nagyon jó választás icon_biggrin.gif

# 118
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74444 Üzenet linkje2008-08-01 15:46:34  Válasz a #74422. hsz-ra Előzmény #74422

mi is hajlunk az éjszakai utazás felé... egyre hosszabbakat alszik éjjel. mi egyébként is éjjel szoktunk utazni, de hajnal 2-körül indulunk általában, ez vált be leginkább az évek során. kevesen vannak az úton, és világosban tesszük meg az ismeretlen (rendõrgyanús icon_biggrin.gif) részeket.

a hordozóval az a gond, hogy aludni nem nagyon szeret benne, csak nézelõdni, ettõl tartok inkább. aztán majd meglátjuk, hogy hogy alakul.

thassoson mi is voltunk már, 2006-ban. tavaly 3 hetet voltunk zömmel a Peloponnészoszon, meg Athén és Korinthosz környékén a rally világbajnokságon. ez volt a nászutunk. azért választottuk Thassost, mert nyugis hely, és mivel már ismerjük, nem hajt majd a felfedezési vágy - pedig épp ez az, ami miatt nem megyünk kétszer ugyanoda. icon_biggrin.gif

# 119
Szeliz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75347 Üzenet linkje2008-08-06 22:11:12  útlevél

Üdv mindenkinek!
Új vagyok a fórumon, és teljesen új a görögtenger imádók között. Most készülünk a családdal, de az egyik utazási honlapon azt írják, hogy az útlevél a nyaralás végét követõen még 6 hónapig érvényes kell hogy legyen. A fiam útlevele októberben lejár, Elindulhatunk-e így? Köszi a segítséget!

# 120
Htrose
Aktív fórumos
Aktív fórumos
105 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75349 Üzenet linkje2008-08-06 22:29:44  Válasz a #75347. hsz-ra Előzmény #75347

Szia!
Én is így tudom. Mi júniusban nyaraltunk és akkor így volt.
Ági

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu