Mi is babával indulunk neki szeptemberben. Addigra 4 hónapos lesz a kiscsaj. Nekünk annyi szerencsénk van, hogy a páromnak van teje, de azért így sem lesz egyszerû. Itthon este 7-8 óra körül szokott lefeküdni és reggel 5-6 óráig alszik. Csak azt nem tudom, hogy a hordozóban a hátán fekve is kibír-e ennyit. Eddig 4 óra volt a maximum autózás, azt nagyon szerette.
Ha hazaértetek leírhatnád, hogy hogy sikerült az utazás és a nyaralás, nagyon érdekelne. Ti is éjszaka utaztok?
Mi 4,5 évessel és 9 hónapossal megyünk. A doktorunk adott egy listát a gyógyszerekrõl, ezenkívül a lelkemre kötötte, hogy mind a kettõnek végig adjam a Normaflort, mert segít a bélflórának megküzdenie mindenfélével. Csak palackos vizet igyanak, mondjuk mi sem szoktunk mást inni, még ha iható is a víz. A kicsinek mindent viszünk itthonról, bébiételt és vizet is, nem javasolta, hogy kinti gyümölcsöt, zöldséget kapjon, ezenkívül szopizik is még. De végülis kiszámolom, mennyit kell vinni és kész, ez nem gond.
Tápimelegítést én úgy oldanám meg, hogy vinném termoszban a meleg vizet.
Éjjel megyünk, vagyis este indulunk, és remélem, hogy aludni fognak reggelig. De majd megállunk úgyis, amennyit kell. Elég jól bírják az autózást, sokat megyünk, bár egyszerre ennyit még nem utaztak. Kíváncsi leszek
szia,
mi is babával indulunk szeptemberben. jól összeverõdik itt a fanatikus társaság... már meg is van a gyerkõcünk útlevele. augusztus 30-án lesz 3 hónapos, akkor kap egy oltást, és szeptember 12-re tervezzük az indulást thassosra, autóval. mivel Milán hason alvós, én is azon aggódom, hogy kibírja-e az utat a hordozóban. este fél9kor van neki fürcsi, 9kor az uccsó kaja, és egyhuzamban alszik reggel 5-ig-fél6ig általában, bár ez addig még változhat. este 1 perc alatt elalszik magától a kiságyban. viszont azon is gondolkoztam, hogy mi lenne ha a reggeli 5-6 órási kajája után indulnánk el, így az esti fürdés-fektetés szertartás nem lenne megkavarva. nemtom-nemtom.
Mi 4,5 évessel és 9 hónapossal megyünk. A doktorunk adott egy listát a gyógyszerekrõl, ezenkívül a lelkemre kötötte, hogy mind a kettõnek végig adjam a Normaflort, mert segít a bélflórának megküzdenie mindenfélével. Csak palackos vizet igyanak, mondjuk mi sem szoktunk mást inni, még ha iható is a víz. A kicsinek mindent viszünk itthonról, bébiételt és vizet is, nem javasolta, hogy kinti gyümölcsöt, zöldséget kapjon, ezenkívül szopizik is még.
szirom
nem gondolod, hogy kissé eltulzott ovatosság?
normaflort adni amikor semmi gond? antibiotikumot nem kellene? esetleg a sárgaláz elleni oltás, ja még a malária elleni gyógyszert ne felejtsd....
szerintem baromság... föleg kinti gyümölcsöt és zöldséget ne egyen...
ja nehogy elutazzatok...
mi is mentünk 9hónapos gyerekkel....
kint is lehet kapni bébiételt (lehet, hogy kicsit szokatlan lesz)
ja a kint kapható gyümölcsök a napon értek meg nem a hütõházban
igen, én is pont ezt akartam mondani, hogy az ottani zöldség-gyümölcs jobb, mint az itteni. mi szoktunk is hozni haza ezt-azt. na nem a babának (még), mert õ még nem eszik ilyesmit, de a szeptemberi útra gondolva azért az õszibarack(lé) fogyasztása már megfontolandó... lehet hogy kipróbáljuk.
A mi babánk is mindig a hasán alszik, de a hordozót ettõl függetlenül nagyon szereti. Mi inkább az éjszakai utazást választottuk, attól függetlenül, hogy nem igazán szeretek éjszaka vezetni. Tavaly mi is Thassos-on voltunk, igaz még baba nélkül. Nagyon jó választás
mi is hajlunk az éjszakai utazás felé... egyre hosszabbakat alszik éjjel. mi egyébként is éjjel szoktunk utazni, de hajnal 2-körül indulunk általában, ez vált be leginkább az évek során. kevesen vannak az úton, és világosban tesszük meg az ismeretlen (rendõrgyanús ) részeket.
a hordozóval az a gond, hogy aludni nem nagyon szeret benne, csak nézelõdni, ettõl tartok inkább. aztán majd meglátjuk, hogy hogy alakul.
thassoson mi is voltunk már, 2006-ban. tavaly 3 hetet voltunk zömmel a Peloponnészoszon, meg Athén és Korinthosz környékén a rally világbajnokságon. ez volt a nászutunk. azért választottuk Thassost, mert nyugis hely, és mivel már ismerjük, nem hajt majd a felfedezési vágy - pedig épp ez az, ami miatt nem megyünk kétszer ugyanoda.
Üdv mindenkinek!
Új vagyok a fórumon, és teljesen új a görögtenger imádók között. Most készülünk a családdal, de az egyik utazási honlapon azt írják, hogy az útlevél a nyaralás végét követõen még 6 hónapig érvényes kell hogy legyen. A fiam útlevele októberben lejár, Elindulhatunk-e így? Köszi a segítséget!