#1515132010-09-09 08:56:51 Válasz a #151261. hsz-ra
Szia!
A Larco tényleg egy kicsit messze van a központtól, de egy jó negyedórás séta csak, szóval nem vészes. Ott a közvetlen közelben van homokos part, asszem csak le kellett sétálni az utcán. De a hotelnak is van egy szuper medencéje Mi nem kaptunk reggelit, úgyhogy arról nem tudok írni, viszont a szoba tágas volt, és erkélyes, ami az utcára nézett. Viszont eléggé dohányszagú volt... De az is lehet hogy csak régen szellőztettek.
Nekem összességében egyébként Larnaca nem tetszett, mondjuk csak 1 napom volt ott, de azt is jórészt Aya Napán töltöttem.
Remélem jól fogjátok magatokat érezni, unatkozni azért biztos nem fogtok! Kellemes nyaralást kívánok!
#1515292010-09-09 12:38:04 Válasz a #151513. hsz-ra
Köszi a választ, már vártam! Már be van csomagolva, du. egy kicsit szeretnénk aludni, mert éjjel fél 12-kor indul a gépünk. Már várjuk, hogy ebből az ócska időből elutazhassunk.
Sziasztok! Ma reggel hazaértünk Ciprusról! Nagyon jól éreztük magunkat, fantasztikusan jó időnk volt, csodás volt a tenger! Egyáltalán nem drága sziget, sőt, sztem olcsóbb mint Görögo. déli része és a szigetek!!
#1521052010-09-16 23:25:59 Válasz a #152104. hsz-ra
Drága Kitty és Gyulus!
Örülünk, hogy jól nyaraltatok és tetszett Ciprus. Meglep, hogy olcsóbbnak tapasztaltátok, mint Görögországot. Majd összejövünk és meséltek.
Sok Josza és ma érkezett haza és itt van mellettem és szintén puszil benneteket Cilla
#1521262010-09-17 17:19:10 Válasz a #152104. hsz-ra
Szia Kitty!
Örülök, hogy tetszett Ciprus és engem is érdekelne, mit találtatok olcsónak, más görög szigetekhez viszonyítva. Ha van kedved és időd, írjál a szállásról és arról, miket láttatok.
Sziasztok! Pénteken értünk oda, aznap és szombaton Larnacában strandoltunk, sétáltunk, hajókáztunk. 5 Eu/ fő, egy egyórás hajózás, és még kaptunk egy pohár pezsgőt is.
Vacsora kettőnknek, 24 Eu-ból kijött, és tele zabáltuk magunkat. Egy másik nap pedig 14 Eu-ból ebédeltünk, itallal együtt.
Vas-tól 3 napra béreltünk autót, a Hertztől, na az drága volt, 170 Eu, de teljeskörü biztosítással. A benzin is olcsóbb mint nálunk, 1,09 Eu volt, ha jól emlékszem.
Előszőr Agia Napán voltunk, másnap Limaszol és Pafosz, Apfrodité sziklája (ez tetszett a legjobban) aztán pedig Nicosia török oldalára mentünk.
Szerintem a kaják és a souvenírok is olcsóbbak, de a parton a napágy+napernyő is. Összességében jóval kevesebbet költöttünk, mint Görögo-ban szoktunk.
A szállás két csillagos, tiszta, és árának megfelelő. Ennyi pénzért többet nem is várhattunk, viszont stúdiót kaprtunk, nem sima szobát. Volt benne hűtő, kétlapos főzőlap, edények, mosogató. Klíma, Tv. Kissé távol esett a városkp-tól, nekem most a fájós lábamnak nem tett jót a sok gyaloglás, de kibírtam.
Ami nem volt jó élmény: 3 helyen is próbáltunk autót bérelni és egyértelmű lett, hogy nem akarnak nekem, mint magyar nőnek kocsit adni! Végül a reptéren, a Hertznél sikerült, ott nem aggodalmaskodtak.
Összességében nagyon jó volt, szivesen visszamennénk ujra, de akkor már a megérkezésünk kezdetétől kellene az autó. Anélkül nehezen lehet közlekedni a szigeten. Buszt szinte nem is láttunk.
#1521462010-09-17 21:59:46 Válasz a #152105. hsz-ra
Drága Josza! Nagyon jól sikerült nyaralásunk volt, csodás idővel! Ha Cilla jobban lesz már, ajánlom nektek is, mert annyira jó idő van ott még okt-ben is! Jobbulást kívánunk! Kitty és Gyulus
#1521532010-09-17 23:48:29 Válasz a #152152. hsz-ra
Szia! Teljesen nyilvánvaló volt, hogy nem akartak. Az egyik szívta a fogát, hogy nagyon veszélyes, mert ugye bal oldali vezetés, és 1000 Eu önrészt kért, a másik letagadta hogy van kocsija, pedig ott állt kint egy Nissan, azt mondta, csak 7 személyes autója van. A harmadiknál az egyik pasi azt mondta szombat este, h másnap 10-re menjünk vissza. Visszamentünk, a testvére elő is vette a papírokat, aztán elkérte a mi iratainkat. Meglátta a jogsimat, aztán visszaadta, eltette a papírt és közölte szervízben van a kocsi és azt se tudja mikor kapja vissza. Hát, ez sztem egyértelmű, hogy nem akartak adni! Pedig 31 éve vezetek, baleset nélkül, igaz, jobb kormányos autót még nem.
Aztán kimentünk a reptérre, ott adtak kocsit, méghozzá full insurance.
Szia Ferrari!
Ez a meggyőzés viszonylag könnyen ment Kittynek. Engem is meggyőzött, de most nincs "kedvem" Ciprusra menni.
Neked jó készülődést! 29-e már itt is van.
Üdv: Josza
#1521812010-09-18 20:56:07 Válasz a #152177. hsz-ra
Kitty, nagyon irigyellek benneteket, biztos rengeteg élményetek van, szebbnél-szebbek! Örülök, hogy kijutottatok és, hogy minden jól sikerült.
Ez a kocsibérléses ügy azért nagyon érdekes, ilyet még nem is hallottam, de azért jó, hogy találtatok megoldást!
Várom nagyon a fotókat!