Én is így vagyok ezzel, minél többet vacilálok annál nagyobb a káosz a fejemben, de szerintem ez azért van, mert sok szép helyre szeretnénk eljutni. Nagyon nehéz a választás.
* * *
Azt hiszem én kitartok az elsõ tervem mellett. KRÉTA!!!!!
De jó, hogy más is így van ezzel, azt hittem mi bénázunk itthon a döntésképtelenségünkkel.
Mivel más országokat említettél én is megteszem. Hogy Európából lássunk már valamit, és még nem voltunk Franciaországba, így június elején egy hétre oda ill. Párizsba megyünk ez már biztos.
Utána jön ismét Görögország, de még se idõpont se helyszín.
De itt egyre többen Valcsika Htimi Ferrari Hilda Krétát beszélik, és hogy oda mennek az idén lehet, szóval kezdek ezen is gondolkodni, hogy 2 hét igencsak jól esne belõle. De nagy álmom még Rhodes ott nem jártam, és annyi szép képet láttam róla.
Szóval március közepén utazáskiállítás itt Magyarországon és utána lehet mi is cédulázunk egyet!
Üdv
Az elmúlt összel még in is biztos voltam benne, hogy Szicíliára akarunk mennni az idén. De marha drága. Olcsóbban az ember rögtön Görögorszagra gondol, és ott viszont annyi minden van, hogy mi is hasonló cipõben járunk, hogy egyre nehezebb választanunk. Tegnap este már ott tartottunk, hogy az összes helyet,ami szóba jön, felírtuk cédulákra és bedobtuk egy nagy vázába, majd kisorsoltuk, hogy hova utazzunk:-) (nem csak görög helyek voltak benne). Ibizát húztuk ki! De elhúztuk a szánkat és mondtuk, talán mégiscsak jobb lenne Számosz, ahogy azt már pár éve tervezgetjúk, aztán valahogy mindig háttérbe került. Most ott tartunk, hogy már összesen csak két hely között nem tudunk dönteni és ez Számos és Mallorca. Kicsit jó lenne valami más részt is látni Európából, nem mindig csak Görögországot, de ha meg máshova megyek, szinte lelkiismeretfurdalásom van. Szóval minél többet nézeget az ember, annál nehezebb lesz választania a nagy választékból.
Mi is gondolkozunk persze Rhodes és Kos mellett, hogy Szalonikitõl lecsorgunk Athénig, és mindent megnézünk amit csak lehet, vagy még tovább.
Tényleg Mia megkérdezhetem, hogy a körútazás mennyibe került nektek, csak úgy hozzávetõlegesen????
Hozzájárulna ha tudnám a költségvetést, hogy kicsit fárasztó körút legyen vagy repcsis sziget
nekünk is volt sok hely, amin agyaltunk, tavaly nyár végén még biztosnak is tûnt, de mostmár nem. volt már minden tervbe véve: Kos, Rodosz, Kréta elsõsorban, aztán Olaszország-Firenze és Toszkána, aztán gondoltuk hogy inkább kéne csinálni egy hasonló peloponnészoszi utat, mint amilyet tavaly. Ez viszont elég sokba kerül, úgyhogy idén szóba sem jöhet, vagyis idén spórolunk, jövõre körutazunk. Valami olcsó nyaralás lesz, nem valószínû, hogy Görögországba. De nem bánom, tudom hogy jövõre kárpótolva leszünk az idei kimaradásért.
Én .A juniusi -osztállyal vagy gyerekkel ketten-Nei poriba már szinte biztos.Tervben van augusztusra Thassos.Még nem tudom,hogy irodával utazzunk vagy csak menjünk.De egy közös hellászos bulin is elgondolkoznék...
Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egyre nagyobb gondba vagyok.
Még szeptemberben kristálytiszta elhatározásunk volt, hogy hova megyünk idén Görögországba nyaralni, de ahogy jön a nyár, már ezer hely szóba került.
Várom az utazás kiállítást idén is, de nem hiszem, hogy nagyon segíteni fog. Ennél több információt és tapasztalatot ott se fognak mondi, sõõõõõõõõt!
Nagyon örülök a fejleményeknek, szerintem össze fog jönni, mert elég ha csak képket, és élményeket mondasz el. Ha valaki nagyon lelkes, és ezt el is tudja úgy mondani, az már szerinem fél siker.
Azzal érveljél még, hogy itthon a Balatonnál is kerülne annyiba, mint a Görögország, az idõ is kiszámíthatalan, ez egy másik ország, és minden európai kultúra alapja, a tanulás szempontjából ez nagyon fontos, szerintem.
Édes!
Életemben elõször jártam Görögországban az elmúlt nyáron (hála a barátainknak). Csodálatos élményekkel, érzésekkel, hangulatokkal gazdagodva és kissé fájó szívvel jöttem haza, s attól kezdve egyfolytában vissza vágyok.
Nagyon szurkolok nektek, hogy összejöjjön egy hangulatos, felejthetetlen nyaralás.
Biztos, hogy nagyon sok múlik a szülõk anyagi helyzetén, de ha a saját osztályodban esetleg nem sikerül elég jelentkezõt találni, talán több osztályban, esetleg évfolyamban is lehetne próbálkozni. A lényeg, hogy soha ne adjátok fel az álmaitokat. Mindenre van megoldás.
Üdv.Janka
édes: én életemben elõször 1991-ben voltam Görögországban, ekkor 12 éves voltam. Az évszám két dolog miatt fontos, egyrészt mert az akkori elég "balhés" Jugoszlávián át mentünk busszal, másrészt meg hogy akkoriban még sokkal konzervatívabbak és szigorúbbak voltak a szülõk, mint most. Egy busznyi gyerek jött össze, + 1-2 autóval jöttek még szülõk kísérõnek. És nem ám egyszerû kis tengerparti nyaralás volt, hanem Paralia-Athén-Tolo-Meteorák körút, mindenhol megálltunk 3-4 napra, kempingben aludtunk, a sátrakat és a konzervkaját vittük magunkkal. Nagy sikere volt, a mai napig állítom, hogy életem egyik legnagyobb élménye!! Úgyhogy rajta a szervezéssel!
(amúgy nekem az év végi jegyemtõl tették függõvé )
Rebeka,
Igen,lehet,hogy így lesz.De ha már 20an leszünk,megyünk!Nem tudnám azonban elviselni a gyerekek csalódását,ezért mindent beleadok.30 napom van ,hogy felkészüljek.Az Ofõ mellettem áll,segít.A gyerekek ma hallottak a tervrõl elõször.Én magamból indulok ki,mikor azt mondom,hogy a gyerekek rábeszélõ kepessége nagy és számolok is vele.
Édes!
Ügyes voltál, jól tetted. Persze a gyerkõcök azonnal lelkesednek és aztán nem mindig van ennek realitás alapja. De gondolom azért ez téma volt köztük, mármint a görögországi kirándulás és otthon errõl meséltek is. Erre alapozva már otthon szándéknyilatkozat is elhangozhatott, így lehet hogy tényleg mennek is. DE: sok év tapasztalatából leszûrve sok szülõ akkor mond nemet amikor fizetni kellene. Csúnya dolog a gyerekkel szemben is, de valós dolog.
Az osztályfõnök már valószínüleg képben van ezekkel a jelenségekkel kapcsolatban, kérd az õ segítségét is.