A családdal két hét alatt végigjártuk Makrigialos és Paralia közötti összes strandot, amelyek között számottevõ különbséget nem lehet felfedezni, természetesen a paraliai central beach kivételével, ahol egymás szájába vannak az emberek, amire idén sem vágytunk.
A tengerpartot szinte mindenhol reggelre megtisztították a szeméttõl és a homokot elsímították (lehetséges, hogy csak letakarják homokkal az elsímítási munkálat közben?).
Úgy gondolom, hogy a víz tisztaságával kapcsolatban komoly félreértések vannak, ugyanis az ún. kék zászlót a víz minõségére adják, és nem a part tisztaságára és a mi komfort érzetünkre, amit a gyerekek esetében igen erõsen befolyásol a tengerben található növényzet.
A tulajokban én sem fedeztem fel a vendéglátóktól elvárható hozzáállást, de én sem kerestem velük különösebben a kapcsolatot.
Összességében a szállás jelentette problémák mellett elmondhattuk, hogy jobban éreztük magunkat mint az elmúlt évi paraliai nyaralás alkalmával, amikor a jobb szállás ellenére éjszaka nem tudtunk pihenni a motorosok, az éjszakai szórakozóhelyek dübörgése miatt, valamint nap közben az emberi tömeg okozta nyomasztó érzés miatt.
A tenger milyen volt most?? Amikor mi voltunk, hát Parália central beache is különb volt ezerszer, mint ez a tengerpart, és víz.
A másik azt hiszem, egyedül én nem tudtam isteniteni a tulajokat, a vendéglátót nagyon nem láttuk meg bennük.
Ráadásul mi Parália után mentünk Mariba, és a szállás így nekem nagyon elkeserítõ, és nagy csalódás volt. Talán azért is ment el a kedvem a falutól, egy idõre.
Igen keveset tartózkodtunk a szálláson, de tavaly Paralián (Anna-Rita apartman) ennyi pénzért európaiabb körülmények között tudtunk nyaralni. A paraliai nyüzsgés azonban nem nekünk való, amit számunkra az idei rövid látogatásunk ismét bebizonyított. Bámészkodó, és egymást taposó emberek lökdösik egymást az utcai forgatagban az empátia legkisebb jele nélkül, a tengerpartról pedig jobb nem is beszélni.
Annak ellenére, hogy az eddigi görög nyaralásaink (ötödik) közül ez a szállás volt a legrosszabb minõségû, azért jövõre ismét megcélozzuk ezt a helyet, de egy másik szállás igénybevételével, ami elintézésére a helyszínen már megtettem az elsõ lépéseket (telefonszám elkérése).
A Dias apartmanról még az a véleményem, hogy a mások által istenített tulajdonosoknak nem kicsi szerepük van a kialakult állapotokban.
Ezzel a gondottal nem maradtál egyedül, ki lehetne rá írni, mint az angol filmben is mondják, Vacakszálló. Eddig azt hittem én vagyok csak túl igényes, de látom te is úgy gondolod, hogy némi felújítása szorulna.
Kedden megérkeztünk a görögországi nyaralásból. Most rendkívül elfoglalt vagyok, de a fotóalbumba megpróbálok képeket felrakni. Röviden: Makrigialos tökéletesen megfelelt az elképzeléseinknek, de a Dias apartman szolgáltatásaira többé nem tartanánk igényt, talán csak egy alapos felújítás után.
Nem, a kagylót hûtõkamionokkal szállítják el Alikesbõl, az ottani kikötõbõl. Mi eléggé körbejártuk a falut, egy feldolgozó üzem csak szemet szúrt volna! Nos Makrigialos nem a megszokott üdülõfalu, ezért sok mindenkinek csalódást okozhat. Ide csak az menjen aki nyugalmat akar, aki görög emberekkel akarja körülvenni magát a nyaralása alatt, kicsit belepillantani az életükbe. Görögországban szinte mindenhol örülnek neked, segítõkészek, kedvesek az emberek. De itt ha azt tapasztalják, hogy téged érdekel az országuk, õk, akkor hihetetlen közegben találhatod magad.
Az igazság az,hogy Makrigialoson kagylótenyészet van ,hordókban tenyésztik a kagylókat,és nem is túl messze a partoktól,szabad szemmel is jól láthatóak.Igen,lehet érezni egy érdekes szagot,de nem a faluban,hanem közvetlenül a parton. Biztos hogy nem tesz jót a falu turizmusának,legalább is azoknak nem tetszik majd akik azokat a helyeket keresik mint Korfu,Kréta,vagy más üdülõparadicsom. De Makrigialosra,és egyéb hasonló kis falvakba,pedig azok mennek akik nem az üzletek,és szórakozóhelyek végtelen sokaságára,vagy a túlzsúfolt strandokra kíváncsiak.Makrin több strand is van,szerintem mindenki megtalálja a nekivalót,de ha mégsem akkor pár kilométerrel odébb van olyan strand is mint Sartin volt.Viszont a falu csendes és remek kirándulási helyek kiindulópontja lehet.Nekem idén ez volt a fontos.
Szia !!! Katus
Szia Rebeka!!!
Tényleg nem unatkoztunk,mindennap mentünk,és ez így volt jó.Gyönyörû helyeken jártunk,amit sem a képek, sem a beszámoló nem ad úgy igazán vissza. A beszámolóm is kicsit kesze-kusza lett,de már vagy 5. alkalommal ültem neki . Én is nagyon szívesen visszamennék,bár elsem akartam nagyon jönni. Makrit biztos megtartom a szép emlékeimben.
Egyszer felmerült,hogy Makrigialosba megyünk,de az ut.ir. vezetõje azt mondta,azért nem ajánlja,mert egy kagylófeldolgozó,vagy miféle üzem van közvetlenül a falu mellett és ezértr büdös van gyakorlatilag állandóan.Akkor ez most nem igaz?Véletlenül tévedtem erre az oldalra,és csak szépet jót olvasok.Nincs büdös?
Szia Rebeka!!!
Nagyon jó ötlet,mert egyik éjjel éppen befejeztem,és miután elmúlt éjfél gondolom automatikusan kijelentkeztetett a rendszer és húss, odalett az egész írás.Alig voltam dühös. Viszont egy biztos beszélni,írni Görögországról egyáltalán nem nagy fáradtság. Sõt!!!