Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Jox | #12382 Üzenet | 2006-07-22 23:17:22 |
Rebeka makrigialoszi albuma is felkerült a Fotóalbumba.
  Ferrari | #12384 Üzenet | 2006-07-23 08:28:59 |
Szia Rebi!

Nagyon jók lttek a képeid.
Gratula. icon_wink.gif
  Rebeka | #12444 Üzenet | 2006-07-24 09:40:51 |
lara!
Makragialos Paráliától kb. 20 km-re van, mi rendszerint a parti úton közlekedtünk. Azért is jó ez az út, mert közben ott van Alikesnél a sólepárló és több strandot meg lehet látogatni, sõt a Pydnai romok is útba esnek. Ez utóbbi nem nagy szám, de ha már ott van az ember fia-lánya vétek kihagyni. Nos tény, nem mindig van nyitva a kapu, bár a nyaralásunk 2. hetében ritkán zárták be.
Kérdezted Edessát: Paráliától három úton lehet megközelíteni:
Mi az autópályát elkerülve a kis utakon Meliki, Vergina, Veria, Skidra, Edessa útvonalon mentünk,
de Veriába mehetsz autópályán végig, nem kell fizetni és gyorsabban haladsz,
ill. Thesszaloniki körgyûrûbõl elõbb Efzóni, majd onnan Pella, Giannitsa, Edessa útvonal a legegyszerübb. Itt kb. 120 km, ha jól számolom. Térképen ki lehet választani a legmegfelelõbb útvonalat. Mi jobban szeretjük a kisebb utakat, így többet láthatunk, bár kicsit kanyargósabb, nem lehet neki nyomni.
  Janka | #12601 Üzenet | 2006-07-25 23:19:54 |
Rebeka! köszi a képeket, az élményeket. jó látni, olvasni és hallani õket... emlékeztet egy másik nyárra
  Vicca | #12614 Üzenet | 2006-07-26 09:35:20 |
Sziasztok Makrisok!

Mi ma reggel fél hatra értünk haza (telve csodálatos élményekkel) Makrigialosról. Nagyon tetszett a hely és nagyon jól hasznosítottam egy csomó infót amit tôletek tudtam meg. Hálás köszönet. Valószín?leg mindenrôl megpróbálok beszámolni, csak most még ki kell pihenünk a buszozást, mert nagyon bedagadt a lábunk. De ez egyáltalán nem von le semmit abból az élményáradatból amit 8 nap alatt átélhettünk.

Mindenkinek teljen jól a napja!
  Busaianiko | #12615 Üzenet | 2006-07-26 09:45:49 |
Szia Vicca! Várjuk a képeket és az élménybeszámolót is. Azokat sosem lehet megunni! Remélem hamar kipihened magad, és nekiülsz gyorsan az írásnak!?
  Lara | #12691 Üzenet | 2006-07-26 18:00:35 |
Sziasztok
Árakról tudtok egy-két infót ? Kaja, üdítõk,
Ha bérlünk kocsit kb 50 euróért és megyünk vele az Olymposra és a Meteorákhoz mennyi benzin fogy, kb mennyibe fog kerülni?
napernyõt ott vegyek? nem akarom cipelni
  Rebeka | #12706 Üzenet | 2006-07-26 21:52:25 |
lara!
Makragialosban kb. minden annyiba kerül mint máshol a környéken. Egy kenyér, ami kb. 60dkg, 60 cent, egy kifli ami sokkal nagyobb mint itthon, 20 cent. Egy karton, 6 db, ásványvíz talán 1,4-1,8 euro, egy sör 0,6-1 euro. Ezek bolti árak nyílván. A gyros 1,5-1,8 euro, egy-egy fogás az étteremben 4-9 euroig. Mondjuk átlag egy vacsora, ami bõven elég, sörrel vagy kólával 10 euroból bõven kijött fejenként, de olcsóbban is megoldható.
Nos a benzin kb. 1 euro, kúttól függõen lehet több vagy kevesebb. Hogy mennyibõl lehet megjárni az általad megjelölt utakat? Az attól függ elsõsorban milyen autót tudsz bérelni, az mennyit fogyaszt. Gondolom van Görögország térképed ha oda mész nyaralni, meg tudod saccolni mennyibe kerülhet egy átlagfogyasztással. De bérelt autóval nem csak olcsóbban jöhetsz esetleg ki, hanem a saját tempódban meg tudod nézni mindazt ami téged érdekel akár útközben is.
  Katus | #12919 Üzenet | 2006-07-29 14:46:50 |
Sziasztok Makrisok!!!

Remélem a hétvégére sikerül megírnom a beszámolómat.Bár már kétszer
majdnem sikerült feltennem,de a technika ,,ördöge" ki tudja miért? , közbeszólt.

Katus
  Rebeka | #12920 Üzenet | 2006-07-29 14:53:55 |
Katus!
Nagyon várjuk! De próbáld meg Wordbe írni és utána bemásolni ide. Így ha nem is sikerülne feltenni, a szöveg megmarad, nem kell újból kezdeni.
  Katus | #12921 Üzenet | 2006-07-29 15:02:33 |
Szia Rebeka!!!
Nagyon jó ötlet,mert egyik éjjel éppen befejeztem,és miután elmúlt éjfél gondolom automatikusan kijelentkeztetett a rendszer és húss, odalett az egész írás.Alig voltam dühös. Viszont egy biztos beszélni,írni Görögországról egyáltalán nem nagy fáradtság. Sõt!!!

szia
  Rebeka | #13139 Üzenet | 2006-08-01 17:11:18 |
Katus!
Olvasva a beszámolódat megfájdult a szívem. Máris indulnék vissza. Jó sok programm volt a 2 hétben, úgy látom nem volt idõtök unatkozni. icon_wink.gif icon_lol.gif
  Miskolciutas | #13167 Üzenet | 2006-08-01 20:28:05 |
Egyszer felmerült,hogy Makrigialosba megyünk,de az ut.ir. vezetõje azt mondta,azért nem ajánlja,mert egy kagylófeldolgozó,vagy miféle üzem van közvetlenül a falu mellett és ezértr büdös van gyakorlatilag állandóan.Akkor ez most nem igaz?Véletlenül tévedtem erre az oldalra,és csak szépet jót olvasok.Nincs büdös?
  Katus | #13185 Üzenet | 2006-08-01 21:45:09 |
Szia Rebeka!!!
Tényleg nem unatkoztunk,mindennap mentünk,és ez így volt jó.Gyönyörû helyeken jártunk,amit sem a képek, sem a beszámoló nem ad úgy igazán vissza. A beszámolóm is kicsit kesze-kusza lett,de már vagy 5. alkalommal ültem neki . Én is nagyon szívesen visszamennék,bár elsem akartam nagyon jönni. Makrit biztos megtartom a szép emlékeimben.

Katus
  Katus | #13188 Üzenet | 2006-08-01 21:58:03 |
Szia Miskolciutas!!!

Az igazság az,hogy Makrigialoson kagylótenyészet van ,hordókban tenyésztik a kagylókat,és nem is túl messze a partoktól,szabad szemmel is jól láthatóak.Igen,lehet érezni egy érdekes szagot,de nem a faluban,hanem közvetlenül a parton. Biztos hogy nem tesz jót a falu turizmusának,legalább is azoknak nem tetszik majd akik azokat a helyeket keresik mint Korfu,Kréta,vagy más üdülõparadicsom. De Makrigialosra,és egyéb hasonló kis falvakba,pedig azok mennek akik nem az üzletek,és szórakozóhelyek végtelen sokaságára,vagy a túlzsúfolt strandokra kíváncsiak.Makrin több strand is van,szerintem mindenki megtalálja a nekivalót,de ha mégsem akkor pár kilométerrel odébb van olyan strand is mint Sartin volt.Viszont a falu csendes és remek kirándulási helyek kiindulópontja lehet.Nekem idén ez volt a fontos.
Szia !!! Katus
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu