...Jó kis bemelegítés volt, nagyszerű út lehetett, szép helyeken jártatok!
Ahhoz, hogy kicsit hosszabb lett, mint eredetileg terveztük, az is hozzájárult, hogy egy visszautasíthatatlan szállásajánlatot kaptam a tengerparton; kis falu (Slano) egy öbölben, közvetlen vízparti ház, s 20 Euro/nap egy tágas, étkezőkonyhás apartmanért. (Na persze, csak most és nekem volt ennyi, mert mi voltunk az összes vendég. )
#1621612011-05-16 12:56:04 Válasz a #162098. hsz-ra
Visszatérve... Kinek jutna eszébe Dalmáciával kapcsolatban a tengerparton kívül bármi más látnivaló? Hát én nem bírtam ki és útba ejtettem a karsztvidéken Imotski közelében két beszakadt víznyelőt. Korábban nem hallottam ilyesmiről...
milyen messze van még június vége, az első utazás kezdete. Valamit ki kellene találni addig is. Így lett – mintegy bemelegítésként – egy 10 napos Bosznia-Hercegovina + Dalmácia kiruccanás…
Szia H.apci!
Jó kis bemelegítés volt, nagyszerű út lehetett, szép helyeken jártatok!
#1620982011-05-15 20:33:04 Válasz a #162036. hsz-ra
Szia babar!
Félreérthető voltam; a fotózás úgy a gyengém, hogy kedvenc hobbim, kényes vagyok rá.
Minden országban lehet találni megtekintésre érdemes gyöngyszemeket, csak hát ettől még egy ország nem lesz vonzó. Így van ez Bosznia-Hercegovinával is; láttunk sok lehangoló részletet is…
Dalmáciában ezúttal tényleg „benéztem a szőnyeg alá” is; erről majd később (átmenetileg nem engedelmeskedik a képtárhelyem ).
H.apci!
Mindig csodálattal vegyes "irigykedéssel" nézem a fotóidat!
Fantasztikus helyeken jártál már !
Gyönyörű!
Kedves Theia!
Örülök, ha tetszik, de ne irigykedj, hanem utazz! Egyik sem elérhetetlen célpont, a korábbiak sem. Nehéz a döntés, tudom ám én nagyon jól, amikor szűkre szabott a szabadidő és az anyagi keret, hogy hova, merre...? Ahova mostanában járunk, azok általában szétszórtan heverő gyöngyszemek; nem olyan tömény a gyönyörűség a környezetükben, mint a felkapottabb helyeken.
Van sok érdekes, szép hely a közelünkben, melynek létezését is csak kevesen tudják; mutatok két kis példát Bosznia-Hercegovinából:
Kravicai vízesés
A Buna folyó egy kétszáz méter magas sziklafal alól bukkan elő Blagaj határában.
A karsztforrás 43 m3/sec vízhozamával az egyik legnagyobb Európában.
#1620362011-05-15 13:31:34 Válasz a #161969. hsz-ra
Szia h.apci!
Teljesen igazad van a turistákkal kapcsolatban. Az "érintetlenség" minket is egyre jobban vonz, főleg, ahogy haladunk előre a korban. Próbálunk mi is inkább ilyen helyekre eljutni.
Itt van pl. Dalmácia. Nyilván sokan járnak oda, de nagyrészt a tengerpart környékére csoportosulnak. Te viszont "benéztél a szőnyeg alá is".
Látom a képeidet Boszniáról. Nekünk eddig eszünkbe nem jutott, hogy ide elmenjünk. És most látjuk a csodálatos fotókat, amit készítettél ezekről az érdekes épületekről, kultúráról, tájakról. Úgyhogy gyökeresen megváltozott a véleményünk Boszniáról is. Ezt pedig köszönjük neked, kedves h.apci!
Nos, erre jó a Hellasz többek között.
A fotózás pedig nem a gyengéd, hanem az erősséged!!! Nemcsak a képek minősége, hanem a kivitelezés, ami nagyon tetszik. Csak így tovább!!!
(Én is őrülten szeretek fotózni, sőt lassan betegesen)
#1619692011-05-14 20:11:06 Válasz a #161954. hsz-ra
Köszönöm babar!
Te csak maradj a szenvedélyednél; csodálom az útjaid (és a fotóid is)! Ezek a közeli kis szépségek (van belőle bőven) megvárnak, bár – ahogy tapasztalom - rohamosan vesztenek romantikájukból a néha rosszul értelmezett fejlesztés következtében. Már említettem korábban, hogy minket mostanság inkább az ilyen és a szinte „nevesincs” kellemes, bájos helyek vonzanak. Így is alig tudok olyan helyre menni, ahol japán csoporttal ne találkoznék; hihetetlen, hogy már most micsoda nyüzsgés van a legeldugottabb helyeken is, egymást érik a buszok…