#1742832011-08-26 13:17:44 Válasz a #174281. hsz-ra
Medi!
Azt még elfelejtettem, hogy Budapesten azért működött a "Drop-off" pult, az athéni éjszakában azonban nem. Így szépen nyugodtan megvártuk amíg a 2 check-in pultnál elfogyott a sor, akkor sétáltunk csak oda, hogy megszabaduljunk csomagjainktól.
Szoktatok valami bogyót szedni repülés előtt? Mi mikor 1x (ill. oda-vissza) repültünk Cocculine homeopátiás bogyót szedtünk.
Mennyi az esélye, hogy rosszul leszünk utazás közben? Milyen tünetek lehetnek? Gondolom hányinger az biztos.
Mennyivel előbb kell a géphez kimenni? (Tudom, h. legalább 2 órával előtte kint kell lenni...) Csak 3 éve hamarabb indult a gép, amit nem tudtunk - nem mondta senki, ki se volt írva, a hangosbemondóba mondták a nevünket. Fél órával előtte? Vagy negyed? Bár ahogy nézegetem, pár hete a zakynthosi Malévos gép fél órás csúszással indul (ma is 27 perccel később) Ezt kiírják? Mikor menünk a géphez?
A 2 órás úton Malév gépen adnak kaját? Ha igen, milyet? Mert én ált. 7-kor reggelizem (diétázom) (igaz ma se ettem még, de nemrég keltem), egyek-e a reptéren (ha nem jó, amit adnak) vagy várjam meg a repülőn a kaját?
#1743382011-08-27 09:25:49 Válasz a #174332. hsz-ra
Szia Gina:)
"Check-in a jegykezelő pultoknál
Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren a Malév check-in, azaz a jegykezelő és poggyászfelvevő pultjai a 2B terminálon a menetrendszerinti indulási időpont előtt 2 órával nyitnak és 30 perccel az indulás előtt zárnak."
Szerintem mindegy, hogy késik-e a gép, a menetrendszerinti indulása előtt fél órával lezárják a chek-int. Én nem szeretem kicentizni az indulási időket, ezért két órával korábban ott szoktam lenni. Mivel szokott lenni feladandó poggyász is, a két sorbanállással elmegy egy csomó idő.
A Malév járatán kaptunk egy kisméretű szendvicset, kávét vagy teát és üdítőt vagy vizet. Tetszett, hogy kéztörlőket is osztottak szét. Hogy a felszállást követő hányadik percben történt mindez, fogalmam sincs, de nyugodtan megehettünk, megihattunk mindent és begyűjtötték a szemetet is, jóval az ereszkedés elkezdése előtt.
Mennyi az esélye, hogy rosszul leszünk utazás közben?
Szerintem ezt aztán senki nem tudja megmondani. De. ahogy olvasom, már repültél, akkor van tapasztalatod.
ginaaa79 írta:
Mennyivel előbb kell a géphez kimenni?
Ezt hogy érted? A kapuhoz? Mert a beszállókártyádon rajta van a kapunyitás. Sőt, be is mondják. Sőt, a kapunál ki is írják. Akkor azért illik beállni abba a sorba. Ne ahhoz viszonyíts, hogy máskor késve indult. Neked ott az itiner, mikor hol kell lenned.
ginaaa79 írta:
A 2 órás úton Malév gépen adnak kaját?
Igen. Ha nem igényeltél különlegeset, akkor egy sima sonkás vagy sajtos szendvics jár, plusz innivaló. Nyilván te tudod megítélni éhségedet és "finnyafaktorodat" is, ha ez neked fontos kérdés, akkor inkább vigyél kaját vészesetre, vagy egyél előtte.
Szoktatok valami bogyót szedni repülés előtt? Mi mikor 1x (ill. oda-vissza) repültünk Cocculine homeopátiás bogyót szedtünk.
Mennyi az esélye, hogy rosszul leszünk utazás közben? Milyen tünetek lehetnek? Gondolom hányinger az biztos.
Mennyivel előbb kell a géphez kimenni? (Tudom, h. legalább 2 órával előtte kint kell lenni...) Csak 3 éve hamarabb indult a gép, amit nem tudtunk - nem mondta senki, ki se volt írva, a hangosbemondóba mondták a nevünket. Fél órával előtte? Vagy negyed? Bár ahogy nézegetem, pár hete a zakynthosi Malévos gép fél órás csúszással indul (ma is 27 perccel később) Ezt kiírják? Mikor menünk a géphez?
A 2 órás úton Malév gépen adnak kaját? Ha igen, milyet? Mert én ált. 7-kor reggelizem (diétázom) (igaz ma se ettem még, de nemrég keltem), egyek-e a reptéren (ha nem jó, amit adnak) vagy várjam meg a repülőn a kaját?
Szia Gina!
Igyekszem sorba venni a kérdéseid:
Sosem szedek semmit!
Minimális az esélye, hogy rosszul lesz az ember. Ha nagyon nagy a turbulencia és emiatt a gép ráz, akkor lehet szó némi émelygésről. Nekem az sincs.
hányingerem sosem volt (kb 50 út oda-vissza az eddigi tapasztalatom).
De ez nyilván egyéni érzékenység kérdése is.
Meg pszichoszomatikus: ha valaki attól retteg, hogy milyen tünetei lesznek, akkor tuti lesz valami kellemetlen tünete Én imádok repülni és remekül érzem magam a gépen, és semmi tünetem nincs.
Mennyivel előtte kell kimenni:
Amint azt BoAt is írta, a check in pultok 2 órával a gép indulása előtt nyitnak és fél órával előtte zárnak. Ha nem online csekkoltok be, akkor nyitásra, tehát 2 órával előtte legyetek ott, mert nem lehet tudni milyen hosszú a sor a check in-nél és persze milyen hosszú a security-nél. BoAt-ot idézem: nem kell kicentizni!
Aztán amikor megkaptátok a beszállókártyát, akkor azon ott szerepel, hogy mikor kell a beszállókapunál lenni. Amikor a hangosbemondó szólít, akkor nyilván már be vagytok csekkolva, de nem jelentetek meg a beszállókapunál. Ezért mielőtt az ember elindul bóklászni a boltokba, érdemes megnézni azt is, hogy hányas kaputól száll be az ember és azt is, hogy hánykor. Én kb. 15 perccel ez előtt a beszállási időpont előtt (angolul: boarding time, és nem egyenlő az indulás idejével, hanem előtte van kb 15-30 perccel) elindulok a kapu (gate) felé, útbaejtem a vécét és még időben megérkezek. Nem szoktam sorbaállni, hiszen minek sietni? Helyjegy van (na, jó, ez fapadosoknál nem érvényes).
Eddigi tapasztalataim szerint még soha nem volt korábban a boarding time, mint ahogy a beszállókártyán szerepelt, inkább később.
A kaját akkor szokták elkezdeni kiosztani a gépen, amikor a gép elérte az utazási magasságot. Attól függően, hogy hol ülsz, előbb, vagy 10 perccel az elsők után jutsz a szendvicsedhez. Vagy egyébhez, ez légitársaságtól függ (van ahol kiflit vagy péksüteményt adnak). Ami kicsi. Hogy jó-e, azon lehet vitatkozni. Nekem a méret megfelel, végülis nem kajálni járok a repülőre, de a malév-es szenyát kimondottan nem szeretem Azért elviszem és odaadom az első kóbor görög macskosznak! Kis pohár (kb másfél deci) üdítő (rostos narancs, alma, paradicsom, kóla) vagy ásványvíz, illetve egyéb ital (sör, bor) között lehet választani. Hogy mostanában pont mit ad a Malév, nem tudom, régen nem repültem már velük. Ezen kívül van kávé vagy tea.
Ha diétázol és figyelembe kell venni a várakozási időt is, akkor javasolnám, hogy vigyél magaddal kaját. Mert persze várakozás alatt is lehet enni valamelyik büfében, de az méregdrága.
#1743422011-08-27 10:00:39 Válasz a #174341. hsz-ra
Visszatérve még egy gondolatra: Pontikos írja, hogy kapunyitáskor illik beállni a sorba. Én meg azt írtam, hogy minek sietni, van helyjegy - nehogy félreértés legyen, kihangsúlyoznám, hogy OTT KELL LENNI a kapunál, teljesen igaza van Pontikosnak, csak én nem szoktam felpattanni, amint a sztyuvik megjelennek és nem szeretek nyomakodni, hogy az elsők között lépjek át a kapun, üldögélek, míg a sor fogyatkozik és akkor állok csak be. De igen, illik ott lenni, ne kelljen már hangosbemondón keresni az embert, nem azért, mert az ciki, hanem azért, mert nem kell a személyzet dolgát bonyolítani.
#1743552011-08-27 14:22:26 Válasz a #174332. hsz-ra
szia Gina!!!
mivel mi vidékről megyünk idén is pestre úgy számolunk mindig hogy 3 órával előtte pesten legyünk hogy kényelmesen kiérjünk a reptérre.szeretek időben becsekkolni,mert akkor még lehet variálni hogy hova szeretnék ülni!!!
én különböző járművekben rosszul szoktam lenni,ezért én mindenképp veszek be előtte homeopátiás bogyókat:-)
cocculine nekem nem vált be,én 1 fázisút szedek amitől semmi bajom sincs /tabacum/ de ehhez tudni kell ,ha rosszul vagy milyen tüneteid vannak stb különben nem használ mert ez a problémára szabott
#1743622011-08-27 16:29:22 Válasz a #174342. hsz-ra
Mediterraneo írta:
OTT KELL LENNI a kapunál, teljesen igaza van
Jaja, én is így értettem, bocs a pontatlan fogalmazásért. Én pl. szoktam nézni a más-más járatokhoz utolsó pillanatban rohanókat - ált. evés-ivás-vásárlásból érkeznek, többnyire nekik nem megfelelő méretű a pakkjuk sem, és nagy hangon reklamálnak... Meg az utolsó pillanat lehetőségét inkább hagyjuk meg az átszálló utasoknak, akiknek esetleg késett a másik gépe, és ők aztán tényleg fejvesztve rohannak.
Tudom téma volt már a gyógyszer. Ma kaptuk meg a papírokat, le van írva, gyógyszerhez kell orvosi igazolás. Megnéztem a Malév honlapján, ott nincs feltüntetve, az IBUSZ-os papíron meg kiemelve van... Vinném az állandó gyógyszereimet, meg hasfogót, fájdalomcsillapítót, most akkor ehhez kell vmi papír????
#1746142011-08-30 21:21:47 Válasz a #174610. hsz-ra
Szia!
Amennyiben a feladott csomagba teszed a gyógyszereket, nem kell hozzá semmi.
Én az olyasmit, mint fájdalomcsillapító, hasmenésre valami, torokfájásra, stb, ragtapasz, stb. a feladott csomagba teszem.
Amennyiben nem adod fel, mert szeretnéd ha nálad lenne, mert sosem lehet tudni, hogy mikor kell, akkor a tablettát nyugodtan tedd a kézipoggyászba, senkit nem fog érdekelni.
Amennyiben folyadék, 2 eset lehetséges:
1. kevesebb, mint 100 ml vagy pont 100 ml. Ebben az esetben egy 1 literes zárható műanyag tasakba kell tenni (ha van egyéb folyadék, akkor azt is).
2. több 100 ml-nél. Akkor kellenek a papírok.
Én allergiás vagyok, ezért az orrspray-met a fent említett zárható zacsiba teszem a parfümmel együtt (ami túl drága ahhoz, hogy feladjam).
#1746152011-08-30 21:29:16 Válasz a #174614. hsz-ra
Most olvasom, hogy a feladott csomag nem tartalmazhat gyógyszert
A Malév honlapjáról kopiztam ide az alábbiakat:
A feladott poggyász nem tartalmazhat
készpénzt, értékpapírt, bank- és hitelkártyát; órát, ékszert, nagy értékű öltözéket és kiegészítőket, nemesfémet, drágakövet, illetve féldrágakövet; számítógépet, videokamerát, fényképezőgépet, mobiltelefont, más elektronikus készüléket, hangszert, műszaki cikket, illetve ezek tartozékait; okiratot, dokumentumot, árumintát; útiokmányokat, egyéb személyazonossági okmányokat; kulcsot; gyógyszert, gyógyászati segédeszközt, dioptriás szemüveget; műérték jellegű vagyontárgyat, képzőművészeti alkotást; bármely egyéb értékes tárgyat; törékeny tárgyat, romlandó anyagot
Hát én mindig feladtam a gyógyszeres neszeszert és valszeg ezután is így fogok tenni. Sosem érdekelt ez senkit