Sziasztok! Augusztus 5-én indulunk Stavrosba. Olvasom a fórumot és kicsit elkeseredett vagyok. Tényleg nem elég tiszta a tenger/part, ill. kavicsos? Először megyünk Görögországba és nagyon várjuk, csak kicsit aggaszt a sok negatív hozzászólás!
#1700202011-07-17 18:42:15 Válasz a #170016. hsz-ra
Szia kszifiasz! Az idővel nem volt gond a part miatt nem mennék többet ez nekem nem jön be. Sarti azért más, a gyros ilyen is meg olyan is ! Tulajdon képpen már az első után csömört kaptam de volt olyan hely ahol izlett de ott nem voltam éhes és a férjem ette meg. Szerintem a tengeri kütyükön kívül ---amit mi nem eszünk---csak kb.4-féle kaja van.Gyros, suvlaki,muszaka valami fasírt a grillezett padlizsán és feta!
volt grill csirke is szerencsére pizza is de mi vittünk ebédre hazait.
Sziasztok!
Megérkeztünk Stavrosról, ez a két hét is gyorsan eltelt! sajnos! A kifelé menet megint nem volt egyszerű mert rengetek török volt a határon.
A Magyar - - Szerb határ átlépés 2,5 óra volt! nagyon nem örültünk ennek. A Szerb - - Mac. átlépés 1,5 óra ez sem volt semmi és péntek du.4-órai indulás volt. A Görög határ az sima volt és kb.11-re értünk a Redinába 12-kor el foglalhattuk a szállást. Emeleti 3-ágyas-medencére néző szobánk volt. Szerencse, hogy volt klíma különben kibírhatatlan lett volna., ez 4E/nap. Strandolni a Malibu beach-részén voltunk mint Viczos is említette van egy kedvezőbb vízbemeneteli szakasz mert 2-3 m kavicsos és szintén 2-3m féltégla nagyságú kövek vannak a vízben és nagyon kellemetlen bemenni és kijönni! A jobb szakaszt is nagyon utáltam! A víz az isteni volt. A parton főtt és sült kukoricát árultak ez 1.50 meg fánk féleség az 2E. A gyros 2,2.30 pitában egyébként 5.50-6 között és a többi is kb. ennyi.
#1699662011-07-17 06:59:08 Válasz a #169898. hsz-ra
Szia sandorzsoki!
Ha van személyes élményed, az alx..apartm-ról, részletesebben is megoszthatnád velem/ünk. Én 18 főt szerveztem be ide, szept.16-tól, remélem nem fázok rá (égés lenne). Kérdezném: lehet-e esetleg grillezni az udvarban (ha kell viszünk mobilgrillezőt), meddig lehet medizni? Abban is tanácstalan vagyok, hogy udvarra (medire), vagy utcára néző apart.válasszak inkább. (Melyik csendesebb, naposabb. Ja földszint.). Bevásárolni hol szoktatok? Van a "közelben" áruház, vagy kisboltos a vásárlás? Melyik strand vált be nektek igazán?
Ja, és ha nem zaklatás, néány képet,légyszííííí! Ha gondolod, nem ide, emailomra: pulaigabi69@freemail.hu.
Köszi, örülök neked. Gabi
Ortodox istentisztelet és harangozás van. A templomot egy kőműves építi önkéntes alapon, családjáért, hálából. De, igen szépen halad.
Alexandros-ról kérdezném:A sziesztát betartják a magyarok? Gondolom, este 9 után nem lehet csobbanni. "Iris stúdiós"-ban mindennap csak a háziak buliztak sötétedéstől-pirkadatig. Az utazási iroda a következő évben nem kötött velük szerződést.
#1698982011-07-16 13:14:55 Válasz a #169581. hsz-ra
Szia!
Mi már 2x voltunk az Alexandrosban.Nagyon klassz hely.Szép,tiszta.A medence is nagyon klassz,naponta tisztítják.A templom tavaly még nem készült el.Nagyon ügyelnek a tisztaságra.
Kívánok Nektek jó időt,kellemes nyaralást!
Azoktól kérdeznék, akik mostanában érkeztek haza Stavrosról. Ma azt az infót kaptam, hogy az árak a válság miatt a duplájára emelkedtek. Ez tényleg igaz? Valaki megírná, hogy a bolti/éttermi árak mennyire durvák?Mert nem árt akkkor felkészülni anyagilag. Előre is köszönöm a válaszokat! Szép napot mindenkinek! A már nyaralóknak szép időt és jó pihenést!
Pulai Gabi.
Szia. Augusztus 12.-én megyünk oda. Ha visszajöttem irok róla, + készitek képeket. T.Márta most van Stavrosban, szerintem ő is fog irni. Mire mész minden infót meg fosz kapni.
Szia Nagyimre64!
Köszönöm a tippeket, úgy gondolom lesz mit megnézni a környéken:) A fotók engem is érdekelnének, ha nem titkosak, csendyke@citromail.hu, ha átküldenéd nagyon örülnék. Az árak milyenek Stavroson? Legjobb étterem?
Szép napot!
Szia
#1695812011-07-13 17:03:06 Válasz a #169551. hsz-ra
Sziasztok!
Mi szept.16-tól egy hétre megyünk Stavrosba, az Alexandros apartmanba, nagyobb társaság utazási irodán keresztül, busszal. Aki tud valamit erről az apartmanról, kérem írjon. Úgy tudom mellette felépült egy templom, nem túl zavaró a harang? Ajánlhatnátok partszakaszt a strandolásra, éttermet, kirándulási lehetőséget, túra, motorozás, stb. Van-e bevásárlóközpont esetleg? Vagy kisboltok (market) vannak csak? Milyenek az árak? Érezhető-e a gazdasági nehézség a turizmusban? Időjárási tapasztalatok szeptemberre? Bármi info érdekel. Köszi