Jol lemaradtam tegnap ota.
Nalunk fel sem merult, hogy repulovel megyunk. Oda es vissza is volt tranzit szallasunk. Odafele Kamena Vourlan (remelem jol irtam le), vissza Nisben. Anno mi is nagyon draganak tartottuk kettonknek a kabin jegyet, fiatalok voltunk, bevallaltuk .
Mi juniusban voltunk. Pireusba mar olyan 4 ora korul odaertunk, megvettuk a jegyet, de sokaig nem tudtunk beszallni, mert eloszor a kamionokat rakodtak be.
Hazafele a Minoanon az airseat- n utaztunk, ugyanis felszallas utan mar senki nem nezte meg a jegyunket.
Egyebkent a mosdoban zuhanyzo is van. Olyan mint a kollegiumban. Szoval, ha megfeleloen felkeszulsz, tudsz zuhanyozni akkor is, ha nem berelsz kabint.
Ha megint eljutnek, egy kicsit maskent szerveznem, de tovabbra is deck jegyet valtanek.
#1998182013-03-09 22:46:17 Válasz a #199813. hsz-ra
hát igen, semmi sem mutatja jobban a wizz air idei évre és jelenleg totálisan elszállt árait, h egy legacy-s, ráadásul átszállásos repülés árban versenyképes tud lenni egy közvetlen fapadossal...:s
(és nem csak erre a desztinációra igaz ez egyébként, de dél-spanyolországba, sőt, még barcelonába is konkurencia tud lenni jelenleg pl. a lufi. és ez még akkor is vicces, ha az a fix hely meg főleg a kaja sztem vakítás-kategória azért. )
Én mondok számokat, amikkel kalkuláltam.
4-en megyünk. Akkor lenne a repülő = a komp(kabinban)+autóval, ha 19.000 Ft/fő/út áron megkapnánk a repülőjegyeket.
Az árakban autónál bent van a benzin, az autópálya és a komp jegy.
A repülőnél pedig a repülő jegy, a feladott csomagok díjai, az itthoni (10eFt) parkoló díj, és az autóbérlés kint (~100 eFt).
Most a wizznél meg tudnám venni a jegyet 32090 Ft-ért.
Szóval a repülő út, kb. az autóbérléssel drágább. Pedig autó kell kint a 14 napra.
Ezen kívül a repülő este megy, majdnem 22 órakor landol. Onnét még el is kell jutni a szállásig.....
Autóval pedig reggelre érkezünk és este indulunk vissza.
A 20-22 óra autózás és a kabinban alvás szerintem bőven megér 100 eFt-t, annak egy részét inkább elköltöm a nyaralás alatt.
Autóztam én már ennél többet is. Pl. mikor Korfu volt a cél 2004-ben, akkor még Bulgárián keresztül, és Veriától autópálya nélkül a hegyekben.
Aegeannál mennyire fixek az árak,várható-e, mozgás?
Mozognak az árak. Van, hogy egy napon belül is, aztán van, hogy egy hétig semmi. Egyetlen taktika van, belövöd azt az x hetet, amikor utaznátok, és nézed naponta... ha eléri a kívánt árat, foglalsz. Ha szerencsés vagy, és oda-vissza pont bejön "akciós" árra, akkor a Bp-Athén-Heraklion 210 euró körül mozog retúrban/fő (a felső határ a csillagos ég). Ebben ugye (mert nem fapados) benne van a normális kézipoggyász, 20 kg feladott cucc, fix ülőhely, kaja a fedélzeten, és a garancia, ha lekésed a csatlakozást, ők megoldják a tovább utazásodat/szállásodat.
#1998082013-03-09 19:08:07 Válasz a #199804. hsz-ra
És Evia magasságából már nem mennél át a Peloponnészoszra?
Ott autókázni, stb, stb, ?
Jobban nem megyek bele, egyrészt mert Off, másrészt, mert imádom azt a helyet.
Te, hogy arról /is/ milyen oldalt tudnál kanyarítani!
#1998072013-03-09 19:04:32 Válasz a #199785. hsz-ra
Hát, közvetlen Wizz nem játszik, mert az utolsó gép szept. 14.-én jön vissza.
Mi pedig akkor, vagy előtt valahogy mennénk.
Két hét alá nem adom, semmiképp, mert nem látom értelmét.
Ettől az össze-vissza repkedéstől meg fázik a hátsóm.
Nyilván el lehet csípni jó árat, de ez már inkább rémálom utazás lenne, mint álomút.
Nagyon, nagyon, meg kell, hogy érje árban, hogy nálam a repcsi előre léphessen.
De, ha oda érünk, lehet, hogy megkérlek, hogy nézz szét, helyettem!
Mert Te kened, vágod, úgy látom.
#1998042013-03-09 17:49:53 Válasz a #199772. hsz-ra
Ha régi álom, így már érthető
Nálam pl. van egy határ, hogy mik azok a célpontok, ahova csak autóval mennék (kb. Kefalónia - Evia magassága), de ezeken túl már repülő, pedig szintén imádok vezetni.
#1997852013-03-09 13:25:34 Válasz a #199783. hsz-ra
az aegean, mivel ugye nem low-cost hanem legacy légitársaság, lassabban 'mozdul', ritkábban változtatja az árait. akciók azért akadnak, éppen mostanság is láttam thessalonikiből ródos és kréta felé 48 eurós retúrokat (odáig meg ugye akár közvetlenül is lehet)
bár tudom, h te csomaggal is operálsz, de még ezzel együtt is szerencse kell hozzá, h a közvetlen (igaz heraklioni) wizz-nél jobban tudj kijönni egy aegean-as bud-athénnal, majd onnan tovább aegean-nal vagy olympic-kel. (már, ha van az adott időpontban wizz. )
alternatíva lehet viszont, és éppen chaniaba, bergamoból, charleroiról, varsóból vagy róma ciampinoról a ryanair (oda pedig szintén velük, vagy wizz-zel). ennél a verziónál is lehetne reális esély jó áron elérni a célpontot. (október végéig biztosan működik ez is).
#1997832013-03-09 12:42:11 Válasz a #199775. hsz-ra
Köszi, a felajánlást, ha úgy adódik, akkor élek vele
Mint fentebb is írtam, van az a pénz, amiért már repülnék. De, semmiképp sem szívem szerint.
Még ezen rágódom egy darabig, meg osztok, szorzok, számolgatok.
És azt még hozzá tenném, hogy érkezési célállomásnak Chaniat néztem ki.
Ez megint szívem szerint értendő. Van az a pénz, hogy Herakliont válasszam... De ennek kicsi az esélye, a mostani terveim alapján.
#1997812013-03-09 12:36:29 Válasz a #199774. hsz-ra
Ez jó tipp, köszi!
Autóval szeretnék, persze, azért őrült nem vagyok. Ha a repülés sokkal kedvezőbb lenne, akkor lenne egy pont, ahol fontolóra venném.
Röpke fejszámolással, egál a helyzet, nagyságrendileg, a mostani árakkal kombinálva. Autóbérlést nem számolva...
Aegeannál mennyire fixek az árak,várható-e, mozgás?
Ha már repcsi, akkor tovább Krétáig is repcsi lenne. Mert legkevésbé sem szeretnék, a reptér, és kikötő között utazgatni a csomagokkal.
#1997752013-03-09 11:52:57 Válasz a #199772. hsz-ra
hogy a költség hogyan fog viszonyulni, azt még korai megmondani. előfordul az, nem is egyedi eset, h a repcsi és bérlés kombó érezhetően olcsóbb, mint az autó/hajó. de ez sok mindentől függ: ki mennyi csomaggal szeret utazni (én pl. minimálissal, a lehető legkevesebb cuccot viszem), foglal-e kabint vagy sem, egyáltalán hányan utaznak, stb.
ami miatt én nem vállalnék egy ilyet, az két dolog: az egyik a strapa. egy budapest-pireusz út 20+ órája után egy 9-10-12 órás hajókázás, az nem semmi a számomra. a másik, az idő: azt az uszkve négy napot, amit ilyen esetben utazással töltenék, inkább szánom a célpontra-főként, h ha ennek az árát is beleszámítom, akkor az fajlagosan ismét csak a repülő/bérlés 'megtérülésének' esélyét növeli, növelheti.
viszont ahogy neked hajózási álmaid voltak/vannak, én meg repülésimádó vagyok. ergo, szintén elfogult, szóval csak csacsogok
ha pedig aktuális lenne az anek-es levél, írj privit, megoldjuk.
A másik tényező, hogy amikor mi mennénk, már nem is lesz járat. Vagy, ha igen, akkor Bécsből.
Október végéig Bp-Athén-Heraklion Aegeannal. Mondjuk lövésem sincs az autó+ komp vagy a repülő+bérlés költségekről, mivel nem érint.
Egyébként meg, ha Krétára a hajó volt az álom, akkor nincs is miről beszélni.