Hát én nem sok különbséget tapasztalok, sõt szinte semennyi különbséget nem tapasztalok az árak között. Talán az autókölcsönzõsök több kedvezményt adnak. De pl. a belépõdíjak azok nem változnak, az éttermi, szupermarket árakban sem látok különbséget. Az ajándékárusok sem nagyon adják alább az árakat. Inkább az olyan helyeken van árcsökkenés, ahol ruhát, cipõt tudsz venni, mert azon ugye túl kell adni mert ugye jövõre más lesz a divat.
Szeptember igazából még nem számít teljesen utószezonnak, ez még csak annak a kezdete, mert ott október az utolsó nyaralós hónap, inkább az utószezon,de akkor már elég szeszélyes az idõjárás, persze ki lehet fogni akkor is; de tavaly pl. nagyon sokat esett októberben.
Igazából szerintem nem drágább, mint a Balatonon Siófok, vagy csak nagyon kicsivel. Én most június végén július elején vettem egy szandit 29 euróért és nem volt leárazva, ráadásul Heraklionban vettem, és nem a legolcsóbb utcában. Egy hasonló szandit vettem most itthon Bp-en 40%-al volt leárazva és így fizettem érte 7.990 Ft-ot (az eredeti ára 13990 Ft volt).
Ami drágább kint az a pékáru és a tejtermékek. Egy croissant, egy vaníliás-mazolás csiga stb. (normál méret) 90 cent és 1.2 eruo között mozog ez függ még a tölteléktõl stb.. Egy 2,5-3 dl-es dobozos kakaó 2 euro.
Ja igen a tömeg. Hát kicsivel kevesebben vannak, talán több az idõsebb korosztályból való turista. És sokkal kevesebb a rosszalkodó gyerek, mivel az iskola már elkezdõdött, bár kisebbek azért vannak, de nem túl sok.
A nagyon turistás, felkapott helyeken, mint pl. Knosszosz, mindig sokan vannak, kivéve télen, úgyhogy fõleg oda érdemes nyitásra odamenni.
De Heraklion belvárosában szerintem kicsit kevesebben vannak ilyenkor már, most jún-júliban alig lehetett megmozdulni délután.
Kongó ürességre ne számíts, de tömegre sem.
De nyugtass meg, azért szeptemberben már nincs akkora tömeg.
Autót az apartmanon keresztül kaptunk olcsóbban, 300 euró 2 hétre 360 helyett.Ez elég jól hangzik
Nem nincs akkora tömeg, nyugodj meg, sõt idén amikor kint voltam még panaszkodtak is, hogy idén nincs annyi turista, mint ami szokott, pedig az elsõ hetem az elõszezonba a második és a harmadik meg a fõszezonra esett.
Az autó 2 hétre 300 euroért szerintem nagyon jó ár. Tavaly 2 napra egy Corsáért 80 euró fizettem szept közepén, tavaly elõtt Citroen C3 3 napra szintén 80 euro volt szept végén.
Vasárnap éjel 00.15-kor landolt a gépünk. Hazajöttünk Krétáról Stalisból. Csodálatos volt. Egy kicsit összeszedem magam és beszámolót írok, illetve képeket teszek fel.
Röviden: strandolás volt a fõ szempont, a 8 éves lányomat ki nem lehetett húzni a vízbõl. 7 napból 2 nap erõs szél, nagy hullámok, de az is jó volt. Élveztük... 1 napra autóbérlés 520 km. Stalis-Gramvoussa (Balos)-Elafonissi-Stalis. Mindkettõ hely egy csoda, de Balos a csodák-csodája. Rózsaszín homok nem mese, jönnek majd a képek.... Egy délután strand után Gourness Cretaquarium. Nem szabad azt sem kihagyni.
Nagyon jó volt. ... Ja és Santorinin a landolás sem pite...
Mindent köszönök azoknak, akik értékes infókkal láttak el. Ha valaki szeretne megtudni valamit kérdezzen.
Vasárnap éjel 00.15-kor landolt a gépünk. Hazajöttünk Krétáról Stalisból. Csodálatos volt. Egy kicsit összeszedem magam és beszámolót írok, illetve képeket teszek fel.
Röviden: strandolás volt a fõ szempont, a 8 éves lányomat ki nem lehetett húzni a vízbõl. 7 napból 2 nap erõs szél, nagy hullámok, de az is jó volt. Élveztük... 1 napra autóbérlés 520 km. Stalis-Gramvoussa (Balos)-Elafonissi-Stalis. Mindkettõ hely egy csoda, de Balos a csodák-csodája. Rózsaszín homok nem mese, jönnek majd a képek.... Egy délután strand után Gourness Cretaquarium. Nem szabad azt sem kihagyni.
Nagyon jó volt. ... Ja és Santorinin a landolás sem pite...
Mindent köszönök azoknak, akik értékes infókkal láttak el. Ha valaki szeretne megtudni valamit kérdezzen.
Egyenlõre ennyi....l
Üdv itthon!
Ezek szerint sikeresen átjutottatok a Balosi úton...
Nem volt olyan vészes, rosszabbra számítottam... Beszámoló és képek csak a hét közepe-vége felé lesznek, de lesznek. Mindenképen megosztom Veletek az élményeket.
Sziasztok! Vasárnap este indulunk Hersonissosba , a Pela Maria Hotelba. Minden infónak örülnék. Pl. -milyen a strand, homokos vagy kavicsos , lassan mélyül vagy hirtelen. Kocsi bérlés mennyibe kerül 2 napra? Kb. klimás Peugeot 206 kategória. Eurot milyen árfolyamon lehet váltani? Autókölcsönzõbe lehet kártyával fizetni? Köszönöm István
Azon a részen homokos a part. Nagyon jó hely Hersonissos. Nagyon nyüzsgõ város, hatalmas éjszakai élettel.
Minden autó klímás kint.
Az autókölcsönzõk igen változatos áron kínálják autóikat - 25-35 euró egy napra, ha egy hétre bérled kedvezõbb az ár. Nekünk tav aly elég nehézkes volt, több helyen is azt mondták, hogy nincs bent autó. Azért ne adjátok fel, van egy pár autókölcsönzõ,
Nagyon jó utat kívánok nektek !