Hû, de kétértelmû vagy h.apcikám! Most akármire is gondolhatok.
Az biztos, hogy semmi rossznak nem vagyok az elrontója....
Az ésszerûség határain belül természetesen.
Ezzel mi is így vagyunk. Éttermezni még tavaly voltunk elõször. A két hét alatt 3x tudtunk beülni.
Most Pargan egy kicsivel többször tudtuk ezt megengedni magunknak, de most sem extra kajákat ettünk.
Elnéztem egyszer a Zorbasban egy német családot. Mint a disznók, úgy ettek, illetve azt már inább zabálásnak lehetett nevezni. Szerintem az egész étlapot végig ették, mi meg csak ültünk a kis muszakánk elõtt és szörnyülködtünk, hogy hogy fér beléjük ennyi kaja.
Jó az, ha ilyen dolgokat is meg tud az ember engedni magának, de azért én elvagyok éttermezés nélkül is.
Nekem fontosabb, hogy ott lehessek.
Köszi Vio! Örülök, ha örömet szereztem neked is az albumommal. Én nagyon szeretem ezeket a képeket, mégha nem is tökéletesek!
Én is rengetegszer megnéztem a tiédet, utazás elõtt, de ezután is meg akarom, mert már biztos más szemmel nézem a már kicsit ismert helyeket!
H.apci! Szépek a fotók, de az elsõ az igazibb, mert akkor éppen zuhogott az esõ, mikor fotóztam. Persze, aki ezt nem tudja, kicsit sötétnek láthatja! Az esõ valahogy nem látszik rajta, nem tudom miért!?
Köszi, hogy másoltok be ide képeket, én már azóta is próbáltam, és egyszerûen nem megy, nem tudom mit rontok el, de nem is zavar, hiszen majd ti pótoljátok helyettem!
Az éttermes részhez csak annyit szeretnék én is, hogy én is inkább olyan inkább legyünk ott mindenáron tipus vagyok, aztán amire jut, jut, amire nem, nem, csak ott lehessek! Nem igazán vagyunk éttermezõs tipusok, persze idén is voltunk párszor, de szeretünk otthon is, kényelmesen enni, és utána csak csavarogni a városban, mint sokszor feszélyezve, a sok nagypénzû, külföldi turista között egy étteremben!
Persze van, ahol jól érezzük magunkat, mert idén pl. Artában annyira hangulatos, nem zsúfolt étteremben voltunk, és csuda kedves volt a pincér is, hogy nagyon jól éreztük magunkat, persze az ár is húzós volt. Gondolom épp azért, mert nem igazán turistaparadicsom! majdnem 40 eurót fizettünk hármunk ebédjéért! Ennyit pedig nem engedhettünk meg magunknak túl gyakran!
Urbiának pedig abban adok igazat én is, hogy sokaktól hallom és én is úgy gondolom, hogy helyben foglalni biztos olcsóbb és jobb lenne a szállást. Viszont egy ilyen út után, mint amilyen az idei is volt, még utána szállást keresni, aztán tényleg esetleg többször is költözni, hát én nem biztos, hogy akarnám!
Mégha most a saját bõrömön tapasztaltam is a netes foglalás hátrányait, ill. a katalógusból történõét! Tavaly volt részünk áthurcolkodásban, utána újra csomagolásban. Nem egy könnyû helyzet!
Nem tudom mi lenne a megoldás?! Talán az, hogy a katalógusokban a valós helyzetet mutatják, és ha vannak is rosszabb szobák, akkor azt tüntessék fel, és adják olcsóbban! Lehet, hogy úgy is elkelne az a szoba, és mindenki jól járna!!
(Azért az egeret eltüntetném, mégha olcsóbb is szoba!! )
Azt hiszem ezt az éttermesdit félreértettétek. Amirõl beszéltem, az az volt, amikor még egy üditõre sem tudtunk beülni sehova; mindent csak a motyóból... ÉTTEREM-be most sem járok (még itthon sem), sõt, nem is szeretem! Az útszéli jó kisvendéglõ, kis grilles, jó kis taverna (tele görögökkel), stb., de ezt is csak szerényen. Szerintem hozzátartozik az ottani légkör átéléséhez. Nehéz jó helyeket találni a felkapott helyeken, ezért sokszor a kirándulások során lesem az út szélét; bevált...
Azt hiszem ezt az éttermesdit félreértettétek. Amirõl beszéltem, az az volt, amikor még egy üditõre sem tudtunk beülni sehova; mindent csak a motyóból... ÉTTEREM-be most sem járok (még itthon sem), sõt, nem is szeretem! Az útszéli jó kisvendéglõ, kis grilles, jó kis taverna (tele görögökkel), stb., de ezt is csak szerényen. Szerintem hozzátartozik az ottani légkör átéléséhez. Nehéz jó helyeket találni a felkapott helyeken, ezért sokszor a kirándulások során lesem az út szélét; bevált...
Mi is ezt a taktikát használjuk, itthon útszéli kisvendéglõ, kint görögben meg megkeressük a kis családi tavernákat ezekben sosem szoktunk csalódni és az árak is elérhetõek. Krétán 8-15 euró közt vacsoráztunk ketten minden este. Ebben benne volt a metaxa vagy raki, a sör és az üdítõ is. Persze csak olyan helyre ülünk be, ami tele van görögökkel. Nagyon élvezzük az ilyen helyeket, már a felkutatásuk is izgalmas.
Lehet, hogy ki fogtok nevetni, de nálam a felkészülés része az is, hogy alaposan szétnézek a neten (fórumok, weblapok, beszámolók) tavernaügyben is. Amelyiknek saját weblapja van, az már kicsit gyanús... Sok érdekességgel lehet találkozni (persze némi nyelvismeret kell hozzá); látni, hogy melyik náció melyiket favorizálja, néha remek étlapokat, stb. Tolo esetében is ezt tettem (így jutottam el pl. a halashoz), s már nézelõdtem Parga ügyben is. Én már csak ilyen vagyok... http://www.bikerwelt.at/griechenland/yannis.php
H.apci! Nem értettelek félre, csak azt akartam mondani, hogy mi is úgy vagyunk, mint ti voltatok régebben.
A mostani éttermezések sem luxus helyeken vannak, hanem családias kis tavernákban, ahol találunk. Viszont az árak ezekben sem egyformák!
És hát nem mindegy, hogy 2-en, vagy 3-an vagyunk-e! Ha kettesben nyaralunk a párommal persze, hogy jóval olcsóbb, de én nem panaszkodom, idén még így is többször beültünk valahová mint tavaly pl.
Bár most is ott lennénk még!!!
Ez elõtt a taverna elõtt mindennap elsétáltunk, erre kell menni a Zachariasba és megjegyeztem a tavernát a neve miatt. Be nem igazán lehetett látni, mivel egy udvarban van az étterem, de az árlista ki volt függesztve a kapu mellé.
Luxus helyre mi sem szoktunk járni, mi sem szeretjük és nem is telne rá. Mi is inkább a tavernákat részesítjük elõnyben, sokkal hangulatosabb és az árak is sokkal barátságosabbak.
Egyetértek, hogy a felkapott helyeken nagyon nehéz ilyen helyeket találni. A központokban nem is nagyon lehet találni igazi kis tavernákat. Amit belinkeltél, sajnos nem láttam, nekünk az nagyon nem esett az utunkba, de talán legközelebb majd megkeresem.