Az Oxycort spray ezek szerint tele van antibiotikummal! Eszembe nem jutna napégésre antibiotikumot tenni!!!
Szerintem itt sokan túlzásba esnek. Elõször is az égést el kell kerülni (igenis lehetséges), másodszor is, ahogy Erici is írja a népi gyógymódok (tejföl stb.) a leghatásosabbak (és legolcsóbbak is). De egy mezei hidratáló testápolóval való gyakoribb bekenés is segít 1-2 nap alatt. Nem kell mindenféle gyógyszert magunkra kenni.
Legutóbb vojandi szerkesztette (2008-08-05 15:36:08), összesen 1 alkalommal
Nekünk az Irix nevezetû spray vált be. Ezt lehet kapni vény nélkül és azonnal hûsit. Mondjuk pár percen belül többször kell lefujni a felületet, de nagyon hatásos. Mi már évek óta használjuk és nélküle soha nem indulunk el.
Az oxycort csak receptre megy és leginkább forrázás vagy tüzes égetésre kiváló. Pl. a forró olajjal érintkezett felületet kezelve szó szerint azonnali a jótékony hatás.
Én még napos égésre soha nem használtam.
Na nézzük:
mikroorganizmus okozta bõrfertõzés, allergiás ekzema, ideg... miatti viszketés, dermatitis, felfekvés, gennyes bõrbetegségek, ...
(baktériumölõ+gyulladáscsökkentõ)
Persze ettõl még jó lehet.
Sziasztok! Ha valaki allergiás,érdemes megmaradni a Fenistil gél-nél!!-bár kicsit ragad utánna,de jó a leégésre.
Allergia-mentesek:Aloe First sp.-nem ragad,vízszerû.
Kréta hogy áll szúnyogok terén
Csak arra gondoltam, hogy ne akkor derüljön ki az allergia kérdés mikor nagyon kellene a hûsítés!
Mondjuk speciel én semmilyen avon cuccot nem bírok.Valami pöttyök, meg viszketés lesz belõle.
Persze, bárki lehet érzékeny valamilyen hatóanyagra. Kipróbálni elég nehéz, mert nincs kis kiszerelés. Nekünk jól bejött, az Avon napozás utáni spriccelõ folyadékával együtt, ami olyan,mint a víz, hamar beszívódik, nem maradsz krémes vagy ragacsos és jól hidratál, kellemes, friss illata van.
Szerintem érdemes elõtte egy próbát csinálni.Két éve nagyon megjártam ezzel az avonos kék trutyival.Olyan szinten kiverte a bûrkém, hogy legszívesebben lenyúztam volna.