Kriszta írta a Makrigialos topicban, hogy problémák adódtak a mellékhelyiséggel.
Van egy remek készülék. Elemmel mûködik és 9, 18 vagy 36 percenként fúj egyett. Az újabbakon nyomógomb is van vészhelyzetre. Nem foglal nagy helyet, és remek szolgálatot tesz ilyen helyzetben.
A drágám épp ma mondta, hogy még meg sincs az autó, de én már telepakoltam. Mivel tavaly nem kaptam csak döglött vizet, idén a két hétre viszek legalább négy zsugorral a bubisból.
A fürdõrucin kívül nem viszek ruhát. Így talán még mi is beférünk a kocsiba.
Viccet félretéve. Én tavaly vittem magammal mini sprayt, mert a reggeli csúcsban mindig jól jön. De az elemes változat sem foglal nagy helyet. Nálam ilyen okból nem romolhat el egy nyaralás.
Ha már itt tartunk...
A frászt hozzátok rám ezzel a vízzel... Én itthon is csak fõzéshez, fürdéshez használom... Ha mégis vizet iszom, mert elõfodult már (Görögországban is) , nekem még mindenhol megfelelt a csapvíz is , soha nem lett baj belõle. Legyek óvatosabb?
"A csapvíz Görögországban egy-két kivételtõl eltekintve mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani."
Ezt találtam a google-val.
Mi is inkább a palackozott vizet választottunk. Elõször persze meglepõdtünk, mert arra számítottunk, hogy szénsavas lesz, de nem az volt, hanem palackozott ivóvíz. És milyen finom! Bár lehet, hogy csak a tenger sóssága után tûnt olyan frissítõnek.
(Nem, nem ittunk tengervizet, csak akaratlanul is belement a szánkba. )
Hát én is dús párti vagyok, az viszont kint aranyárban van, ezért is vittünk jó sokat (12ü buszon )
Ott hangsúlyozták: "Iható a csapvíz, de akinek van kidobni való pénze tegye."
Azért én gyereknek nem adnám, de itthon sem adjuk. Mert ami iható, az nem biztos, hogy jó is. Bár ha nem éri a gyereket elég kosz, akkor még allergiás lesz.
Viszont mi forralás nélkül ittunk frissen fejt tejet Makrigialoson Néztek is nagyot, de hát sokat nyaraltunk falun gyerekkorunkban (pedig ezt kellet volna hõkezelni - immunisak vagyunk rá).
Az északi részen különösen büszkék arra, hogy az Olympos hegyrõl jön ez a nagyszerû víz. Mi is ittunk a tengernél található kútnál/csapnál.
OFFSajnos itthon egyre több rozsda és egyéb szennyezõdés jön elõ a csapból, de azért tiszta. A fura ízt nem éreztük, de Magyarországon is van ilyen, elég csak néhány termálos faluban inni vizetON
Meglepõ, hogy a buszra felengedtek ennyi ásványvízzel.
A csapvizet én is megittam eddig mindenhol, de abból nem bírok napi 3-4 litert meginni (ami szükséges a nagy forróságban) és a szomjam sem múlik tõle.
Én két hétre, négyõnknek 4 zsugort számoltam. A felnõtteknek esténként vagy a parton lecsúszik a söröcske, a kicsi imádja a gyümölcsleveket(nem a szénsavas cukorbombákat). Így a víz, ha szûkösen is, de talán kitart.
[quote="geot"]"A csapvíz Görögországban egy-két kivételtõl eltekintve mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani."
Ezt találtam a google-val.
igaz , - iható .
igaz ,- beteg is lehetsz tõle
A Neckermann telepített embere is állította , hogy iható - Szerzõdésúk lehet
a Medical Center-el , patikákkal !?!?!?!
Á, dehogy. Bent volt a bõröndben, azzal volt kibélelve, aztán visszafelé odatettük a vásárlás eredményét
Csodálkozott is a buszvezetõ, hogy mi a fenétõl ilyen nehéz a bõrönd
Egyébként nem ússzuk meg a görög vizet, mert vajon mibõl lesz a jég a ouzoba és a frappéba (illetve mivel öntik fel)?
Meg aztán a tengerbõl is jut 1-2 csepp az emberbe.
A lényeg, hogy vigyázni az egészségre, mert ott több a vizitdíj
Csutek, én javasolnám, hogy ha úgyis autóval vagytok, keressetek egy környékbeli Lidl-t (egyretöbb épül Görögországban is), abban van a hatos csomag bubis víz (olcsó is) kék üvegben, Saskia a neve. Mi amikor páér napra autót béreltünk, olyan sokat hoztunk, hogy az apartman tulajdonosa tágra nyílt szemekkel bámult. Biztos, megijedt, hogy nem akrunk a turnus végén még elmenni
Aki Platamonasra megy nyarali, annak annyit info képpen: a víz iható.
Az utcákon néhol még találni falikutakat ahonnan folyamatosan folyik az Olymposról érkezõ hegyi forrás vize.
A legnagyobb hõségben is hideg, és többet ér mint bármilyen itthonról cipelt ásványvíz.
Mi már több éve járunk oda nyaralni és soha semmi bajunk nem volt a víztõl, és a helyieknek sem
Mi citromos lipton ice teát vettünk, ami nagyon jó szomjoltó volt és nagyon finom! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Sajnos amit itthon lehet kapni, hiába ugyanaz a neve valahogy nem jött be. Úgyhogy a kékkuti mellé azt biztosan veszek kint mégha drága is.
Mi Korfun elsõ nap vettünk citromos L!pton (nem a reklám helye) ájszteát... 2,5 € volt. Utána inkább gyümölcslevet ittunk 0,8 - 1,2 €-ért... Nem is akármilyet! Igazi gyümölcslé volt, Amita márkájú, ha jól emlékszem. Utolsó nap pedig felfedeztünk Korfu város környékén egy nagyobb közértet, ahol mindezeket ennek a töredékéért árulták.