Nagyon köszönjük a képeket. Olyan jó volt látni azokat a helyeket, amiket nyáron láttunk. Teljesen más. Egy árva lelket nem lehet látni sehol, bezzeg
nyáron !!!!
Köszönöm. Én csak azt sajnálom, hogy Elafonisire naplemente elõtt másfél órával értünk oda és a nap már nagyon alacsonyan volt, ezért a színek nem voltak olyan szépek, de legalább eljutottam ide. Biztos lesz még alkalmam megnézni egy párszor, de valószínûleg, hogy csak október vége és április közepe között amikor nem dolgozunk a párommal, ugyanis turistaszezonban minden nap dolgozni fogunk.
Falasarnán egy csomó kagylót gyûjtöttünk tele volt vele a part, és Elafonisin is sikerült egy keveset gyûjteni. Én élveztem, hogy csak mi voltunk ott és teljesen üres volt minden, csak az iszonyú nagy szelet nem szerettem annyira ami Falasarnán és Elafonisin volt.
Falasarnán és Elafonisin nyáron is szürnyû nagy szél fújt. Az apró homokot, kavicsot olyan erõvel csapta a lábunkhoz, karunkhoz a szél, hogy fájt.
Ezek szerint már van ( lesz ) munkátok? Mit fogtok csinálni?
Örülök, hogy megtaláltad kint a számításodat.
Nyáron Krétára készülök gyalogtúrázni 2 hétre, és Elefonissin lenne a kiinduló állomás. Nem tudtok véletlenül olcsó szobát/panziót/ilyesmit, ahol lehet csak 1-2 éjszakára szobát kivenni? Ha tudtok, kérlek segítsetek, mert az utikönyvemben (LP) nincs sok minden róla!
elõre is köszi minden tippet!
(+ha van vallakinek gyalogtúrás tapasztalata Krétáról, szívesen veszek minden segítséget. már voltam 2 hetet tavaly elõtt, saját szervezésben, de most neki szeretnék vágni az E4-nek, ha nem is végig - ameddig jutok...)
Sziasztok!
Júniusban Stalisba készülünk 1 hétre. Szerintetel megoldható hogy egyénileg(nem fakultativval ) étmenjünk Santorínire és öt maradjunk egy éjszakát. Honnan indulnak a kompok és milyen gyakran, mennyibe kerül?Tudna nekem valaki segíteni.Elõre is köszönöm.
Persze, hogy megoldható. Mi is egyénileg voltunk. Heraklionból indul nagy hajó is és katamarán is. Minden nap megy, de érdemes a hajójegyet pár nappal korábban megvenni.
Az ár 80 euró körül van.
Úgy emlékszem, hogy tavaly 60 euró volt a returjegy Santorínire. Könnyen megoldahtó egyénileg is az utazás, mi sem irodával mentünk. Santorínin a kikötõbõl busszal vagy taxival be tudtok menni Firaba.
Mi is saját szervezéssel mentünk Heraklionból, 60 euro körül volt a jegy, Santorinin a kikötõnél béreltünk másfél napra autót, egy éjszakát töltöttünk a szigeten.
Tudna valaki abban segíteni hogy vidéki lévén hol tudom hagyni az autómat 1 hétig Ferihegy környékén? Ugyanis 170 km-re lakom a fõvárostól és sehogy máshogy nem tudom megoldani, a repülõ pedig hajnal 5-kor indul Krétára.
A reptéren van parkolási lehetõség, bár elég húzós az ára. Jelenleg egy hét 21 ezer Ft. Hamarosan indul egy új program június 01-tõl Hosszútávú /Long Stay / parkolás egy hét 10.000 Ft.
Date time 2008-03-02 at 02:38:56.0 UTC
Location 34.12 N ; 23.65 E
Depth unknown
Distances 191 km SW Iráklion (pop 137,154 ; local time 04:38 2008-03-02)
157 km SW Réthimnon (pop 29,907 ; local time 04:38 2008-03-02)
123 km S Palaiokhóra (pop 2,372 ; local time 04:38 2008-03-02)
When you experienced it you can fill in the questionnaire on and see the map etc:
Elsõ alkalommal megyek Görögországba és így Krétára is. Végigolvastam a korábbi fórumokat, és már meg sem merek szólalni - még írásban sem. Ierapetra mellé megyünk, ráadásul az Aeolussal. Egyikrõl sem - sem a helyrõl, sem az irodáról - nem olvastam még túl jó véleményeket.
De a kedvem még töretlen. És várom június 21-ét, hogy indulhassunk.