Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1906
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51094 Üzenet linkje2008-01-15 20:49:26 

Az enyém is sajog közben.Hát nagyon úgy néz ki, hogy ha összejön akkor Lefkada.De már azon filózok, hogy onnan mivel lehet átugrani Parga-ra. icon_lol.gif
# 1907
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51096 Üzenet linkje2008-01-15 20:53:56  Válasz a #51093. hsz-ra Előzmény #51093

Azért én is találtam még szépeket: icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

A gyönyörû kis sziget.

Ezt a lépcsõsort szerintem mindenki lefotózza!

Parga éjjel is gyönyörû!

# 1908
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51097 Üzenet linkje2008-01-15 20:55:49  Válasz a #51094. hsz-ra Előzmény #51094

Hát! Megértelek Vio! Tavaly óta Lefkada is az egyik kitûzött uticélom nekem is! Csodaszép az a sziget, de amíg az elmaradt látnivalókat be nem pótoljuk, maradunk a szárazföldi részen. Viszont Lefkadára (ha Pargán nyaralunk) mindenképp át szeretnék menni újra!!!

icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1909
Sziszó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51710 Üzenet linkje2008-01-27 13:39:43  Válasz a #51086. hsz-ra Előzmény #51086

sziasztok kedves Parga imádók! Segítségeteket szeretném kérni. A párommal Pargára szeretnénk menni nyaralni, de nem tudjuk eldönteni, hogy melyik apartmant válasszuk. Az Aeolus-sal mennénk, de a páromnak nem tetszik, hogy Szlovákokkal mennénk egy buszon. Volt valami rossz tapasztalatok ezzel kapcsolatosan , vagy szerintetek is nem kell foglalkozni velük? Olvastam itt, hogy elég drága hely. Kb. mennyi költöpénzt vigyünk magunkkal?
# 1910
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51732 Üzenet linkje2008-01-27 16:19:48  Válasz a #51710. hsz-ra Előzmény #51710

Szia Sziszó!
Mi októberben voltunk Pargán busszal, a szlovákokkal nem volt semmi bajunk. Egy emberrel volt gondunk, az is szlovákiai magyar volt. Bár az elején csendben méregettük egymást (mi pont a Benes-dekrétummal kapcsolatos pengeváltás után utaztunk), ott már együtt fényképezkedtünk, és nem volt semmi gond. Igaz úgy éreztük, eleinte meglepõnek találták hogy kedvesen köszöntünk (szlovákul is), és nem utáltunk senkit, de hamar napirendre tértek felette, és kedvesek, aranyosak voltak velünk mind a két hét alatt, bár az egész házban szinte csak szlovákok voltak. Inkább azt kell elõre tudomásul venni, hogy az utazási irodánál a szlovákok elõnyt élveznek (ülésrend, apartmanok), de ha úgy döntesz, hogy ezen nem húzod fel magad, akkor állítom, hogy Parga mindenért kárpótolni fog! Igen, tényleg drágább, mint a szárazföldi árak, de a gyros ott sem drága, és ha megkeresed az olcsóbb üzleteket (Coop, Atlantis, stb.), és a kenyeret a péknél veszed, akkor jelentõsen olcsóbban megúszod. Hogy mennyi pénzt vigyél, abban nem nagyon lehet segíteni, hiszen mindenkinek mások a szokásai. Nem mindegy, hogy az elsõ minimarketben vásárolsz, vagy gyalogolsz egy kicsit érte. Aki fõz az olcsóbban jön ki, mint aki folyton tavernában eszik, és aki csak strandol, az nem költ annyit, mint aki folyton utazgat a környéken. Az utazgatásnál sem mindegy, hogy menetredszerû görög busszal, vagy fakultatíve. Mi ketten kb. 600 eurot költöttünk, abban volt 3 nap autóbérlés jó sok kilométerrel (ezzel egyben jelentõs összeget lehet spórolni, hiszen megúszod a fakultatív árait, és közben elérhetõ lesz egy hypermarket, ahol tényleg olcsón betankolhatsz, ezért ezt mi aránylag az elejére szoktuk tenni) egy kis tavernázás, némi shoppingolás, és fõképpen rengeteg gyaloglás. Szóval jutott mindenre a mi igényeink szerint, de lehet hogy más ennél többet kíván, vagy esetleg nincs ennyire sem igénye. De Parga így is, úgy is álomszép!!! Jó választás volt! icon_biggrin.gif

# 1911
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51733 Üzenet linkje2008-01-27 16:53:33 

Ja, és az apartmanok!
Ha olvasgatsz a fórumon, akkor kiderül, hogy Pargának elég speciális fekvése van, ezalatt azt értem, hogy a jobbik strandja és a "belváros" között van egy domb egy várral, amit vagy ezért, vagy azért kell megmásznod mindennap. Egészen pontosan ha a jó strand a fontosabb, akkor a Valtoshoz közeli apartmanok a jók, de akkor a városbeli barangolás elõtt és után mászol át a dombon, ha viszont a város a fontosabb, akkor ott keress apartmant, de akkor a Valtoshoz menet és jövet kell hegyet mászni. Mi véletlenül lastminute a Sakisba kerültünk, és nagyon nem bántuk meg! A Valtos egy pár perc egy gyönyörû ösvényen egy olajfaligeten keresztül, ami már önmagában élvezet, a Sakis és a környezõ apartmanok pedig egy óriási olajfaliget kellõ közepén találhatók.
Csodálatosak a virágok, minden zöld és illatos, ilyen szempontból nekem ez volt a legkülönlegesebb helyen lévõ apartmanom, mert minden reggelinket pálma és narancsfa alatt ettük, és csodaszép hegyeket és virágokat bámultunk közben. A háziak nagyon kedvesek voltak, és a kertbõl friss zöldségeket lehetett tõlük vásárolni. Na de esténkét aztán lehetett mászni fel-le, mert csak nem ül otthon az ember, ilyenkor aztán hazafelé elintéztük a bevásárlást is. Aki viszont a városban lakott, az csak elcsábult a gyönyörû homokos Valtosra, és mászta a várat a strandcucokkal oda-vissza! icon_lol.gif
Hát itt van a választási lehetõség! icon_wink.gif
A többi apartmanról is olvashatsz visszamenõleg a fórumon.

# 1912
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51746 Üzenet linkje2008-01-27 18:40:53  Válasz a #51710. hsz-ra Előzmény #51710

Sziszó! cilla már annyira részletesen leírt mindent, hogy nem sokat tudok hozzáfûzni.
Csak a költõpénzhez szeretnék, hogy nekünk is kb. 650 euró volt a másfél hétre, de mi hárman voltunk, autóval és ebbõl a pénzbõl még tankoltunk is jópárszor, mert folyton úton voltunk.
Viszont még így is ebédeltünk párszor tavernában, mindennap vásároltunk Pargán is, útközben is, szóval nem kellett szûkölködnünk.
Persze az ajándéktárgyak, az úgymond luxuscikkek eléggé drágák, de szerintem ezek minden üdülõhelyen kicsit húzós árban vannak.
A helybéli tavernák árait nem tudom, Pargán csak gyrost ettünk két helyen, az mindegyik helyen 2.50 volt, ahol ettünk.

Szóval szerintem nem fogjátok megbánni, ha Pargát választjátok. Életem eddigi legszebb helyeit láttam, pedig már több helyen is nyaraltam Görögországban. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1913
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51752 Üzenet linkje2008-01-27 19:13:21 

Hát én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólokhoz!Parga remek választás!Álomszép helyek, szép strandok, kedves helybeliek icon_lol.gif A buszon mi is vegyesen voltunk a szlovákokkal, de semmi gond nem volt velük.Mi a Zacharias-ban voltunk és nem bántam meg.Igaz, hogy a napi kilométer megvolt, de hidd el észre sem fogjátok venni azt a kis sétát!Mi még 2x megtettük gyalog a Lichnos strandhoz vezetõ utat ami jó 50perces gyaloglást jelent egy gyönyörû olivaerdõn keresztül.
Kedvcsinálónak itt az összes fényképem icon_wink.gif :

http://parga.vio.fotoalbum.hu/

# 1914
Sziszó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51774 Üzenet linkje2008-01-27 20:23:54  Válasz a #51732. hsz-ra Előzmény #51732

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. Eddig már kétszer voltunk Görögországban. 2005-ben Paralian, 2006-ban pedig Asprovaltan. Az Apollonnal. Az utóbi nem volt a "legjobb" választás. Idén szeretnék valami nagyon gyönyörû helyen nyaralni. Így esett a választásom Pargara.
# 1915
Kazoo06
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51779 Üzenet linkje2008-01-27 21:30:12 

Akkor én is hozzászólok mi 4 en voltunk a stella apartmanba és nagyon zsír volt a hölgyel és az unokáájával katerinával összebarátkoztunk velük beszélgettúnk citromot szedhettünk akár hazahozhattunk volna egy bõröndnyit és emellett megkínált a hölgy minket zöldségekkel stb..

A szlovákokkal kapcsolatba annyit hogy elképzelheted amikor pesten egy olyan busz várt ránk hogy 6an voltunk rajta magyarok illetve voltak akik tudtak magyarul szlovákok.. az partmannaba dettó és semmi gondunk nem volt pedig miattunk kellet pestre jönniük és 8kor indult a busz a tesco elõl pesterzsébet és mi 7.59re értünk a helyszinre szal akkor már jól indítottunk... de nem szóltak be miatta szal így jártunk jobban.....de õk is:) még egy szerencsénk volt mert amikor megláttuk a buszunk azt hittük valami román vendégmunkások de viszont mi kiértünk 19 óra alatt a másik busz ami félig magyar félig szlovák volt az csak 30 óra alatt mert egyik netes ismerõs azzal jött..
mi fejenként 200 eurót vittünk ki meg egy rahedli kaját de a 200ból 90et fakultatívra használtunk oly formában hogy voltunk a paxos antipaxos kiránduláson de nem az irodával hanem magunk szerveztük voltunk az egésznapos hajó úton amit mindenki úgy ismer hogy nidri staros hajókázás na ezt vettük csak igénybe az irodától illetve voltunk bérelt kocsival az acheron folyónál a kasopinál ez egy rom az emlékmûnél ami zalongo néven fut a nekromation jósdába illetve mi hajókáztunk az acheron folyón lent a tarkolatnál és ez a kirándulás csak fejenként 25 euro volt kb valamint voltunk mindkét várba is hol ott a valtoson tanyáztunk mindig...boltok szempontjából miben melyik áru olcsóbb de tudom ajánlani pl a dallas nevût illetve a coop-ot de mi a valtoson is vásároltunk illetve a rózsaszín buszmegállósba is szal kitapasztalás...teljesen csúcs szeonba voltunk panaszra nem lehet okunk a látvány és ahely felejthetetlen..

# 1916
Kazoo06
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51780 Üzenet linkje2008-01-27 21:43:23 

Akkor azt még nem is említettem hogy 3 szlovák nyelvû film levetítése miatt voltunk készen de az utsónál szórakoztunk egy jót mivel nem értettünk semmi és a szlovákok röhögtek mi meg csak néztünk ki a fejünkbõl elhatároztuk szórakozunk egyet és találomra teljesen nyugis síri csendes résznél felröhögtünk rendesen aztán csak nézek ránk és mosolyogtak... mást nem tudtak csin.. illetve egyszer még hangosan rágtuk nekik a csipszet de megbékéltek szegény hülye fiatalokkal...aztán már spanoltak velünk szal nem volt semmi gáz...
# 1917
Sziszó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51870 Üzenet linkje2008-01-28 23:43:52  Válasz a #51779. hsz-ra Előzmény #51779

A stella apartman az egy kicsit messze van. a katalógus szerint 750m. nem volt nagyon messze?
# 1918
Kazoo06
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51874 Üzenet linkje2008-01-29 07:06:45 

mi lemértük 10 perc kellemes séta csoszogás mert többnyire egy papucsba meg megy törcsivel másztunk le a strandra
# 1919
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51875 Üzenet linkje2008-01-29 07:12:29  Válasz a #51870. hsz-ra Előzmény #51870

Szia Sziszó!
Azt azért tudnod kell és Cilla is megírta, hogy Parga a nagy gyaloglások, finomabban fogalmazva a nagy séták városa. Az a 750 méter nem is számít soknak Parga esetében. Annyi szépet látsz útközben, hogy észre sem veszed a távolságot. Mindezek mellett a lábad is edzõdik. icon_lol.gif icon_wink.gif
Én máris indulnék Pargán gyalogolni.
Üdv: Josza

# 1920
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51909 Üzenet linkje2008-01-29 14:23:57  Re:

Kedves sziszó!

A többiek már elmondták a lényeget, én csak annyit tennék hozzá, hogy én is voltam már Paralián is és Asprovaltan is, de Parga messze felette áll mindkét helynek!!!
A másik kettõ meg sem közelíti Parga szépségét, a környékrõl nem is beszélve.

Mi a Sakisban "laktunk", de nem volt vele semmi baj. A távolságok pedig ne ijesszenek meg, mert Pargán annyi szépség van, annyi látnivaló, hogy észre sem veszitek, hogy mennyit mentek.
A buszon csak magyarokkal utaztunk, viszont a Sakisban zömmel szlovákok voltak és nem volt velük semmi baj sem. Minden nap köszöntünk egymásnak, senki sem volt ellenséges.

A költõpénzt nehéz megmondani, mert ki mire szeretne költeni. De Asprovaltától és Paraliától drágább a hely.
Pl. az óriás palacsinta Asprovaltan azt hiszem 1,50-2 euró volt, itt 4,50. Majdnem rosszul is lettem, de nem tudtam kihagyni ezt a finomságot. icon_lol.gif
De a gyros ott sem drágább és vannak diskont boltok, ott is olcsóbban be lehet szerezni dolgokat.
2 fõ egy vacsorát megúszhat kb. 20 euróból étteremben. Persze ott is vannak drágább helyek. Ebben az árban mi egy-egy kólát ittunk, muszakát vagy stifadot vagy souvlakit ettünk.

Irigyellek, hogy Pargara mentek!!! icon_cry.gif
Hidd el, hogy nem fogjátok megbánni, mert mesésen szép hely!
Ha olvasgattál minket, láthatod, hogy mindenki odáig van Pargaért, semmi rosszat nem lehet rá mondani.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 127 128 129 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu