Tunézia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gabyca85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99093 Üzenet linkje2009-05-14 12:14:55 

Szia Valcsi,
Nagyon szívesen.
Mi általában metróval utazunk Monastirba. Mikor a Skaneson voltunk mi is választottuk a buszos utazást ez ugyanis a metrónál is olcsóbb, és közelebb van a megálló. Mi nem a végállomásig utaztunk, de ha tovább mentek, a végállomásig akkor sem lehet messze. Nagyon könnyen el lehet találni a Mauzóleumhoz és a Ribathoz is. A két építmény közel van egymáshoz, csupán egy park választja el. A medina mentén szoktunk menni a mauzóleumhoz, egyébként turista vonattal is el lehet jutni, persze ez drágább.
Ha szuveníreket szeretnétek vásárolni, és a bazáros alkudozást nem szeretitek tudom ajánlani a monastiri Jasmina Centert. Ugyanaz, mint Sousseban a Soula Center, csak nagyobb választékkal, kedvesebb eladókkal, és jóval kisebb tömeggel. Ezt is a medinán belül találjátok, séta távolságra a Bourhiba Mauzóleumtól. Érdemes a monastiri cukrászdákba benézni, finom és nagyon szép sütik vannak. Ha esetleg az all inclusive ellátáson túl igényeltek még valami finomságot, vagy élelmiszert akartok ajándékozni, javaslom a BOn Prix nevű szupermarketot, amiben a ruházati cikkektől az élelmiszeren át, és italokig minden van, a helyiek is idejárnak. Ez is Monastirban a medina falával szemben található. Szintén elérhető közelségben, állami népművészeti bolt üzemel, ahol mindenféle kézműves áru található, sok esetben olcsóbban, mint a Soulában és a Jasminában.
Üdv,
Gabyca

# 197
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99026 Üzenet linkje2009-05-13 20:57:08  Válasz a #98978. hsz-ra Előzmény #98978

Szia Gabyca!

Nagyon köszönöm az infót.
Amennyiben busszal megyünk be Monastírba, akkor a végállomáson kell leszállni ahhoz, hogy a ribatot és a Bourgida Mauzóleumot megnézzük?

# 198
Gabyca85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98981 Üzenet linkje2009-05-13 16:53:16 

Szia Valcsi,

A szálloda bárjával kapcsolatban lehagytam az infót. Már tíz éve voltunk a Skanes Beach-be, amikor még az LTI szállodalánchoz tartozott, akkor volt bár a parton, de szerintem szinte biztos most is van és sört is lehet fogyasztani.
Még a gyüjtőtaxis megoldást is választhatjátok az El Jembe jutáshoz, ez persze kicsit gázabb, mint a sima taxi, nagy a nyüzsi, és persze augusztusban meleg is van. Én még mindig a vonatot tartom a legjobb megoldásnak.
Ha bármi kérdésed van csak írj bártan!
Üdv,
Gabyca

# 199
Gabyca85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98978 Üzenet linkje2009-05-13 16:48:10 

Szia Valcsi,
Vonattal el lehet jutni El Jembe. Mi általában észak felé járunk vonattal, arra igen jó a közlekedés. A Gare de Sousse nevű pályaudvarról tudtok elutazni, ahová, vagy busszal Sousse-ba beutaztok és a megálló nem messze van a pályaudvartól, vagy taxival mentek, de akkor hangsúlyozzátok a Gare de Sousse-t, mert erőszakosan a metróhoz visznek. Egyébként, ahogy Éva említette taxival is el lehet menni, de akkor előre még a kocsiba szállás előtt alkudjátok ki az árat, amiről előtte érdeklődjetek. Néha nyáron szerveznek egy napos El Jem-i túrát az irodák, ha esetleg nem a Best, más irodánál is befizethettek a szállodában. A recepción többségében minden szállodában tartanak menetrendet a vonat indulásokról, itt tudjátok kérni. Vagy a pályaudvaron ingyen is adnak, ha beutaztok Sousseba, ami mint már mondtam nagyon olcsó busszal (helyijárat szerűség)(a jegyet a buszon kell megváltani).

# 200
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98868 Üzenet linkje2009-05-13 10:42:34  Válasz a #98865. hsz-ra Előzmény #98865

Én is arra gondoltam, hogy amennyiben nem lehet tömegközlekedéssel egyszerűen megoldani, akkor megalkudok egy taxissal. Ő is jól jár és mi is, hiszen a saját tempónkban és nem rohanva tudjuk megnézni akkor El Jam-et. Útálom a rohanást, én nem "kipipálni" szeretem a dolgokat, hanem megismerni.
# 201
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98865 Üzenet linkje2009-05-13 10:31:37  Válasz a #98859. hsz-ra Előzmény #98859

Valcsi!

Tömegközlekedéssel nem tudom, hogy el lehet-e jutni, de taxival tuti és abban is biztos vagyok, hogy jó áron meg lehet alkudni a taxira, de ezt te tudod is. A bátrabbak autót bérelnek (bátyámék rendszeresen teszik Tunéziában), ezt én nem merném, mert őrült a vezetési stílusuk. Persze a bérelt autó láttán mindig rájuk akaszkodik valaki, aki baksisért idegenvezetést ajánl fel nekik.
Akkor már jobb szerintem a taxi, a taxisofőr úgyis idegenvezetőt is játszik, de legalább meg lehet előre egyezni vele az árban.

Éva

# 202
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98859 Üzenet linkje2009-05-13 09:58:09  Válasz a #98853. hsz-ra Előzmény #98853

Kedves szepeva!

Tömegközlekedéssel vagy esetleg taxival el lehet jutni El Jam-be?

# 203
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98856 Üzenet linkje2009-05-13 09:51:40  Válasz a #98853. hsz-ra Előzmény #98853

Kedves Szepeva!

Nem, mert nem tudnám elviselni a nagy meleget (augusztus végén megyünk). Tudom, hogy légkondis busszal mennek ezek a túrák, de már nem nekem való. Tisztában vagyok a korlátaimmal, hogy kb. mennyit bírok!

# 204
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98853 Üzenet linkje2009-05-13 09:39:49 

Kedves Valcsi!
A két napos Szahara túrán nem gondolkodtok? Hihetetlen nagy élmény és abban a programban benne van az El Jem is.
Üdv. Éva

# 205
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98844 Üzenet linkje2009-05-13 09:11:48  Válasz a #98790. hsz-ra Előzmény #98790

Szia Gabyca85!

Köszi az infót. 2004-ben voltam már Tunéziában (Sousse, Karawán hotel) a Taurus Reisennel. Most a Medina Toursszal megyünk.
Azt nem tudod véletlenül, hogy El Jam-be az amfitheátrumhoz egyénileg, busszal vagy vonattal el lehet menni a hoteltől?
Az is érdekelne, hogy a szálloda tengerparti bárjánál vannak-e asztalok és székek, valamint ott sört adnak-e? Mi all inclusíve ellátással megyünk és a tengerpartot részesítjük előnyben, nem pedíg a medencében való lubickolást, éppen ezért lenne jó, ha nem kellene bemászkálnunk a medence melletti bárhoz.

# 206
Gabyca85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98790 Üzenet linkje2009-05-12 17:33:24 

Szia Valcsi!
Örülök hogy Tunéziát választottad én tizennégy alkalommal voltam már Tunéziában. A szerelmese vagyok mint te Görögországnak. Abban a szállodában is voltam már amelyikbe most mész igaz az első alkalommal de az a
tapasztalatom, hogy nagyon jó szálloda. A szálloda előtt van a helyijárat megállója igy fillérekért tudsz utazni
Monasztirba és Sousseba is. Az utóbbi időben a taxisok eléggé elkanászkodtak. Nagyon sok pénzt kérnek, igy
alkudni kell a viteldíjat illetően. Az idegenvezető megfogja mondani, hogy kb. mennyi a reális ár.
A Best Reisennek szerintem nagyon jó idegenvezetői vannak Tunéziában, én általában velük utaztam.
Az arab emberek roppant kedvesek, nem erőszakosak ha határozottan mész és kerülöd a szemkontaktust.

# 207
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97978 Üzenet linkje2009-05-06 13:21:55 

Szia Ircsi!

Nem tudom láttad-e már! Megváltozott a gép indulásának időpontja Tunéziába a Nouvelair honlapján.

A pillanatnyi állás szerint:
Oda: 7423 03/07/2009 BUDAPEST (FERIHEGY) at 15:05 MONASTIR at 16:30 02:25 MEDINA TOURS HONGRIE

Vissza: 7496 14/07/2009 MONASTIR at 10:15 BUDAPEST (FERIHEGY) at 13:35 02:20 MEDINA TOURS HONGRIE

Én kiegyeznék ezzel szívesen, de azért valamivel jobb lenne, ha visszafelé is 15-16 óra körül jönne a gép. Így bőven lenne még időnk reggelizni.

# 208
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94845 Üzenet linkje2009-04-14 11:30:26 

Szia Ircsi!

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor indul majd a repülőnk, mert a Best Reisen honlapján a következőket olvastam.

Tervezett menetrend 2009 Nyár-Ősz

Desztináció Periódus Légitársaság Menetrend
MONASTIR Budapestről 05.05-10.27. Nouvelair
MIR 18:35 / 21:00 BUD
BUD 15:15 / 17:35 MIR

(BUD=Budapest, MIR=Monastir)

Kedves Utasaink!
2009. április 16. után valamennyi Nouvelair járat Ferihegy 1-ről indul és Ferihegy 1-re érkezik.

Tudod a Best Reisennek és a Medina Toursnak ugyan azon pasi a tulaja, így nem hiszem, hogy két gépet bérelnének. Ezek az időpontok azért sokkal barátságosabbak, mint a Nouvelair honlapján olvashatóak.

# 209
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94785 Üzenet linkje2009-04-13 11:50:37 

El Jam

# 210
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93715 Üzenet linkje2009-03-27 22:00:33 

Szia Valcsika!

Azért ez még változhat. Jó lenne reggel menni. Az elmúlt években mindig hajnalban indultunk. Az olyan jó volt.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu