Látom júniusban Sidarin voltatok. Mi is oda készülõdünk. Milyen hely ez a Sidari? A Gela apartmant néztük ki, olvastam, hogy voltál már ott. Nem túl hangos az ott az út mellett?
A szúnyogokról tud vki mondani vmi biztatót? Fõleg, hogy a Gela egy folyó melett van.
A motorbérlés hogy megy kint? Mennyiért adják és ott kell hagyni vmi iratot? Akinek nincs jogsija, az nem bérelhet, ugye? Gondolok itt arra, hogy két személy közül az egyiknek van a másiknak pedig nincs.
Köszi elõre is!
Jövõhéten megyünk Korfura, Moraitika-ra a Panorama apartmanba. Kérdezném, hogy volt e már valaki ebben az apartmanban és ha igen örülnék a véleményeknek!
Sikerült elolvasnom a 25. oldalig a hozzászólásokat, de most elfáradtam úgyhogy írok:) majd folyt. köv.
Sajnos láttam, hogy ez a része korfunak a vémenyek szerint nem a legmozgalmasabb, bulizósabb..hanem inkabb Sidari. Ez kicsit elvette a kedvem mert szeretjük belevetni magunkat az éjszakába! Azért kérdezném,hogy mennyire hasonítható az ottani nyüzsi Paraliahoz? ( ott már voltam így csak ez a viszonyítási alapom van) Az Aqualand csúszdaparkba hogyan juthatnánk el? És pontosan hol is volt az a bizonyos Kék lagúna?
Köszi elõre a válaszokat! Nagyon hasznos dolgokat olvastam tõletek, jó ez a fórum Üdv. mindenkinek!
Szia!
Igen, gondolom, hogy más világ a kettõ. De görög tapasztalatom csak onnan van így megpróbálkoztam a kérdéssel Nem kell nagy nyüzsi, mert nem bulizni megyünk oda..de azért egy kis életre számítok.
Repcsivel megyünk, így útközben nem lesz 'felfedezés'.
Szia szan! Mi ugyan már régebben voltunk Moraitikán üdülni, de mi meg voltunk elégedve a "nyüzsivel" is esténként, és a tengerparttal is.
Mi 3 napra béreltünk autót, és azzal rengeteg helyet bejártunk. (Persze még sok felfedeznivaló) maradt.
A csúszdapark Agios Ioannisban van, ami a fõvárostól nem messze található, szerintem egy jó térképpel könnyen odataláltok, de fakultatív is ment oda akkor is, szerintem most is. Persze egyénileg jobban jártok, mert olcsóbb is, és addig maradtok, ameddig akartok. A korfui csúszdapark nagyon szép, és hatalmas nagy, ne hagyjátok ki semmiképp.
Kék Barlangról tudok én, ami Paleokastritsánál található, és a Szerelmesek Lagúnájáról, ami viszont Sidariban. Mindkettõt érdemes felkeresni, mert csodaszép helyek.
Remélem segítettem kicsit, de biztos írnak majd olyanok is,akik nemrég voltak arrafelé.
Nagyon szép nyaralást kívánok neked!?
Köszönöm szépen!! Felírtam mindent amit írtál És majd igyekszünk mindenhova eljutni...de akkor úgy néz ki egyénlieg, úgy talán olcsóbban megússzuk. Szerintetek melyik részen van a legszebb homokos strand?
Szan!
Minden úgy van ahogy Anikó írta fakultatív kirándulásokat egyénileg oldjátõk meg ha lehet.Auto bérlést mi 30eu/napból megusztuk .Csuzda park csodélatos,Alegszabb homokos partot mi Moraitikátol lefelé,Kavos irányába találtuk Golden beach a neve .A fõ útrol Jobbra lessz tehát a sziget másik oldalán ,már látszott Olaszország.Ezek juliusi tapasztalatok.REmélem tudtam segíteni.
Szia Szan! Ha nyüzsire vágytok menjetek át Kavosba. Vagy esténként Korfu városába. Korfu nyüzsgõ de aránylag konszolidált. Kavos a tizen- huszon éves Angol, Holland túristák eléggé tumboló nyüzsgése.
Moriatikával majdnem egyvonalban a sziget túloldalán Ai. Gordio a környék legjobb fürdõhelye. Egy- két kellemes éttermet találhattok a hegyen a régi moriatika faluban. Jobbak mint a fõuton.
Ha kocsit akartok bérelni a fõútca sziget felõli oldalán úgy a település közepén, vagy a híd után már messongiban az autókölcsönzõnél keressétek a "János"-t. A híd után az egyik kölcsönzõ udvarán ott áll a lakókocsija és egy merci( magyar rendsz.). Segít.
Az lenne a kérdésem, hogy ha egyénileg mentek a korfui csúszdaparkba, akkor mennyibe kerül a jegy? Mert azt nem találtam a honlapon és lehet mi is egyénileg mennénk ha tényleg olcsóbb.
Szia Szan!
mi is régebben voltunk Korfun-Moraitikán-,mint Anikóék.
Akkor minden apartman nagyon rendben volt.
Bulizni mindenki a szomszédos Messonghiba járt.A két
település összeér!
Kocsival érdemes Sidariba,Paleokastritcába(legalább 3,gyönyörû és külömbözõ öböl)menni
Ne hagyd ki a Sissy-kastélyt
És ott az Ouzó-gyár is (ha még mukszik)
Mi csodás hetet töltöttünk ott,de még vissza kell mennünk.
Kevés volt az 1 hét