...Az 54 szintes torony magassága 190 méter, mellyel Svédország legmagasabb épületének számít, egyben Európa második legmagasabb lakóépületének a moszkvai Triumph-Palace után....
Csak hogy legyen összehasonlítási alap: Az ulmi székesegyház a világ legmagasabb keresztény temploma a maga 161,53 méteres magasságával, tehát az is lényegesen alacsonyabb ennél.
Ezeken az unalmas novemberi napokon - rendezgetve a nyári emlékeket – került elő egy futtában megörökített látványosság, ami talán itt is érdeklődésre tarthat számot, s amit ott nagyhirtelen és önkéntelenül svédcsavarnak kereszteltem el magamban; a becsületes neve: Turning Torso (hát ez sem szebb név ).
Finnországból hazafelé Svédországon át jöttünk (mi az, hogy jöttünk, szinte rohantunk ) a változatosság kedvéért, mert hogy az gyönyörködtet. Korábban jártunk már erre, de azért útbaejtettünk néhány addig nem látott dolgot. Szándékosan nem kompoltunk Dánia vagy Németország felé, mert át akartunk menni a két nekünk új csodahídon (Öresund híd, Nagy Baelt híd). Így kerültünk Malmöbe, ahol legutóbbi látogatásunk óta felépült egy nem mindennapi toronyház, a Turning Torso. Az 54 szintes torony magassága 190 méter, mellyel Svédország legmagasabb épületének számít, egyben Európa második legmagasabb lakóépületének a moszkvai Triumph-Palace után.
Szia H.apci
Nekem csak fejszém van de már ide van támasztva a gép mellé!!!
Remélem, tudod is használni!
Pihentetőnek egy csak szó szerint érintőlegesen szlovén jópofaság, ugyanis a szlovén-oszták határon, a Loiblpass-on, de az osztrák oldalon leltem rá. Amikor be akartam kukucskálni az ablakon, csak akkor jöttem rá, hogy miről is van szó. A gombát az odatámasztott fán meg még később vettem észre. Nekem tetszett…
Próbálkozni csak a kiskutya szokott... Azért ne add fel! A székelyeket meg ne keverd bele, mert egy székely már régen megoldotta volna, ha másképp nem, hát baltával...
A székely és a fia az erdőben fát vág.
Egyszer csak a székely fiú beleállítja a baltát a székely hátába.
Mire a székely:
-Fiam ez vicc volt?
-Nem édesapám.
-Akkor jó mert viccnek is rossz.
H.apci!
...A Bohinj-tó és a Száva forrása nem fért bele az időtökbe?...
Éva
A Bohinj tónál voltunk, de sajna kissé ködös, majd borús időben. Őszintén szólva, nem voltam tőle elájulva... A Száva forrás kimaradt.
Mondtam, hogy ez csak egy villámlátogatás volt (negyedik útként ebben az évben) komolyabb előkészület nélkül. Úgy is mondhatnám: jártunk egyet.
Látom, Ti tavaly nyáron voltatok csoporttal, busszal; gondolom nem egy-két napra. Alaposabban szétnéztetek, azt látom.
(Bár ezek szerint az Indafotó nem engedi belinkelni a képeket, de csakazértis végignéztem. )
#1215832009-11-17 21:00:53 Válasz a #121553. hsz-ra
H.apci!
Végignéztem a fotoalbumodat is, szuperek a képek, persze legjobban a Vintgar-szurdokban a Socanál készültek tetszenek.
A Bohinj-tó és a Száva forrása nem fért bele az időtökbe? Gondolom, oda is elmentetek volna, ha futja az időtökből.
Székely tempóval gyorsan felteszek néhány képet Bledről,és Klagenfurt környékéről, csak hogy megjöjjön a kedvetek tavaszig. [img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0001.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0003.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0004.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0005.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0006.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0009.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0010.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0014.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0015.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0017.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0018.jpg[/img]
#1215642009-11-17 12:42:35 Válasz a #121561. hsz-ra
Szia H.apci!
nagyon szépek a képeid!
mi is megérkeztünk tirolból, nagyon szép volt csak nagyon kevés volt ez az idő! úgyhogy vissza kell térni az időnk egészen jó volt mindaddig, amíg el nem indultunk gleccserre. ugy szakadt a hó, hogy már a tetőre fel sem mentünk, mert mondták, hogy fent sem látni semmit:(