Sziasztok! Szeptember közepén megyünk Krétára, pontosabban Stalisba. Próbálom összeállítani mit érdemes megnézni, de teljesen elvesztem a sok látnivaló és lehetőség között:) 2 hétre megyünk, 1 hétre bérelnénk autót. Kérdésem az lenne, mit ajánlanátok amit feltétlen látni kell? Kirándulni és fürdeni is nagyon szeretünk. Előre is köszönöm a tanácsokat.
Hát,tegnap mi is hazaértünk Rethymnoból.Összességében minden jól alakult,bár a tervezetthez képest nagyon másként.Ibusz Emilia apartmanháza pont jó volt,minden szempontból.Akit érdekel,írhatok róla részletesebben...a város nagyon tetszett,bár az eddig megszokott falun nyaraló érzéshez képest teljesen mást adott-de jó élményekkel gazdagodtunk.A tengerpartját mondjuk szívesen elcseréltem volna néhány másra,de azért 2 napra megfelelt az is,és megvoltak ennek is a jó oldalai...kocsibérlés-vezetés a szokásos.Az eddigitől eltérő,hogy szinte csak kicsike öblöcskés helyeken voltunk,a szokásos "nagyvad" strandok most nem játszottak.(Az előttem is említett meltemi miatt erősen át kellett gondolni minden napot-mondhatni a szervezésünket szó szerint elfújta a szél!)Volt viszont rengeteg hegyi élmény,szurdok,és persze a pénteki Samaria,amiről azért majd ejtek sok szót külön!Így,harmadik Krétai utunk után csak megerősíteni tudom,hogy ennyi kell:egyszer nyugat,egyszer kelet,és egyszer a középrész...mindhárom másért szép és jó.Csütörtökön elkezdem írni a részletes beszámolót...ha valakinek kérdése lenn,hát,szívesen,bár valahogy Kréta most nem megy annyira,ahogy nézem!
Sziasztok!
Vasárnap megjöttünk Krétáról, a rethymno-i Hotel Atrium-ban volt a szállásunk. Nagyon ajánlom a szállodát, csak jót tudok róla mondani: szép, modern szálloda, szuper kedves és segítőkész személyzettel, a szoba, fürdőszoba nagyon jól felszerelt, nagy erkéllyel, és ragyogó tisztaság mindenhol. Az ételek finomak és nagy a választék. A medence is szép tiszta, mindennel meg voltunk elégedve. A part 2 perc gyalog, az óváros kb. fél óra. Autót 3 napra 135 euro-ért béreltünk (Lancia Y) benzin 1,47 euro. Preveli, Elafonissi és Matala volt a kirándulások célponja, mind nagyon szép volt. Sajnos a Meltemi szél (inkább orkán) kissé elrontotta az ott töltött időt, de a tenger és a tájak szépsége mindenért kárpótolt minket. Jó nyaralást mindenkinek!
Sziasztok. Sikerult berelni hosszu keresgetes utan egy Suzuki Celeriot szeptemberre, 16 napra, 196euroert, az autoclub rentalsnal. Szerintem ez egesz jo ar, persze komoly velemenyt meg nem tudok mivel hogy majd csak szeptemberben utazunk.