szia, keke!
látom tényleg van terv bõven, ahogy azt már korábban is írtad. nem láttam pl. Gramvoussat a tervezett uticélok között nem, mintha bármi közöm lenne hozzá, és egyébként is... , de tényleg megéri elmenni oda is, persze bárhová máshová is!!!! Elafonissihez hasonlóan ott is bokáig érõ vízben lehet fetrengeni az 500°C-ban, és gyönyörû a környék + egy kb. 1 órás hajóút is a kirándulás része
másik téma; Szantorinis topicban is láttam és itt is írtad, h bérautóval mennétek Rethymnoba a hajóhoz. szerintem semmi gáz nem lesz sem parkolás ügyileg, sem pedig "lopás/feltörés" ügyileg. nyugodtan ott lehet hagyni az autót sztem akár egy hétre is lezáratlanul, a görögök biztos nem fognak hozzányúlni mi is erõsen gondolkodunk rajta, hogy hogyan oldjuk meg a kikötõbe jutást Szantorini elõtt. gondoltunk rá, h bérautóval megyünk, de két napig feleslegesen kiadni rá a pénzt, az nagyon nagy luxus lenne nekünk. ha másképp nem tudjuk megoldani eltöltünk egy éjszakát Rethymnoban vagy Heraklionban, attól függõen honnan tudunk majd hajókázni
kezdek egy új hozzászólást
szia, keke!
újra itt vagyok, csak közben kiment a fejembõl, mirõl akartam még írni...
láttam, Ti is tervezitek, h lementek délre. nagyon szép az út! mi csináltunk egy "körutacskát" Hora Sfakion - Frangokastello - Plakias vonalon, onnan pedig vissza Plataniasba... errõl is van pár kép az albumban... ha eszembe jut, még most is lúdbõrzök. nagyon szeretek ott kint autókázni (is ), és végig a hegyek között... (Frangokastelloban akkora szél volt homokviharral párosulva, h alig tudtuk kinyitni a kocsiajtót)
olvastam, h Rethymno (vagy Heraklion???) térkép iránt érdeklõdtél. ha még nem sikerült beszerezned, tudok szkennelni olyat, ami autóstérképen van, az sztem eléggé részletes (utcanevekkel, nevezetességekkel), de esetleg utikünyvben is találhatsz, talán szerencséd lesz... autóstérképet pedig általában (mi mindig kaptunk eddig) szoktak adni az autó mellé!!! csak szólok, nehogy feleslegesen keressetek itthon drága pénzért, vagy esetleg ha már kint lesztek, ott vegyetek üzletben...
bocs, ha már megint okoskodó lettem volna!
inkább be is fejezem! üdv
szia, keke!
megnéztem, Heraklionról kerestél térképet
nos, az autóstéképen leginkább az "óvárosi" részrõl van részletes térkép, ha gondolod, szívesen szkennelem és küldöm...
még azt szerettem volna írni, h ha jól emlékszem vannak parkolóórás helyek is Haniaban és Rethymnoban is, de ne félj attól, h nem találtok ingyenes parkolóhelyet (és nem "rossz" környéken! )
üdv
szia, ferrari!
örülök, h Krétát választottad uticélodul! biztos, h nem fogsz csalódni benne! persze biztosan vannak már Krétán is olyan helyek, ahol már inkább csak a turizmusról szól sokkal inkább minden, mint görög feelingrõl, de valahol ezt is meg lehet érteni, és ami talán még fontosabb, amennyiben ez nem annyira tetszik az embernek, arrébb lehet menni "pár métert" és nyoma sincs a túristáknak (legalábbis a "kellemetlenebbiknek")
konkrét terved van már, esetleg, h nyugaton vagy keleten lesz a szállásod, vagy majd attól függ hol találsz szabad helyet? a szállásfoglalást neten intézed, vagy itthoni irodával utazol?
jó tervezgetést! lehet, h egyidõben leszünk kint
üdv
Dél-Krétára szeretnék menni a Líbiai-tengerhez. persze megpróbáljuk majd felfedezni a sziget egy részét.
Szantorinire is el szeretnénk menni.
Aug végén , szept elején utaznánk és itthon lekötöm az utat.
Szia lacca!Dehogy veszem okoskodásnak amit írsz,sõt örülök az ötleteknek és már látom,hogy a 11nap kevés lesz.Gramvoussa is tervben van csak elfelejtettem írni.A parkolással kapcsolatban már megnyugtattak,hogy nem kell tartanom feltöréstõl.Mi sem tudjuk még,hogy honnan megyünk Santorinire és hogy jutunk oda,mármint autóval vagy busszal és esetleg 1éjszakát Rethymnoban vagy Heraklionban töltünk bár ha kiszámoljuk a szállást,buszt ugyanott vagyunk mintha az autót hagyjuk a parkolóban Szerintem 1 hétre béreljük az autót és akkor elég jól jövünk ki árban.Georgioupoliban voltatok?Homokos partról olvastam elég hangulatos helynek írják.Ja és képzeld el még Santorinin 1éjszaka is szóba került
szia, keke!
vagyunk!
Timi levizsgázott pénteken, én csütörtök óta lázasvírusoshasmenéses kórban pihegtem, de szerencsére túl vagyok rajta...
hazajöttek ismerõseink Krétáról. vannak képek, de meg kell kérdeznem, h megadhatom-e a képek elérési címét. sztem nem lesz gond, de azért mégiscsak így illik
nagyon jó idõ volt, nagyon jól érezték magukat. autóval mentek el Gramvoussara még pontos infók nincsenek az utazásról, ha lesznek pontos árak, stb. mindenképpen leírom
üdv
Szia lacca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Timinek gratula !!!!!Azt már szomorúan olvasom,hogy beteg vagy minél hamarabb gyógyulj meg! Kíváncsi leszek mit mesélnek az ismerõseitek fõleg Gramvousa autóval?!Hááááát elég bátrak voltak,valahol olvastam,hogy elég gáz az utolsó pár km.
Szia lacca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Timinek gratula !!!!!Azt már szomorúan olvasom,hogy beteg vagy minél hamarabb gyógyulj meg! Kíváncsi leszek mit mesélnek az ismerõseitek fõleg Gramvousa autóval?!Hááááát elég bátrak voltak,valahol olvastam,hogy elég gáz az utolsó pár km.
sziasztok!
köszönöm a jókívánságokat! sajnos még nincs semmi infó, de írok, amint megtudok vmit.
utsó pár km.... ha sikerül beilleszteni a képet, egy kis ízelítõt láthattok