szia
szoval a recept
kenyersutogeptol fugg hogy mi a pontos alaprecept nezd meg a kis konyveben a feherkenyer receptjet es az aranyokat ahhoz igazitsd
az en receptem a kovetkezo
450 gramm feher liszt
245 ml viz
50 ml olivaolaj
1 teaskanal so
egy evokanal cukor
egy kaveskanal
orolt koriander
egy teaskanal oregano jol elmorzsolva
aprora vagott olajbogyo 5-10 dekagramm izles szerint
20 gramm friss eleszto
a gepbe a kovetkezo sorrendben kell berakni
viz ,so ,olaj,cukor ,liszt,fuszerek , bogyo , eleszto
majd susd meg a gyorsprogramon ha van elodagasztas akkor en szoktam dagasztani 15 percet mikozben ellenorzom a teszta texturajat lehet kell egy kis liszt vagy par csepp viz vagy olaj amikor ateszta tokeletes akkor inditom a gyorsprogramot.
ha nincs dagasztoprogram akko egyszeruen elinditod megvarod mig lefut az elso dagasztas maj d kikapcsolod es ujrainditod a gepet
jo sutest
Kriszta
sziasztok
egy jo tanacs ha nem kaptok eredeti gorog joghurtot akkor lehet hazilag is kesziteni a kovetkezo modon:
egy liter sima (nem zsirszegeny )joghurtot tiszta damasztkendobe kell kotni majd fel kell akasztani hogy kicsopogjon belole a savo pont ugy ahogy mi a turot szoktuk csinalni .
Korulbelul 5 -6 ora alatt kicsopog annyi hogy a joghurt suru legyen es elerje azt a 10 % zsirtartalmat ami a gorog joghurtot jellemzi.
Eredetileg is igy keszul azert is hivjak szurt joghurtnak.
Jo tanacs:
oda kell figyelni hogya kendo amiben csopogtetjuk tiszta es illatmentes legyen ajanlatos kifozni elotte egy kis szodaval majd jol kiobliteni kulonben konnyen mosopor vagy oblito illatu lesz a joghurt.
nekem van egy csak erre hasznalatos kendom amit miutan a joghurt lecsopogott beaztatok forro vizbe kimosom kezzel szodaval es kiszaritom.
Jo probalkozast
Kriszta
Azt nem tudom, hogy van-e eredeti görög joghurtjuk, de van a Juhi által említett bolton kívül a BP. VIII. ker. József körúton is egy görög csemeg bolt. Ez pont a Rákóczi téri villamosmegállónál van.
Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy az Astoriánál már nincs meg a bolt, de az Alkotmány u.16.-ban van az Apollon görög csemege, és szerintem ott lehet, hogy van.
Az Asztoriánál régebben volt egy görögbolt. Görög zászló is volt kitéve. Én elég régen jártam arra nem tudom most működik-e, és a profilja változott-e. Szerintem ha arra jársz nézd meg a kávézó oldalán.