Görög zenék, elõadók
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108727 Üzenet linkje2009-07-10 01:12:38 

Tegnap fellepett az atheni OAKA Stadionban, Carlos Santana, 62 eves, 30.000 ember elott.

Elotte fellepett a gorog egyuttes Rosebleed, 19 eves fiuk es lanyok.

Meg suliba jartak amikor irtak ezt a szamot, pont erettsegi utan forgattak ezt a klippet:
https://www.youtube.com/watch?v=UlvSLPCboA0&fmt=18

# 302
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2757 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106843 Üzenet linkje2009-06-28 21:39:09 

Nem görög előadóról emlékezünk meg, de mivel a popzene egyik olyan üstököséről van szó, amelyik állócsillaggá vált... nekünk is meg kell állnunk egy percre...

Πέθανε ο Michael Jackson!!

Σύμφωνα και με την Los Angeles Times,αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι TMZ ο Michael Jackson, όντως πέθανε ύστερα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο ο Βασιλιάς της POP ήταν σε κώμα και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν! Αμέσως έφτασε η μητέρα του και η αδελφή του LATOYA να μάθουν τι έγινε, ενώ χιλιάδες κόσμου άρχισαν να συρρέουν έξω από το νοσοκομείο!

Το σοκ ήταν μεγάλο και όλα τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμα τους για το έκτακτο αυτό νέο.

Ο Τζάκσον ετοιμαζόταν για τη «μεγάλη επιστροφή του» με μια σειρά από συναυλίες, οι οποίες θα ξεκινούσαν στις 13 Ιουλίου στο Λονδίνο. Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010, ενώ όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από τον Μάρτιο.

Ένα σύντομο βιογραφικό για το μεγάλο αυτό τραγουδιστή που έφυγε νωρίς αλλά άφησε μεγάλο έργο στον χώρο της μουσικής και σημάδεψε πολλούς ανθρώπους: Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον, γεννημένος στις 29 Αυγούστου του 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα, και πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος.

Βιογραφία

Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.

Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.

Στις 25 Ιουνίου 2009 απεβίωσε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.

Δισκογραφία
* 1971: Got to Be There
* 1972: Ben
* 1973: Music and Me
* 1975: Forever, Michael
* 1979: Off the Wall
* 1982: Thriller
* 1987: Bad
* 1991: Dangerous
* 1995: HIStory
* 1997: Blood on the Dance Floor
* 2001: Invincible

# 303
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2757 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106840 Üzenet linkje2009-06-28 21:03:50 

papamaci írta:
Sziasztok szeretnék tölletek érdeklödni hogy Sarti környékén milyen tipusú rádiok foghatok engem PL: danobius,juventus stílusú rádiok érdekelnének ahol van hazai és külföldi számok is vannak előre is köszi

icon_eek.gif Őszintén szólva, én nem egészen értem a kérdést...
Hiszen, ha lesétálsz napozni a tengerpartra - hónod alatt a kis zsebrádióval -; úgyis megtudod, hogy milyen rádió adók hallgathatóak ott... egyszerűen csak tekergetni kell az állomáskeresőt... icon_exclaim.gif

Nem? icon_razz.gif

icon_rolleyes.gif Most innét, Budapestről ( vagy vidékről), hogyan jósoljuk meg neked, hogy "ott" milyen adók foghatóak icon_question.gif

És minek?

icon_idea.gif Nyugodj meg: szerintem, minden féle adók fogható lesz, a helyi kis állomásoktól kezdve, a nagyobbakig ( amit le nem árnyékol épp, a közeli hegyvonulat... icon_cool.gif ).

Ám, ha kazettás magnót sikerülne magaddal hurcolnod, akár "Önök kérték"-et is szerkeszthetsz magadnak, nem beszélve arról, hogy rögzítheted így a neked tettsző helyi slágereket!
icon_rolleyes.gif Aztán, ha a sokat játszott aktuális sláger címére, előadójára akarnál tőlünk utólag rákérdezni, akkor könnyebb lesz a dolgunk, mert akkor a refrént, vagy a sűrűn előforduló szavakat, sorokat fonetikailag idézve, simán rá tudunk keresni a dologra... icon_wink.gif

# 304
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106631 Üzenet linkje2009-06-26 21:04:18 

Sziasztok szeretnék tölletek érdeklödni hogy Sarti környékén milyen tipusú rádiok foghatok engem PL: danobius,juventus stílusú rádiok érdekelnének ahol van hazai és külföldi számok is vannak előre is köszi
# 305
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105409 Üzenet linkje2009-06-19 18:29:44 

Sziasztok!

Na megvan Sakis "Irthes" című albuma és az eurovíziós dalokkal kiegészített album, a "This is our night", amely tartalmazza az egész "Irthes" albumot, plusz a 3 eurovíziós dalát. Kettőt a "MH MIΛΑΣ (RIGHT ON TIME) és "ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ (OUT OF CONTROL)"-t angolul és görög szöveggel is felénekelt!

Nagyon jó!
És végre az "Alter ego" is megvan DVD-n!

# 306
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104511 Üzenet linkje2009-06-15 00:14:31 

Csak Rodoson es a szomszed szigeteken.
Magyarorszagon lehet fogni neten keresztul,
es a "Hotbird 3" muholdon keresztul.

# 307
Lmark
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104415 Üzenet linkje2009-06-14 10:55:30 

kicsit Off de jobb topikot nem találtam ...
Görögország mindenhol lehet fogni a görög Radio 1-et vagy csak Rodoszon ?

# 308
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102134 Üzenet linkje2009-05-28 16:14:53 

Nekem is nagyon tetszik ez a szám, pillanatnyilag ő a kedvencem és tudom már, kinek a lemezét fogom legközelebb a nyaraláson keresni és megvenni. icon_smile.gif
Van egy 2007-es száma "Doxa si" címmel, azt imádom, de a youtube-on sajnos csak egy vacak koncetrverzióját találtam. De nem baj, meg van a szám (az egyébként nagyon jó, "Epilogi 88" válogatáson)
Szerintem nagyonjó zenét csinál!!

# 309
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#101887 Üzenet linkje2009-05-27 19:13:11 

Sziasztok!

Ezt a napokban találtam. Nem tudom, linkelte-e már valaki (múltkor is 'belenyúltam' egy már említett videóba icon_redface.gif).
Nem tudom, hányszor hallgattam meg - de nagyon tetszik. icon_smile.gif

Thanos Petrelis - Efharisto

Link

icon_smile.gif

# 310
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#101078 Üzenet linkje2009-05-24 12:59:19 

Stratos írta:

Tri State Corner

(Az utólsó klipp, szerintem csak össze van vágva a hang a látvánnyal, NE DŐLJ BE NEKI!!!)

Köszi a nevet. Megnéztem a riportot. Egyre viccesebb az egész, német srácok és Németországban született görög srác...azt hiszem, nem kell túl messze mennem, hogy találjak egy cd-t tőlük. icon_smile.gif Remek zene.

Ha a klippes dologgal az Iron Maiden-re gondoltál, az nem összevágás.
Látni a gitáros játékán, hogy azt játssza, ami szól (én is játszottam valamikor elektromos gitáron). Egyre jobban van egy olyan érzésem, hogy valamelyik porosodó Iron Maiden koncert-videókazettámon látni véltem már ezt a művet.

Üdv:
Andi

# 311
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2757 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#101075 Üzenet linkje2009-05-24 12:43:11 

A „Bábel”, talán lehetne az "én stílusom is," kb..., de mivel nagyon ragaszkodok a görög nyelvhez, így... meg se hallgatom. icon_cool.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
A „Csont” legalább görögül van...

A harmadik, a görög elemekkel, szerintem is NAGYON KIRÁLY!!! ( a buzukival)
Hogy kik is ők: https://www.youtube.com/watch?v=NjvahrmrLHg&feature=related

Tri State Corner:

Link

(Az utólsó klipp, szerintem csak össze van vágva a hang a látvánnyal, NE DŐLJ BE NEKI!!!)

icon_rolleyes.gif A zene, és a humor az, ami mindig színt és különlegességet csempész mindennapjainkba!!! icon_wink.gif icon_razz.gif

# 312
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100910 Üzenet linkje2009-05-23 13:57:54 

Köszönöm. Nagyon kedves vagy, hogy ennyit fáradozol.

A „Bábel” kb. az én stílusom.
A „Csont” az már erősen Sepultura-szerű. Régen szerettem az ilyet is, de most már kicsit túl kemény.
A harmadik, a görög elemekkel, nagyon király a buzukival benne, de amúgy egy az egyben Iron Maiden-es hangzása van. Nem rossz. Sőt, nagyon tetszik. Ilyesmire gondoltam. Majd keresgélek még ettől a zenekartól számot, bár nem volt kiírva, hogy kik is ők.
Az Iron Maiden meg az egyik kedvenc zenekarom, de még nem hallottam ilyet tőlük. Buzukit utánzó elektormos gitár icon_smile.gif Jó, nagyon jó.
Köszi, hoztál egy kis színt, egy kis különlegességet a mindennapjaimba.

# 313
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2757 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100878 Üzenet linkje2009-05-23 00:04:05 

De azért, icon_rolleyes.gif ne higgy mindig a szemednek...! icon_wink.gif icon_cool.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

...ím, egy megtévesztő példa...:

Link

# 314
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2757 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100877 Üzenet linkje2009-05-22 23:59:03 

vojandi írta:
A szöveg nem számít, hiszen egy kukkot sem tudok görögül. icon_smile.gif
Csak kíváncsi voltam, hogy milyen egy jó kis haevy metalt görög elemekkel hallani? icon_smile.gif

Tessék - mit találtam NEKED - íme, a "görög elemekkel" fűszerezett music! icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif

Link

...és néhány sort még görögül is énekelnek!

# 315
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2757 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100875 Üzenet linkje2009-05-22 23:43:00  Válasz a #100865. hsz-ra Előzmény #100865

Vigyázz, mert a rock és a heavy metal közt azért van néhány lépcsőfoknyi különbség... igaz, a rockból rengeteg irányzat fejlődött ki, az egyszerű rock and roll-tól kezdve a punkok és az alternatív zenekarokon át...

De a greek heavy-re (is), simán rá l ehet keresni a Youtube-n:
https://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=greek+havy+metal&aq=f

A fentebb ajánlott Mple együttesben, pont az tetszett számomra, hogy a szöveg olyan jól van megírva, hogy cseppet sem zavar a görög nyelv, sőt! A szimbólumokkal teli, kicsit a lila ködben is megmártózó, pedig elsőre egyszerűnek tűnő rejtélyes szöveg; még izgalmasabbá teszi a különféle hangulatú számokat, és szerintem az énekesnő különböző módon kiadott (erotikus füledtségű, vagy depressziós stb.) hangja is remekül kiegészíti, vagy ellenpontozza az együttes zeneszerzői, azaz előadói által megálmodott rockzenét.

Természetesen a görögök is művelnek, ill. majmolnak minden féle irányzatot. A kemény rocknál viszont nagyon számít a szöveg is, mert azt bizony inkább angolul lehet a mikrofonba üvültve, szaggatva hörögni -szerintem -, mint görög nyelven...

A Vavel (Bábel) együttes angol nyelvű számai:
https://www.youtube.com/watch?v=4ZBbe3vHtU0

A "CSONT" együttes - Csont - című száma (görögül!):

Link

További jó böngészést!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 64 65 66   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu