Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sóki András
Aktív fórumos
Aktív fórumos
72 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95997 Üzenet linkje2009-04-22 14:13:54 

# 302
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90127 Üzenet linkje2009-02-12 16:18:00  Válasz a #88483. hsz-ra Előzmény #88483

Szia
van egy tippem ha annyira hianyzik az olivas kenyer akkor sussel!
Kell hozza ugyan egy kenyersutogep de ez viszonylag olcson beszerezheto (15.000. Ft korul mar tok jot lehet kapni )es isteni kenyereket sut! Olivasat , oreganosat , amilyet csak kivansz! Ha erdekel az olivas kenyer receptje szivesen elkuldom!
Udv
Kriszta

# 303
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88606 Üzenet linkje2009-01-26 10:31:43 

[quote="Jorgos"]
Az Amerikai Kardiologiai Tarsasag szerint, a gorog "εν ελλάδι" tipusu felvagott, az egeszsegesebb a vilagon!
Egyszeru az oka:
Zsir helyett, extra szuz oliva olaj van benne!

Nem csak egeszseges, de nagyon finom is icon_biggrin.gif

# 304
Elinolatri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88483 Üzenet linkje2009-01-25 01:06:20 

Kedves Bocsika!
Bocsika! De a mi kis vidéki városunkban nem csinálnak olyat.Pedig kenyér gyártó van egy néhány. Irigyellek érte. icon_wink.gif

# 305
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88461 Üzenet linkje2009-01-24 18:58:34  Válasz a #88429. hsz-ra Előzmény #88429

Nállunk is oliva bogyós kenyér!! Igaz nem össze hasonlítható, de ez is nagyon finom!
# 306
Elinolatri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88429 Üzenet linkje2009-01-24 13:25:23 

Én is imádom az olivát.Kár hogy nálunk az élelmiszer feldolgozó ipar nem használja vagy a pékségekben nem sütik a kedvencemet az " το ελιοψωμο " olivabogyós kenyeret. Isteni és nem is spórolják ki belőle a görögök a bogyót. Na szóval üdvözlöm a görögök olivás felvágottját. Az egészséges étkezés fontos lenne. Én is mint a görögök nagyon édes szájú vagyok. Feleségemnek mostanában sűrűn kell mondanom: -Már megint fogyóban a cukor meg a "μέλι" méz. Ö erre.- Most vettem nem rég. ....Én.- De kétszer csináltam mostanában "του μπακλαβά" baklavát és "λουκουμάδες" görög fánkot. "ESZI A CUKROT MEG A MÉZET". Na akkor,hogy is van? Cukor- nem= egészség. Inkább a méz. Az már inkább = egészség.

" Θα τα πούμε ,στην Ελλάδα ! Φιλέλληνες μου!

# 307
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88403 Üzenet linkje2009-01-23 22:53:15 

Tudom hogy a magyar felvagottak nagyon finomak (nalunk minden kozertbe lehet magyar teli szalamit kapni), de... vajon egeszsegesek?

Az Amerikai Kardiologiai Tarsasag szerint, a gorog "εν ελλάδι" tipusu felvagott, az egeszsegesebb a vilagon!

Egyszeru az oka:
Zsir helyett, extra szuz oliva olaj van benne!

A Creta Farm kft a termeloje, az egyik unokatestverem ott dolgozik.

A CNN amerikai csatorna errol szol:

Link

Az Amerikai Kardiologiai Tarsasag egeszeges taplalkozas listaja, amiben a gorog termekek szerepelnek:
https://www.checkmark.heart.org/ProductsByCategory

# 308
Zsf
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86355 Üzenet linkje2008-12-08 21:43:12 

Azért köszönöm!Talán kibirom a következő útig.
# 309
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86319 Üzenet linkje2008-12-07 16:32:56 

zsf írta:
Tudja valaki lehet-e kapni Pesten Mythost?

Szia!
Sajnos venni még nem sikerült, de tegnap voltam a Pireus Tavernában, ott lépet fel a Mydros is, és ott volt. Tegnap ráadásul, egyet fizet kettőt, kap akció volt, de nem tudom meddig tart ez az akció.

# 310
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86317 Üzenet linkje2008-12-07 14:35:10  Válasz a #86316. hsz-ra Előzmény #86316

Mythos nem volt tavaly, amikor kerestem.
# 311
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86316 Üzenet linkje2008-12-07 13:58:37 

Sziasztok!
Hátha nem ismeritek az Apollon görög csemege nevű bolt. 1054. Bp. Alkotmány u. 16.
Tel: 374-0547
Nyitva: Hétfőtől péntekig 10-18 óráig.
Persze azt nem tudom, hogy sört árul-e, de pl. Metaxa, Ouzo, görög borok, sajtok, bogyók és olivaolaj van a kínálatában.
Éva

# 312
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86315 Üzenet linkje2008-12-07 12:44:45 

icon_wink.gif nem hinném, de jó kezdeményezés lenne.
Vagy egy Peulanernek is örülsz? icon_wink.gif legközeleb...?

# 313
Zsf
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86314 Üzenet linkje2008-12-07 12:35:35 

Tudja valaki lehet-e kapni Pesten Mythost?
# 314
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83693 Üzenet linkje2008-10-24 12:37:03 

icon_question.gif Sziasztok szeretnék érdeklödni töletek. Már harmadszor voltam Thassoson Skala potamiban söt laktam is ott de a mai napig nem jöttem rá hogy mi lehet ez elöételként hozzák ki piritos kenyérel.NAgyon finom valami krémes nem vaj de ahoz hasonló és nagyon finom.Aki tudja miröl beszélek megirná a nevét vagy estleg a receptjét elöre is köszi icon_lol.gif
# 315
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83259 Üzenet linkje2008-10-17 13:24:30 

Tegyük félre az előítéleteket!

Grillcsirke; imádom, sokszor csinálom is otthon grillsütőben és néha f@szénen is, no de pláne van hozzá egy saját összeállítású zöldfűszer-keverékem icon_wink.gif icon_redface.gif , amivel különösen ízletes. Ha úton vagyunk, kerülöm, mert hát eszem éppen eleget otthon is, s nem éppen egy „tájjellegű” étel. icon_rolleyes.gif

Egyszer régen Hollandiában jártunk úgy, hogy (miután abban az időben szóba sem jöhetett az anyagiak miatt, hogy beüljünk valahova ebédelni icon_rolleyes.gif ) betévedtünk egy grillcsirkére szakosodott gyorsbüfé-lánc egyik talpalójába, ahol még nekünk is megfizethető áron kínálták a grillcsirkét. Kértünk egy felet… Azóta is emlegetjük… icon_eek.gif Nem tudom, mit csináltak vele icon_confused.gif , de valami eszméletlen jóízű és omlós volt. icon_smile.gif

Most ugyanígy jártunk Görögországban. Láttam én már sokszor a f@szénen sült csirkét, de elvből elmentünk mindig mellette. Mani elbűvölt bennünket, nem is foglalkoztunk az ebéddel. Aztán Areopoliban az utcán sétálva megcsapta az orrunkat az illat! Benéztem a csehóba, s nem lettem valami vidám; suvlaki és grillcsirke volt a grill-választék. icon_eek.gif Éhesek voltunk, nem volt kedvünk emiatt bolyongani, suvlakit ettünk már eleget, hát legyen a csirke; mi történhet, egyszer kibírjuk. Kellemes volt a környezet, ez is csábított maradásra.

Nem kezdek el áradozni, pedig lenne rá okom… Nagyon finom volt, és valamiért más, mint amit megszoktunk. Kellemesen fűszerezett, tűzforró, omlósan vajpuha, szaftos, ropogósra sült bőrrel, gusztusosan tálalva. Most már sajnálom, hogy a feltálalt ételt nem fényképeztem le icon_redface.gif , de hát nem gondoltam, hogy egy egyszerű grillcsirkét utólag emlegetni fogok.

Most sajnálom, hogy tavaly Litohoroban kihagytam – ugyancsak elvi okokból - egy szuper grillesnél (ld. legutóbb: #79093 - ezen az oldalon kicsit feljebb!) a csirkét.

Csak ismételni tudom önmagam: Tegyük félre az előítéleteket! icon_wink.gif icon_razz.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu