#2362362015-11-24 12:37:29 Válasz a #236215. hozzászólásra
Kedves Bejus!
Szép kép. Kedvesek nekem az ilyen napperzselte tájékok...
S, ha már idetévedtem, kérlek engedd meg, hogy sok szeretettel gratuláljak mindkét, Karpathos ihlette írásodhoz. Remek, friss, őszinte és teljesen unikális stílusban "elkövetett" élményleírások. Élvezet olvasni minden sorát, sokadszorra is...
Említetted, hogy kezdetben volt benned némi ellenérzés, vagy fenntartás az országgal kapcsolatban. Most, immár két karpathosi látogatás után, valamelyest csitultak ezek az érzések?
Csak azért vagyok ennyire kíváncsi, mivel kívülállóként, olvasódként igazán úgy érzem, hogy Görögország rejtettebb szegletei rád vannak szabva.
Úgy emlékszem, hétfői napon, ---(szept 10-17-között voltunk ott)--a taxi - állomás környékén találtunk egyetlen árust...ő volt "a piac".
Nagyon szép és sokféle áruja volt. Látszott, hogy friss és háztáji termékek.Mi uborkát vettünk tőle, olcsóbban mint a boltban.
Kis, utánfutós autó mellé felállított fémasztalról...felette napellenző ponyva...árult.
Beszélni-kérdezősködni nem nagyon tudtunk vele...inkább csak mutogattunk, az árakat a számológépén mutatta. Mosolygós , 30-as csajszi volt.
Le kellett volna fotóznunk, de nem volt nálunk épp akkor gép...pedig , tudom , volt itt korábban, van piac?...nincs piac ? -téma.
A piacot augusztusban sem találtuk meg, pedig nagyon kerestük
Azt sejtem, hogy nincs vagy nagyon korán kellett volan hozzá kelnünk, Nem tudom, de így is mindent meg tudtunk venni szerencsére
A piacot mi nem kerestük, viszont a halárust mi is láttuk:) Kár, hogy nem volt 3D kamerád, úgy jobban érzékelhető lett volna, hogy hol is jártunk mélységben és magasságban. Nem féltél, hogy a meltemi kikapja a kezedből a gépet? :DDDD Ez egyébként az egyik legjobb szakasz volt, itt volt korlát is és elég széles út. A többi is elviselhető most már, de azért a tériszonyom néhol elkapott, különösen a nyugati oldalon. Jó volt újra "ott lenni".
Ja, és a "piac"-témához még annyit: az említett taxi-állomás melletti piacot mi nem találtuk! A taxi állomást igen, ott mindenki csodálkozott, amikor az "agora"-t vagy a "market"-et kerestük! Legalábbis szeptember közepén így volt Halat egy kis fura járműről árult egy pasi, reggelenként a kikötőnél bepakolt, és napközben hol itt, hol ott volt látható.
Itt meg a 12 napot késő szelünk látható. Addig teljes szélcsend volt a szél szigetén, de aztán egyetlen délutánra ízelítőt kaptunk a Meltemiből Menetses környékén
Utcsó előtti napunkon Menetesbe buszoztunk. Nehezen derült ki, hogy hányan hova mennének, fél órán át ment a számolgatás, kavarás, és új úti célok ajánlgatása azok számára, akik kevesen voltak ahhoz, hogy miattuk elinduljon a menetrend szerinti járat Aztán gyors szervezkedés, és végre szétosztották maguk közt a helyi sofőrök a buszokat, és mi is elindulhattunk Menetes felé. Útközben még egyszer megálltunk már Pigadián kívül, és láthatóan valakire várakoztunk. Úgy 2 perc után ki is derült, egy bácsika lekéste az így is félóra késéssel induló napi egyetlen buszjáratot Menetesbe, ezért az egyik buszsofőr saját autóval utánunk hozta Őt Hát ennyi a történet, de valahogy olyan görögös!
A video immáron a bácsival együtt folytatott utunk Menetesig.