Ja, bocs, ha csak a határtól néznénk, akkor az csak 900 km, de akkor is 112 km/h lenne az átlagsebi. Nagyon határeset.
Mi visszafelé, nappal, 11 óra = 100-as átlag, de csak itthon álltunk meg Tompán, no meg tankolni az úton 3 helyen. Mert nekünk nem végtelen
És ez is csak akkor jöhet ki, ha néhol kissé gyorsabb a tempo.
Persze van olyan autó, aminek a tankja nagy és azzal sok időt lehet spórolni.
Volt olyan útitársunk, aki csak átkapcsol gázra és tankolás nélkül lement volna.
Anikó, mi egy szerb rendör autót fogtunk ki, és ott jött mögöttünk (autópálya nélküli szakasz, tele 50-nel) 25 km-en keresztül.
Szerintem sem lehet olyan gyorsan leérni. Mi mindig éjjel utazunk azért írtam a 12-14 órát, de inkább a 14-16-ra szavazok én is. Az kényelmes, és tényleg kell hozzá az is, hogy a határokon gyorsan át lehessen menni, és sehol ne fogjunk ki kamionos, török konvonjt.
Én mindig annyira várom, hogy odaérjünk, hogy még ez a 14 óra is borzasztó hosszúnak tűnik, a görög határ után már nem bánom mikor érünk a helyszínre, ott már leesik egy mázsás kő a szivemről és bármeddig elautóznék, ott már mindig elfelejtem nézni az órát, hogy mikor is érünk oda pontosan, általában "saccolni" szoktuk.
Sziasztok!
Lehet az ut hossz 8-8.5-9 ora.
Igaz nem nyaron.
En most jottem vissza Makrira idefele 10 ora volt,a baraton reggel 7 kor indult,es es magyar ido szerint 3 kor volt nalunk.
Mi Tompanal megyunk att a hataron nem roszkenel.
Igaz en a hatartol 90 km-re lakok.de tompa fele rovidebb az ut valamivel.
Az előzőkhöz.
Tavaly Makrigialoson nyaraltam. Este 9 kor indultunk pestről. Másnap 11-kor megérkeztünk. Végig kényelmesen, többszür megállva, pihenve.
Sokszor utaztam messzire. Ennyi idő alatt kényelmesen és szabályosan csak éjszakai autózással lehet megtenni. Nappal már egy csomó gyorshajtást is bele kell tenni, ha ennyi idő alatt pihenéssel is ide akarsz érni. Nappal az utakon sokan vannak, a határátkelések is hosszabbak. ( Én azt szeretem ha nincs sor. Az átkelés annyi időt vesz igénybe ameddig az iratokat kezelik.) Éjszaka még a törökdúlta időkben is csendesebb. Akkor a pihenők a borzasztóak. Ott alszik mind szanaszét ( Legalább nincs az úton).
Csatlakozva az elöttem szólóhoz: már a 90-100 -as átlagsebesség is kiemelkedően magas, pont a határok, tankolás, pisi-kaki miatt, de ne felejtkezzünk meg a szerb nem autópálya szakaszról sem, ahol nem csak hétköznap, de még hétvégén is könnyű kifogni egy kamion konvojt (hűtő és élő állat szállító kamionokra nem vonatkozik a hétvégi stop)
Sztem a 12 óra is kiemelkedően jó (Szent Kristóf végig ott dekkolt melletted és ezerrel dolgozott is ), a reális és gyors menetidő az inkább 14-16.
...Elég sok változatot olvastam már, volt, aki azt írta, hogy 20 óra, volt aki 15-öt, de olyan is akadt, aki 8 óra alatt...
Aki 8 órát írt, az vagy hazudik, vagy diplomata, vagy repülővel ment
(vagy vagány és hihetetlen szerencséje volt, hogy 700 km-en keresztül nem vették észre, hogy kb. 200-zal megy)
1100km/8óra az 137,5 km/h átlagsebesség lenne, ami kanyarok, kereszteződések, határ (mégha 5 perc is, de van 2x3 db = 30 perc), pisi, ... maitt legalább 170-180-as tempó kellene, ami szinte biztos szerb rendöri intézkedést hozhat.
De ilyen a NET, bármit lehet mondani, csinálni, mert azt hiszik el tudnak bújni az ismeretlenbe.
Szerintem minden információt ellenörizz le!
Szia Aniko!
Az Angelika a mienk,a travell hellaszon,a szallas ajanlok kozt Makrigialos apartmankent szerepel.Ez a Dias apartmantol folfele van par apartmannyira.
Gyöngyi! Örülök, ha segíthettem. Mi is voltunk már busszal is, de többször autóval. Menetidőt nem igazán tudok írni, mert először több helyen megálltunk, utána nem közvetlenül Makryba mentünk, szóval nem akarok hazudni, de szerintem 12-14 óra alatt nyugodtan oda lehet érni autóval, úgy, hogy betartjátok a sebességkorlátozásokat, és ha a határon nem sokat kell várni. Ezzel még mindig szerencsénk volt, soha nem kellett 5-10 percnél többet várnunk a határokon.
A határőrök is mindig rendesek voltak, mosolygósak, szerencsére soha nem volt gondunk, remélem nektek is így lesz!?
Mi még Sartiban nem voltunk, de az olvasottak alapján szerintem Makrygialos csendesebb, nyugodtabb hely, de autóval nem lehet unatkozni. Rengeteg hely van a közelben, ahová érdemes kirándulni, és egy nap akár többször is be lehet menni Paraliára, Olympic Beach-re, Katerinibe, Thessaloniki is közel van.
Ami kihagyhatatlan az Olympos hegység, Dion, nincs messze Platamonas, a hegyoldalban Paleo Panteleimonas, Edessa, Vergina. Szinte felsorolhatatlan, ahol már jártunk Makryból kiindulva.
És nekünk maga a falu is nagy kedvencünk, remélem Ti is megszeretitek majd!? Az Angelika apartmant nem ismerem, hol foglaltátok?
Igen, szerintem egyről, Észak-Görögországban! Én is megnéztem alaposan, amikor szállást foglaltam, hogy nehogy Krétára kelljen lekocsikázni..
2 éve voltunk a párommal Sartin, az nagyon tetszett mindkettőnknek, de az út elég hosszú volt, akkor busszal mentünk. Most majd autóval megyünk, július 13-án délelőtt indulunk, de most jönnek a szüleim, és a húgom is! Remélem, nagyon-nagyon jó lesz, én már borzasztóan izgulok! Az Angelika apartmanban lesz a szállásunk. Már nyomtattam útvonalterveket, beszámolókat, meg még egy csomó mindent. Olvastam a Tiédet is, vagyis csak belenéztem, mert még nem volt időm végigolvasni, de nagyon tetszik! Délután meg is nézem! Ti mivel utaztatok? Ha autóval, mennyi idő alatt értetek le? Elég sok változatot olvastam már, volt, aki azt írta, hogy 20 óra, volt aki 15-öt, de olyan is akadt, aki 8 óra alatt. Hétfőn indulunk majd, remélem, nem lesz nagy forgalom, és a határon sem kell sokat várni.
Milyen árak vannak kint? Pl. étterem, élelmiszer, stb.?
Jajj, úgy örülök, hogy ilyen rutinos Makrigialos-os utazók is vannak itt, és tudnak segíteni!!!
Szia Gyöngyi! Remélem egy Makrygialosról beszélünk, mert van egy Krétán is, bár azt külön írják (Makri Yialos) de páran már összekeverték. Itt a szárazföldi Makryról vannak beszámolók és fotók.
Mi háromszor voltunk ott nyaralni és mi nagyon megszerettük. Megoszlanak a vélemények róla, mert ez egy csendes, nyugodt kis falu, a faluban lévő strandja -bár kék zászlós-, nem mindig kristálytiszta, mert homokos a part, a közelben rengeteg kagylótelep van, és a halászok is ott kötnek ki a hajóikkal. De a közelben rengeteg strand található. Ami nekünk a legjobban tetszett, az a pydnai rész, gyalogosan kb. 1-1,5 km, de autóval, robogóval pár perc.
Paralia felé útközben is van egy nagyon jó partszakasz, a Korinos Beach, de szerintem ezt mind felfedezitek majd, ha arra jártok.
Mi sosem unatkoztunk, mert rengeteg kirándulási lehetőség van, és esténként fáradtan hazaérve mindig jólesett a csend és a nyugalom a faluban.
A parton vannak azért tavernák, zenés helyek is és bent a falu főutcáján pár ajándékbolt is található, de nem az a kimondott turistahely, arra ott van Paralia, ha valaki nyüzsgésre vágyik, ott bőven van lehetőség.
Ha valami kérdésed van, írj nyugodtan. Mikor indultok egyébként és mivel mentek? Busz vagy autó?
Köszi, hogy ilyen gyorsan írtatok is! Mindenképp megnézem őket, neki is állok!
Szerintetek melyik a legszebb strand Makrigialoson, vagy a környékén? Tényleg hatalmas hullámok vannak, és rengeteg kagylót lehet gyűjteni???
Olvasd el a beszámolókat, melyet megtalálsz a hellasz.hu nyitóoldalán található "Beszámolók" rovat alatt.
Fotókat szintén a nyitóoldalról elérhető "Fotóalbumban" találsz.
Beszámolók tulajdonosai:
Pepecs: Makrigialosz
Katus: Egy szuper hét Makrigialoson
Rebeka: Két hét Makrigialosban
Kriszta35: Parália, Makrigialos
Busaianiko: Makrigialos
Most olvasom csak, hogy többütöknek is vannak képei, és videói!! Szívesen megnézném őket!!
Hajrá!
Van beszámoló itt a Hellaszon is, nálam is, és a Földi útikalaz oldalon is.
Mire ezeket elolvasod, a honlapomon megváltozott képek elérési útvonalát is kijavítom a hétvégén.