Mindent meg kell kostolni mert már nem vagyunk gyerekek,azok szokták rávágni hogy én nem szeretem
Azért nagyon remélem ízleni fog fõleg ha egy jó Görögországi Rosé bort kérsz hozzá 8-10 fokosra behûtve
Csak a torkodat meg ne süsse a borra gondoltam..
Kedves Cserrobi!
Én kisdobos becsületszavamra mondom , hogy próbálkoztam a tengeri herkentyûkkel, de valahogy nekem furcsa mellékízük van (pocsolya? tenger?), amit nagyon nem kedvelek. Na azért nem mindegyiknek.
pl. homárt ettem, az nagyon ízlett, a rántott kagylónak is kellemes galambhúshoz hasonlító íze volt. Megkóstoltam a polipot, az is ízlett. Valószínû attól függ, hogy van elkészítve.
Én halból is csak az édeshúsú halat kedvelem (tiszai, balatoni), mondjuk a Lencsésen vagy a Kiskõrösiben egy halászlé az maga a menyország , de a tengeri halat csak akkor, ha nem érzem azt a különös mellékízt rajta.
A görög borok közül egy Mavro Dafnit szívesen elkortyolgatnék utána
Persze a kalamárinak elõször megágyaznék egy kis házi ouzóval
Mindent meg kell kostolni mert már nem vagyunk gyerekek,azok szokták rávágni hogy én nem szeretem
Azért nagyon remélem ízleni fog fõleg ha egy jó Görögországi Rosé bort kérsz hozzá 8-10 fokosra behûtve
Csak a torkodat meg ne süsse a borra gondoltam..
...ez a finomság mi? tán csak nem tintahal? Ne gerjessz ...
...És ez a gyönyörûség hol van? Álmaink netovábbja...
Az a finomság a toloi halas mini-tintahala, amit ezen kívül még sehol nem láttam; isteni omlós volt, de a tintahalkarika nem is hasonlit rá (sajnos), de az is lehet finom.
Az a gyönyörúség pedig Galaxidiban a moló a strand mellett. Na, ilyen helyre nem szabad - általában - beülni kajálni, fõleg ha üres, max. egy üditõ és passz! Szinte ehetetlenül rágós volt az egyébként gyönyörû tintahal és a polip is, s persze jó drága!
Kedves H.apci!
Köszönöm az útbaigazítást és az információt.
A képek eléggé sokkolók így indulás elõtt 5 nappal Egy kicsit izgatottabbá és türelmetlenebbé tettek
Toloi halvendéglõs sztorit elolvastam. Nagyon tetszett, de szerintem nem csak nekem
...van még remény, hogy esetleg jó lesz, amit eszek
Rutinos utazók vagytok, tudjátok, hogy nem a frekventált, hanem inkább eldugott helyen kell kajálni, ahol sok a görög vendég is. Sokszor volt már szó errõl. Tintahalat pedig lehetõleg ott, ahol bõ halvélaszték is van, mert akkor talán nem bolti mirelit, hanem friss, s annak lesz íze is!
Biztos mentek Litochoroba... Beérve a fõúton balra van egy nagy teraszos taverna szuper kajákkal, aztán a fõtér elõtti utosó utca (a jobboldalon, ami a parkolóba visz le) sarkán a másik; kipróbálva!
A legfinomabb mini-tintahalat Toloban ettem a halasnál (ld. "A toloi halvendéglõs" sztorit!). A lgrosszabb polipot és tintahalat pedig Galaxidiben a mólón egy nagyon frekventát, de tök üres henyen!