A "vita tárgya" talán az lehetne-érdekelne is engem már egyszer-,hogy mi az idegenvezető munkaköri leirása.Csak van neki is,mivel ez is egy munka...amiért fizetést kap.
Ha ne is keressük,meg oldjunk meg mindent,akkor talán nem is kéne ott lennie..és nem kéne fizetést kapnia.Pedig valóban vannak esetek,amikor jól esik,ha az ember érzi ,hogy tud kihez fordulni.És az iroda akkor jár el korrektül,ha a prosiban jelzi,hogy van,vagy nincs az adott helyen "asszisztencia".Ha úgy hirdeti meg,hogy van,akkor akár helyettesről is gondoskodnia kellene!Mert az az utas is utas,aki mondjuk először van Görögországban,ne adj isten,nem olyan szerencsés,hogy rátalált volna mondjuk a hellasz.hu-ra,és szédülten kóvályog egyedül-mondjuk Nidriben.(Én pl. láttam ilyen családot:)
#2246302014-09-22 21:30:04 Válasz a #224629. hsz-ra
szia,
én sem akartam semmilyen vitát generálni, ne kelljen az idegenvezetőt keresni semmilyen okból, ne legyen rá szükség, de mégis ő képviseli jó esetben azt az irodát, akinél pl.a szállást kifizetted. Ha mondjuk a szállásoddal gond van, akkor sem keresed az idegenvezetőt? Ha privátban foglalok akkor tudom, hogy magamra vagyok utalva, de azért vannak helyzetek, amikor nem árt ha van kihez fordulni, nem?
Semmilyen vitát nem akarok szítani egyéni véleményem az hogyha kocsival megyek nyaralni eszem ágában nem lenne egy idegenvezetőt keresni,pláne nem okolni a meg nem jelenéséért....nem is értem.....mindentől függetlenül a Paja oltári segítőkész mindenkivel minden időzónában :)persze ha a szigeten van egyáltalán....
még egyszer ez saját vélemény tapasztalataim alapján.....
#2246282014-09-22 19:51:56 Válasz a #224624. hsz-ra
Sziasztok,
hát, ez aranyos, nem akarok vicceskedni, az idegenvezetőnek is lehet itthon dolga, neki is jár a szabadság, de akkor nem kell helyette valaki mást kiküldeni az utazási irodának???? Egyébként több ismerősöm is mesélte már, hogy az egyénileg utazókat szépen le....ják az utazási irodák telepített idegenvezetői, "nemlézetőnek" veszik őket, aki nem busszal jött az nem fontos... persze tisztelet a kivételnek, de ebben nyilván talán az a logika, hogy aki kocsival jött az elmegy magától kirándulni, a fő csapásvonal, hogy minél több fakultatívra rábeszéljék a buszos utasokat, mert azok jobban "ki vannak a közlekedésnek szolgáltatva" Mi évekkel ezelőtt Stavrosra mentünk kocsival, a dias z. testvér irodájába reggel előbb értünk oda, mint a busz, szinte alig akartak velünk szóba állni, a kulcsainkat úgy kellett kikönyörögni...
hát,kedves Tünde,ez az idegenvezető ,hogy úgy mondjam erősen megosztó egyéniség...sokan istenitik,sokan nem...szerintem te már nem is legyél kiváncsi rá!(Biztosan megint dolgozik valamelyik étteremben,és oda pont nem tértetek be vacsorázni!Tavaly nyáron,mikor mi voltunk,úgy lehetett vele találkozni,ha oda mentünk be hozzá az étterembe.5-kor kezdett,na akkorra is jött oda...)De a nyár elején mintha azt hallottam volna,hogy idén már foglalkozott az utasokkal.Még azt is hallottam,hogy fakultativ utakat szervezett!Valaki irta itt a fórumon,hogy szigettúrát vezetett!Azt hittem,idénre már szervezettebben folynak ot a dolgok!
Kéthetes Lefkadai nyaralásunk holnap véget ér. Apollon Travel Sunrise apartman és még mindig nem tudom ki itt az idegenvezető. Csak annyit tudok ,hogy egy Paja nevü férfi de még nem volt hozzá szerencsénk. Szerencsére nem vagyunk elveszett emberek. Sikerült megtalálnunk mindent amit beterveztünk. Egyénileg jöttünk és mivel holnap reggel korán távozunk ez valoszinüleg igy is marad. Azért kicsit furcsa, elöző 2 évben a Grandal 3 hetet Sartin 2 hetet Zakynthoson voltunk ugyancsak egyénileg de naponta láttuk az idegenvezetőket pedig több apartmannal dolgoztak mint az itteni. Na mindegy.
Itt a video a lerobbant IBUSZ buszrol. Tudom ,hogy a technika barmikor elromolhat, de ez mar nekik a sokadik eset, eleg hulladek buszokkal utaztatnak, en tuti nem mennek velük...
Video:http://tv2.hu/musoraink/tenyek/158575_8_orat_vartak_a_lerobbant_busz_miatt.html
Ma a tényekbe az Ibuszos busz "szerepelt". Átléptek a Magyar határon és ledöglött a Szerbek előtt.9 órát vártak mire megjött a másik busz Veszprémből. Este 11-kor indultak tovább Sartiba. Dél körül érkeztek meg. Állítolag a sebességváltó ment el.
Szia! A foglalj velünk kuponos oldalon van 2 főre 54777-ért ajánlat igaz, nem sziget de a tengert látni, lehet hogy megfelel. A holidaylines ajánlata ha jól tudom.