#1576502011-03-04 11:30:50 Válasz a #157646. hsz-ra
BoAt,
elvileg működik a dolog, de ha valami miatt még sem, akkor az athéni reptéren van 24 órás csomagmegőrző. 6 óráig történő tárolás 3-7€ a csomag méretétől függően, 12 óráig 4-8€, stb...
A reptér és a város közti transferről (meg még sok másról is) ITT sok hasznos infót találsz.
Szia Hlimicsura! Nem tudom milyen lelkivilága lehet annak aki más összekuporgatott pénzét zsebrevágja. Ezért jobb, ha az ember maga intézi a foglalásait, ellenőrizve az oldalak hitelességét, ahol a foglalásait bonyolítja.
szia boat
sajnos ma ilyen világot élünk,de az sosem árt ha felkészülünk a váratlan illetve a kellemetlen eseményekre is
tudod jobb félni mint megijedni
Egyszerűen csak a check in-nél szoktam kérni.
Nem lennék meglepve viszont, ha összefüggésben lenne a dolog Ferihegy biztonsági besorolásával, ami most már megint O.K.
Azért emlékszem pontosan a Malév kontra Olympic útra, mert előtte nekem is voltak kételyeim, de írtam mailt a Malévnak és írásban is ezt a választ adták, és persze a pultnál sem volt gond.
Döme, köszönöm, ezek szerint elég a milosi reptéren jeleznem, hogy a csomagokat Budapesten szeretném felvenni, ezzel és ezzel a Malév géppel utazom Budapestre? Nagyon jó megoldás lenne, így lenne még pár csomagmentes óránk Athénban egy kis nézelődésre.
Szia Hlimicsura! Nem tudom milyen lelkivilága lehet annak aki más összekuporgatott pénzét zsebrevágja. Ezért jobb, ha az ember maga intézi a foglalásait, ellenőrizve az oldalak hitelességét, ahol a foglalásait bonyolítja.
Megőrülök! Sokat repültem/repülök, de azt hittem, ha két különböző légitársaságnál foglalsz, akkor nincs csomag-átpakolás.
Ráadásul tavalyelőtt, amikor Kythirára mentünk akkor Athénig Malévval repültünk, onnan Olympiccal és a két járat között szűk másfél óránk volt az átszállásra. Mivel kevés csomaggal utazunk, kézipoggyászként vittünk magunkkal mindent. És Athénban szépen kimentünk az érkezési oldalon, majd vissza az indulásin, becsekkolás a kithirai járatra, stb. Húzós volt...
A csúcs az, hogy Ferihegyen megkérdeztük a check-in pultnál a csajszit, hogy nem lehetne-e becsekkolni az Olympicra is, stb. De a válasz NEM volt.
Ráadásul Athéban nem találtuk az átjárót a Transzfer felé, szóval fleeslegesen mászkáltunk egy csomót.
De most majd elmagyarázzátok, hogyan kell JÓL csinálni!
No, ez a csomag-átpakolós dolog nálunk eddig még mindig működött még akkor is, amikor két különböző, nem fapados légitársaság honlapjáról vettem jegyet, akár az Eu-n belül, de akár pl. egy két-átszállásos ázsiai útnál is. Abban az esetben viszont nem, amikor fapados is belép a képbe vagy pl. USA beléptetésnél (ott még akkor is fel kell vedd a csomagot, ha egy légitársasággal utazol végig...)
Egyszerűen csak a check in-nél szoktam kérni.
Nem lennék meglepve viszont, ha összefüggésben lenne a dolog Ferihegy biztonsági besorolásával, ami most már megint O.K.
Azért emlékszem pontosan a Malév kontra Olympic útra, mert előtte nekem is voltak kételyeim, de írtam mailt a Malévnak és írásban is ezt a választ adták, és persze a pultnál sem volt gond.
medi
nem tudom,hogy hol laksz,de hogy temesvár nem a szomszédban van az biztos
addig is el kell menni,és az is pénzbe kerül
nem is kevésbe
nem biztos,hogy mindent összevetve olcsóbban fogsz kijönni
Észak-Magyarországon lakok, de összeköthetem egy kis családlátogatással a nyaralást
Viszont aki Makón, Szegeden, Gyulán lakik, annak érdemes lenne elgondolkozni a dolgon.
Amúgy, sajnos, nem olcsók a jegyek a Taromnál: 225 EUR oda-vissza, szóval az akciós Malév veri a normál Taromot, bár lehet, hogy ebből is van akciós.
Na, de feladom ezt a témát, nafyon OFF lettem már...
BoAt!
Csatlakozok hozzád a miloszi reptérrel kapcsolatos érzelmeid tekintetében!
Viszont sem oda-, sem visszafele nem kellett felvenni a feladott poggyászt Athénban, simán átrakták a Malévtól az Olympic-hez és vissza...
Nabanyek, akkor most fel van adva nekem a nagy kérdés: Kinek kell szólni? Malév vagy Olimpic? A Malévnál már foglaltam, az Olimpic foglalás hamarosan megtörténik. Picit off leszek, reptéri élmény: egyszer utaztam mindeddig úgy, hogy gépet cseréltem, méghozzá Madridban. Négy terminál van ott, metró, buszok járnak közöttük. Naná, hogy át kellett cuccolni, megnéztem a neten a terminálok közötti közlekedési lehetőségeket, nem is volt semmi gond, a csomagjaink is megérkeztek, átcuccoltunk a másik terminálra és onnan voltam gondban. Ott találkoztam ugyanis életemben először csekkoló-automatákkal. Nyomkodtam rajta mindet amiről úgy gondoltam, hogy az nekem jó és egyszercsak kiköpte a vonalkódos ragacsot, amit a csomagra rá kell tenni. Boldogság, világbéke...Aztán nem volt hajlandó kiköpni a beszállókártyámat és ahányszor ismét nekiestem nagy lelkesen az első lépéseknek, annyiszor nyomtatott nekem csomagra szerelendő vonalkódos papírt, beszámozva ám, úgyhogy ott álltam az egy darab hátizsákkal és 6-7 darab papírral, több csomagról. A gép meg folyamatosan kiírt valamit spanyolul, amiből egy vak hangot nem értettem. Végül odajött egy hölgy egyik pulttól és megkért, hogy menjek vele a pulthoz, mert sajnos az automatából kifogyott a beszállókártyához való nyomtatvány. Béke, boldogság ismét. Egészen addig amíg be nem jutottam a beszállókapukhoz. Hatvanvalahány volt belőle és nem ám egymást követő sorrendben számozva, hanem össze-vissza. A terminál kb. 1 kilométer hosszú lehetett, gyalogoltam, aztán mentem a "mozgószőnyegen", meg amit még el tudtok képzelni, míg végre ráleltem az épület másik végében levő beszállókapura. Közel három órámba tellett. Szóval nekem a milosi repülőtér nagyon, de nagyon szimpatikus a maga méreteivel:)
medi
nem tudom,hogy hol laksz,de hogy temesvár nem a szomszédban van az biztos
addig is el kell menni,és az is pénzbe kerül
nem is kevésbe
nem biztos,hogy mindent összevetve olcsóbban fogsz kijönni
#1576202011-03-03 21:21:26 Válasz a #157619. hsz-ra
Félreértettél hlimlicsura. A két évvel ezelőtti milosi utam előtt tettem fel magamnak ezeket a kérdéseket. Még mielőtt megrendeltük volna a repjegyeket.
Kedves Szanna
jó kérdéseid vannak:))
de szerintem ebben tudnak segíteni ferihegyen
medi
mi többnyire ukrajnába járunk azon az útvonalon,mert a feleségem szülei ott laknak,és ezért járunk keresztül temesváron:)
Kedves Medi
nem akarom a görögöket reklámozni,de tapasztalatom szerint sokkal közvetlenebbek és segítőkészebbek a magyaroknál
mi a chek-in-él jelezzük,hogy szeretnénk ha a bőröndünk ide és ide menne és egy kedves mosollyal biztosítanak róla,hogy így lesz
és tényleg így történik a dolog
a mi utvonalunk általában
milos-athén-temesvár-lemberg
miloson feladjuk a bőröndöket és lemberg-ben leszedjük anélkül,hogy szaladgálni kelljen utánna
Kedves hlimicsura!
Nem is kell a görögöknek reklám! Tudjuk, hogy közvetlenek és segítőkészek. A szépségein túl (amibe a táj, a tenger és agasztronómia is beletartozik) pont a görög emberek miatt kedveljük Görögországot!
Köszi a tippet!
Hogy jön Temesvár a képbe?
(Bocs, ha nagyon off vagyok, de felkaptam a fejem, mert én Temesváron születtem)