Köszi szépen az infót! Ha kint leszünk még utána érdeklődünk azok alapján amit írtál!
Kicsi félelem azért van, hogy eljutni oda még csak-csak, de visszafelé gondolom neccesebb lesz. Főleg a pontos buszközlekedés miatt.
Jó lenne, ha nem menne rá majd egy teljes napunk...
Üdv: Márti
Szívesen, remélem segítettem is!
Ha megnézitek a busz indulásokat visszafelé Agios Nikolaosból, akkor lehet, hogy elég kisétálnotok a bekötő úthoz, és leintitek a buszt!
Csak az időt kell kikalkulálnotok, hogy kb. mikorra legyetek az úton
Ha nincs teli a busz, akkor 100% hogy megáll, és felvesz Benneteket!
Mi szeptember 16.án indulunk a neckermannal repcsivel kettesben és Agios sostisban a Hotel Zante Sunban szállunk meg.
-Volt már vki. ebben a szállodában?
-Lehet olyankor még fürödni a tengerben?
-Ha "B"jogsim van bérelhetek vele 50-esnél nagyobb quadot vagy szigoruan veszik,ja és rendörök vannak?
-Azt hallottam hogy navaggiót,a fakultatívokat nemérdemes választani mert állítólag ha bérelsz járművet és a helyiekkel egyeszkedsz jobban kijösz.Erről vki?
Mi valószínű szigettúrára befizetünk (bár még utána nézek mi van benne, meg hány órás), mert idegenvezeő elmondja a fontos dolgokat.
Navaggiot jó lenne megnézni közelről is...
#1741732011-08-25 15:06:44 Válasz a #174167. hsz-ra
Szerintem ne menjetek csoportos szigettúrára, ha béreltek autót.
Itt nincsenek történelmi emlékek, ergo semmi fontos mondanivalója nem lehet. Persze, nyilván tud sok mindenről fecsegni, de nem éri meg, hogy aztán meg tolonganotok kelljen, pl. a kilátónál.
Mindent megtudtok nézni magatok is, sőt sokkal többet, mint ahová a fakultatív visz
Persze, ez az én véleményem, de hátha segít!
Én voltam a buszos szigettúrán..
Ajánlani tudom:) Nagyon jó kis program... Mindjárt le is írom mi van benne:)
A program 8:45 kor indul.. Vagyis akkorra kell ott lenni a megbeszélt helyen.. De ezt majd kint részletesen.. Mert lehet az időpont változik:)
Ami benne van!
Első megálló a lithakai olivagyár. Utána Maherádó felé megy a busz.. Itt egy templom megnézése van.. Aztán Exo-Chora jön a több mint 2000 éves olajfa megnézése.. Itt van egy kávézó ahol megittunk egy frappét és egy sütit is ettünk:) A frappé nem izlett a süti isteni finom volt:D
Következik Porto Vromi! Csodaszép a kikötő.. Itt aki akart az csónakázhatott kicsit:) 6 Euró volt 40 perc hajókázás.. Megnézhetted Posseidon arcát
Anafonitriában megnéztük Szent Dionysos kolostorát.. Itt volt lehetőség egy ebéd elfogyasztására.. Nagyon finom volt a kaja.. Én csak Tzazikit is sült krumplit ettem ugyan.. Aki bárányt evett dicsérte:) Én is ettem picit belőle tényleg finom volt.. Kb 1 órát álltunk itt:)
Utána jött a Navaggio-öböl fentről.. Csodás program.. Csak az a baj kevés időt voltál itt.. Nem igazan lehetett mindent szépen lassan lefényképezni.. Kicsit sietettek!
Ezután egy helyi kereskedőhöz megy a csoport.. Ahol lehet helyi szuvenireket vásárolni.. Megkínáltak helyi házi borral.. Finom volt:)
Következő megálló Kallipadóban volt Callinico pincészetben.. Megmutatték a bor készítésének folyamatát és a híres Zakynthosi borokból is lehetett inni.. Finomak voltak:) Vettem is 3 üveg bort díszdobozban! 12 euróért:)
Végén pedig Bohali következett ahol a főváros panorámája tárult eléd.. Közben mesés tájakon jártunk.. Csak ámultam a táj szépségén.. A fényképezőgép gyakran elsült...
Maga a program ezt tartalmazza.. De neked kell eldöntened magad fedezed fel vagy a program keretén belül Volt aki bérelt autót és úgy nézte meg a 2000 éves olajfát.. Alig találták meg:D
#1741942011-08-25 17:59:05 Válasz a #174187. hsz-ra
Tényleg így már meggondolandó, de hátha lesz társaság
Most villant az eszembe, hogy én nagyon szerencsés vagyok, mert csak kibéreltük a nagy motort, és már mentünk is. Mivel vagy 10 napra vettünk ki, kisebb megszakításokkal, robogó-árába került
Volt aki bérelt autót és úgy nézte meg a 2000 éves olajfát.. Alig találták meg:D
Isti!
Most pont rossz példát említettél mert talán ez a fa az, ami az emlékeimben a legutolsó, ez csak egy fa, kissé göcsörtös az igaz, de lehet, úgy van 2000 éves, mint Te vagy Én
Túl sok néznivaló nincsen rajta, szeintem a helyiek nem is értik, hogy mit néznek rajta a turisták.
És hát mellette sincs semmi sem, még csak le sem fotóztam. A mi utunk itt vitt, mellette kell a földútra lekanyarodni.
Azt mondják több mint 2000 éves.. Nem tudom hány éves pontosan.. De jó nagy az biztos.. És látszik nem mai darab..
Hát nem a tengerre néző táj éppen a látványa.. De ez is a sziget egyik nevetesége.. Ha már ott vagy akkor nézd meg:D Én ott voltam és meg is néztem:D
Ez sem igaz.. Hiszen van mellette egy ház.. Meg egy nagyon nagy platán fa is.. Meg pár méterre egy taverna ahol isteni finom sütit ettem.. Lehet Te nem is ott voltál akkor:))) Sőt tuti nem ott voltál
A fa egy falu központjában van:D
#1742492011-08-26 07:20:30 Válasz a #174224. hsz-ra
A semmit úgy értettem, hogy semmi MÁS látnivaló
Mondom, a fa mellett kezdődik egy ösvény, ahol ki lehet jutni a sziget szélére. Most sajnálom, hogy nem fotóztam le...
Sokáig motoroztunk ezen az úton, de unalmas volt, sok-sok kanyarral a kihalt tájon. Egy idő után meguntuk, úgy döntöttünk nem ér meg ennyit a kilátás és visszafordultunk.
Köszi, hogy részletesen leírtad, hogy volt a szigettúra. Gondolom más utazási irodáknál is ez a program, mi IBUSZ-szal megyünk, katalógusban volt pár mondat róla.
Egész estig eltart?
1 hét múlva indulunk párommal a szigetre, az Ibériába. Már régóta olvasgatom miket írtok, köszönöm a sok sok infót!
Lenne még pár kérdésem!
Olyanoktól, akik már voltak szeptemberben: Lehet számítani kevesebb angolra, esetleg elviselhetőbb melegre?
Szeretnénk átmenni a Teknős szigetre, látott valaki keri barlangnézős, és teknős szigeten pancsolós ajánlatot?
Mi sem szeretnénk bejárni magunk a szigetet, fakultatívra csak a hajós szigetkörutat tervezzük. Ilyenkor már olcsóbbak a bérlések is?
Köszi a válaszokat!
Vera
#1742662011-08-26 10:37:55 Válasz a #174187. hsz-ra
Kedves Gina!
Ugyan ez a problémánk nekünk is. A robogóhoz nem érezzük elég gyakorlottnak magunkat, az autó meg drága 2 főre. Ti mikor, merre mentek?
Hátha megoldjuk egymás problémáját!