De, úgy volt, bár nem ebbe a topicba tartozik, de Platamonast terveztük, csak oda viszont egy iroda visz, és azt mi nem találjuk annyira kedvezõnek árban, viszont a Bella és az Apollon folyamatosan akciózza Thassost Last minute-ban és nekünk amúgy is ez a szivünk csücske (sajnos Estelláéknak nem), de hát ízlések és pofonok.
Még lehet, hogy együtt megyünk, de nem biztos, majd kiderül. Az biztos, h mindegyikünk last min.ba fog befizetni.
Mi nagyon Thassost szeretnénk, és erõsen koncentrálunk h legyen akció aug.ban. már egy éve megfertõzött a hely a sok szép képpel és a jó beszámolókkal, látnunk kell!
Andi,
gondolom, te ezt meg is érted, írtad még múltkor, h te is tervezed h visszamentek a szigetre.
Te Rekuc, nem olyasmiról volt szó , hogy az Estelláékkal mentek valahova a szárazföldre? Vagy most valamit keverek? Thassosoról már korábban is kérdeztél...akkor most mi van?
Lehet, h védve vannak. Szerintem is nagyon szépek. Thassosról még nem láttam ilyen gyöngyörû fotókat, mint ezen a honlapon.
Aki tud németül, annak ajánlom h olvasgassa a fórumot is, pár kérdésemre választ kaptam ott.
Örülök, hogy vannak itt új emberkék, akik egy csomó jó infót írnak. Én meglepõdtem elsõre ezen az elsétáláson a Golden Beachre,de rájöttem, hoyg összekevertem a Paradise Bech-csel, az azért elég messze van. A Golden Beach az Chrissi Ammoudia strandja, ugye? Rekuc, errõl tettem be ide korábban egy mûholdas képet, majd visszakeresem neked.
Potamia hegyi falu nincs nagyon messze (2-4 km), de eléggé fentebb van a hegyoldalban...
Köszi a gyors választ! Kb. ilyenekre voltam kiváncsi amiket írtatok.
Még érdekelne, hogy ha gyalog akarok eljutni a Golden Beach-re az hány perc lesz, és Potamia milyen messze van gyalog Skala Potamiastól?
Mennyire nyüzsis a hely? olyanokra gondolok itt, hogy esténként van-e tennivaló? pl. hangulatos bárok. Azt hallottam, hogy van egy disco a faluban, esetleg valamelyikõtök volt már ott?a falu melyik részén van?
Melyik éttermeket ajánljátok?
Motorbérlés mennyibe kerül 1 napra?
A tenger tényleg annyira szép és tiszta, mint a képeken?
Egyelõre ennyi kérdés jutott eszembe, köszi a segítséget!
Az interneten találtam egy buszmenetrendet, az érvényes lehet? a buszok mennyire kiszámíthatóak?
Szia Rekuc!
Van valami ami konkrétan érdekel?
Általánosságban Skala Potamia egy nem túl nagy méretû település - nekem eddig a "legturistásabb" hely ahol Görögországban jártam. Éttermek sora a tengerparton (van hagyományos görög, de van arab konyha és sok palacsintázó is, plusz akadnak fialatokra építõ szórakozóhelyek is), supermarketek vannak a központban, de a település más részein is. Autó, motor kölcsönözhetõ, de a buszok is egész jól közlekednek, így a környezõ falvakba ezekkel is el lehet látogatni (érdemes!).
A tengerpart homokos (néhol kicsit kavicsos), a víz lassan mélyül - és eszméletlen mennyiségû hal van benne - a legkisebbeket kézzel is meg lehet fogni Aki szeret gyûjtögetni, annak érdemes reggelente meglátogatni a partot, gyönyörû kagyló- és csigaházakat lehet gyûjtögetni. Ha elsétáltok a Golden Beach-re (szerintem ezt a legjobb a tengerparton megejteni), lehet vizisport eszközöket is bérelni.
Ja, ha szerettek kirándulni, akkor irány Potamia és onna az Ypsariora vezetõ gyalogút - gyönyörû a környék és a kilátás is.
Összességében nekünk nagyon bejött!
Andi
Szia!
Mi idén voltunk a Lioliosban, összesen hat apartman van a földszinten és egy a tetõtérben. Mi az egyesben voltunk, és nagyon jól jártunk vele. Elég nagy, két szóló ággyal (de ezek mozdíthatóak egy kis éjjeli szekrénnyel, asztallal, egy nagyobb szekrénnyel és nagyon jól felszerelt konyhasarokkal (de ahogy a többiek mondták apartmanonként eltért hogy mi volt a konyhában és mi nem). A fürdõszoba tusolós, de gondolom ez nem meglepõ Egy problémánk volt, hogy polcos szekrény nincs, így mi az egyik bõröndöt állítottuk be a szekrénybe és arra pakoltunk.
A legközelebbi bolt kb. 50 méterre van és gyakorlatilag minden kapható (zöldség, gyümölcs, pékáru stb.). A tengerpart kb. 150 méter, a település központja kb. 15 perc séta.
Üdv, Andi
Mi 2001-ben voltunk Skala Potamián közvetlen egy parton lévõ apartmanban a hullámtörõnél, nem a kikötõ felõl, hanem a másik részen. Én teljesen odáig voltam, nagyon tetszett, a férjemnek meg egyenesen a szívecsücske. Gyönyörû kis öböl, homokos és lassan mélyül, 50-60 méterig simán be lehet menni. Kisgyermekesek családoknak is ideális. Ott a hullámtörõnél búvárszemüveggel csodálatos élõlényeket lehet látni a sziklákon a víz alatt. Ha egy kis idõre nyugodtan állsz a vízben, akkor halrajok úsznak körülötted és ha kinyújtanád a kezed akár meg is foghatnád õket. A férjem beljebb is ment búvárkodni és rájától kezdve nagyon sokféle tengeri herkentyût látott. Maga a település ugyan nem nagy, de a mi igényeinket kielégítette. Nagyon finom süteményeket ettünk a parttól 1-2 sarokra lévõ cukrászdában. Körbejártuk a szigetet, de én is úgy érzem, hogy legközelebb is csak idemennék. Bízz benne, csodálatosan fogjátok érezni magatokat. Persze van még számtalan gyönyörû öböl ezen kívül is, pl. Aliky, de ott nagyobb kavicsos és gyorsabban mélyül a víz.