Szia!
Mi idén voltunk a Lioliosban, összesen hat apartman van a földszinten és egy a tetõtérben. Mi az egyesben voltunk, és nagyon jól jártunk vele. Elég nagy, két szóló ággyal (de ezek mozdíthatóak egy kis éjjeli szekrénnyel, asztallal, egy nagyobb szekrénnyel és nagyon jól felszerelt konyhasarokkal (de ahogy a többiek mondták apartmanonként eltért hogy mi volt a konyhában és mi nem). A fürdõszoba tusolós, de gondolom ez nem meglepõ Egy problémánk volt, hogy polcos szekrény nincs, így mi az egyik bõröndöt állítottuk be a szekrénybe és arra pakoltunk.
A legközelebbi bolt kb. 50 méterre van és gyakorlatilag minden kapható (zöldség, gyümölcs, pékáru stb.). A tengerpart kb. 150 méter, a település központja kb. 15 perc séta.
Üdv, Andi
Szia Rekuc!
Van valami ami konkrétan érdekel?
Általánosságban Skala Potamia egy nem túl nagy méretû település - nekem eddig a "legturistásabb" hely ahol Görögországban jártam. Éttermek sora a tengerparton (van hagyományos görög, de van arab konyha és sok palacsintázó is, plusz akadnak fialatokra építõ szórakozóhelyek is), supermarketek vannak a központban, de a település más részein is. Autó, motor kölcsönözhetõ, de a buszok is egész jól közlekednek, így a környezõ falvakba ezekkel is el lehet látogatni (érdemes!).
A tengerpart homokos (néhol kicsit kavicsos), a víz lassan mélyül - és eszméletlen mennyiségû hal van benne - a legkisebbeket kézzel is meg lehet fogni Aki szeret gyûjtögetni, annak érdemes reggelente meglátogatni a partot, gyönyörû kagyló- és csigaházakat lehet gyûjtögetni. Ha elsétáltok a Golden Beach-re (szerintem ezt a legjobb a tengerparton megejteni), lehet vizisport eszközöket is bérelni.
Ja, ha szerettek kirándulni, akkor irány Potamia és onna az Ypsariora vezetõ gyalogút - gyönyörû a környék és a kilátás is.
Összességében nekünk nagyon bejött!
Andi
Köszi a gyors választ! Kb. ilyenekre voltam kiváncsi amiket írtatok.
Még érdekelne, hogy ha gyalog akarok eljutni a Golden Beach-re az hány perc lesz, és Potamia milyen messze van gyalog Skala Potamiastól?
Mennyire nyüzsis a hely? olyanokra gondolok itt, hogy esténként van-e tennivaló? pl. hangulatos bárok. Azt hallottam, hogy van egy disco a faluban, esetleg valamelyikõtök volt már ott?a falu melyik részén van?
Melyik éttermeket ajánljátok?
Motorbérlés mennyibe kerül 1 napra?
A tenger tényleg annyira szép és tiszta, mint a képeken?
Egyelõre ennyi kérdés jutott eszembe, köszi a segítséget!
Az interneten találtam egy buszmenetrendet, az érvényes lehet? a buszok mennyire kiszámíthatóak?
Örülök, hogy vannak itt új emberkék, akik egy csomó jó infót írnak. Én meglepõdtem elsõre ezen az elsétáláson a Golden Beachre,de rájöttem, hoyg összekevertem a Paradise Bech-csel, az azért elég messze van. A Golden Beach az Chrissi Ammoudia strandja, ugye? Rekuc, errõl tettem be ide korábban egy mûholdas képet, majd visszakeresem neked.
Potamia hegyi falu nincs nagyon messze (2-4 km), de eléggé fentebb van a hegyoldalban...
Lehet, h védve vannak. Szerintem is nagyon szépek. Thassosról még nem láttam ilyen gyöngyörû fotókat, mint ezen a honlapon.
Aki tud németül, annak ajánlom h olvasgassa a fórumot is, pár kérdésemre választ kaptam ott.
Te Rekuc, nem olyasmiról volt szó , hogy az Estelláékkal mentek valahova a szárazföldre? Vagy most valamit keverek? Thassosoról már korábban is kérdeztél...akkor most mi van?
De, úgy volt, bár nem ebbe a topicba tartozik, de Platamonast terveztük, csak oda viszont egy iroda visz, és azt mi nem találjuk annyira kedvezõnek árban, viszont a Bella és az Apollon folyamatosan akciózza Thassost Last minute-ban és nekünk amúgy is ez a szivünk csücske (sajnos Estelláéknak nem), de hát ízlések és pofonok.
Még lehet, hogy együtt megyünk, de nem biztos, majd kiderül. Az biztos, h mindegyikünk last min.ba fog befizetni.
Mi nagyon Thassost szeretnénk, és erõsen koncentrálunk h legyen akció aug.ban. már egy éve megfertõzött a hely a sok szép képpel és a jó beszámolókkal, látnunk kell!
Andi,
gondolom, te ezt meg is érted, írtad még múltkor, h te is tervezed h visszamentek a szigetre.
Még érdekelne, hogy ha gyalog akarok eljutni a Golden Beach-re az hány perc lesz, és Potamia milyen messze van gyalog Skala Potamiastól?
Mi a Lioliosban laktunk, onnan kb. 100m a tengerpart, mi ennek mentén sétáltunk át a Golden Beach-re, ami onnan kb. 10 perc kényelmes séta. Van egy másik út is, ami a házak között vezet, de az nekünk nem jött be (nem sokkal rövidebb, ráadásul a tengert sem látni.
rekuc írta:
Mennyire nyüzsis a hely? olyanokra gondolok itt, hogy esténként van-e tennivaló? pl. hangulatos bárok. Azt hallottam, hogy van egy disco a faluban, esetleg valamelyikõtök volt már ott?a falu melyik részén van?
Melyik éttermeket ajánljátok?
Mi elõszezonban voltunk, így a szórakozóhelyek többsége még éppen csak akkor kezdett nyitni (disco még nem volt), ettõl függetlenül az éttermek, tavernák körül már akkor is nagy volt a nyüzsi (a tengerpart végig televan velük). Tavernák közül nekünk nagyon bejött a Krambousa, és a Nautilus, a legjobb girosz pedig Lenánál van (legalábbis szerintem). Életem eddigi legjobb baklaváját és ravaniját a Giorgios cukrászdában ettük - érdemes benézni hozzájuk eszméletlen mennyiségû sütijük van.
rekuc írta:
A tenger tényleg annyira szép és tiszta, mint a képeken?
Hát, ez érdekes kérdés. Elsõ héten kristálytiszta volt a víz, aztán a második hét elején volt pár viharosabb napunk, ami felszaggatott egy csomó tengeri füvet - így volt olyan nap, amikor inkább kihagytuk a fürdést. Viszont ami nagyon jó, hogy nagyon lassan mélyül a víz!
rekuc írta:
Az interneten találtam egy buszmenetrendet, az érvényes lehet? a buszok mennyire kiszámíthatóak?
Az internetes menetrendet nem ismerem, de minden buszmegállóba ki van téve (viszont magyar szokástól eltérõen nem azt mutatja, hogy mikor ér oda a busz, hanem azt, hogy mikor indul Limenasból!). Általában elég pontosak voltak - mi rengeteget utaztunk velük.
Ja, ami még kimaradt: Potamia valóban csak két-három km-re van, de gyalog nem ajánlanám, mivel az út mentén nincs járda, a forgalom pedig viszonylag nagy (és hát emelkedik az út tisztességesen). A busz pár perc alatt felvisz, onnan aztán lehet tovább sétálni, túrázni a faluban, vagy fel az Ypsarióra.