Ha saját autóval mész, akkor meg minek az iroda? Minek egy plusz "pénzlehúzót" beiktatni?
Foglalsz a neten keresztül (pl a Hellasz.hu Ajánló oldalán) vagy helyben.
Na, ezért megyünk mi minden évben, görög utazási irodával.
Csak ott kell fizetni, semmi elõleg . Ugyanolyan vouchert küldenek, mint az itthoniak adnak, csak így nincs semmi rizikó.
Mondjuk ez, igazából csak saját autós utazással mûködik.
De feketelistára nem csak azok kerülnek, akik csõdbe mentek!
Az engedélybevonást a hatóság szerint a vonatkozó törvényekkel szembeni jogsértés megvalósulása emeli jogerõssé.
Ismeri valamelyikünk ezeket a törvényeket?
Mert gondolom itt szó van a színvonaltól kezdve a számlázás formaiságán keresztül az esetleges kockázatok szinten tartásáig mindenrõl.
Úgy látom, a mi problémánkból ami volt, senki nem vonja le a tanulságot. A csõdbe ment iroda akikkel mentünk volna, már feburárban csõdbe volt, de csak május végén jelentette be, addig minden szép és jó volt, és sok sok pénzt beszedtek.
Az szállásunk tán meg van, de furcsa módon a kinti iroda, csak a turnus megelõzõ hétfõn tudja meg, kik is szállnak meg az adott apartmanba. Azt nem tudom, hogy ez csak itt van, vagy általános. Mi írtuk a Rebivel tessék érdeklõdni, mert az ördög nem alszik. A mostani pénzügyi helyztekben pedig egy kis csõd mindenkinek jól jöhet, elég sok pénz van abba.
Én azt mondom az a biztos, amikor már hazafelé jövünk a nyaralásból.
Mi pénteken indulunk, és remélem ezzel a rossz szájízem is tova száll, de jövõre nem utazási irodán keresztül fogom inzézni a szállást.
Addig általában jó vélemyény van, amíg be nem csõdöl az iroda.
Azt meg nem szokták reklámozni sehol, hogy hamarosan csõdbe mennek. És ez alatt simán árulják tovább az utakat.
Azt meg nem szokták reklámozni sehol, hogy hamarosan csõdbe mennek. És ez alatt simán árulják tovább az utakat.
Persze biztos vannak kivételek.
Sajnos semelyik irodábank nem lehetünk 100%-ig biztosak, de azért vannak elõjelek ott ahol valami gond van. A Jorgosz Travelnél az volt, hogy olyan sok szállást kötöttek le, amennyire nem volt kereslet és félig üres buszokkal kellett menni pl. Hanoitibe és több más üdülõhelyre. Az Eurotours pedig a szintén azóta megszünt West Travellel szervezte már közösen az útjait, mert egyik iroda sem tudta az útjait megfelelõ számban értékesíteni.
Az Apollón Travelrõl nekem is csak jó véleményem van, igaz 2002-ben utaztam Velük. Nem hiszem azonban hogy gond lenne, mert ahogy néztem a honlapjukon a last minute ajánlatokat, szinte mindegyik megtelt. Így nem valószínû, hogy veszteséget termel, mert az irodavezetõ pasi nekem nagyon értelmesnek tûnt (ha még Õ az), és nem pénzhajhásznak, aki egyik napról a másikra akarja megszedni magát.
Tavaly a TUI "leányvállalatával" a Gulet-tel mentünk. Mint a legvégén kiderült nem az õ hibájukból hanem a Golden Phõnix utálatos ügyintézõi hibájából nem olyan ellátást kaptunk amit kifizettünk. A TUI-nak panaszlevelet küldtem és miután kivizsgálták az ügyet kártérítést fizettek sûrû bocsánatkérés mellett! Ezért kaptak még egy esélyt és idén az "anyacéggel" utazunk. Egyet azonban megtanultam: soha többet nem utazom közvetítõ irodán keresztül!