Sziasztok!
Én új vagyok itt, de egész nyáron olvastalak Benneteket, most pedig a lányom ötlete alapján regisztráltunk, így már mi is tudunk hozzászólni. Nagyon szeretjük Sartit, már gyűjtünk a jövő nyárra, hogy mehessünk vissza.
#1530042010-10-11 21:49:07 Válasz a #152999. hsz-ra
Szia Katuka!
Üdv Neked!
Ti mikor voltatok Sartin? Mesélsz nekünk? Pár élmény, tapasztalat..ilyesmi...csak hogy mi nosztalgiázhassunk, illetva ha valaki 2011 kora tavasszal olvassa a bejegyzést, kapjon pár választ a még meg nem kérdezett kérdésére:)!
Idén már szinte az utolsó petákjainkból mentünk Sartira, ezért úgy gondoltuk a jövő évet kihagyjuk, mondom gondoltuk, ha jól érzem eddig.
Lehet kihagyjuk Balatont a nyáron inkább, de én nem tudok meglenni az Égei-tenger nélkül.
Sartin szolídan éltünk egy hetet, kalózhajóztunk, koktéloztunk háromszor, esténként a főtéri gyrososnál ettünk 1,70-ért, ízlett. Megkóstoltuk Sassos gyrosát komolyabb méretű és ízű volt. Na és a cicaetetés élmény volt a kisfiamnak. Obelix gyrosból a pita ízlett a legjobban, jól megpirították.
Minden nap de. és du. is fürödtünk, csak az utolsó nap nem, lehűlt az idő és szakadt az eső.
Volt egy sztorink a Kalózhajóval, amitől pirulok rendesen, de legalább megjegyeztek minket Attiláék. (Nem hiszem, hogy más járt már így).
Ha esetleg emlegetnének egy csapatot, akik a falu kikötője helyett átnyargalásztak a szurdokon a nagykikötőbe azok mi voltunk.
Ráadásul előtte való nap de. a 6 éves kisfiammal elmentünk, lemérni az odajutás idejét, először a szurdokon át, ahol van egy kecskecsapás, láttuk a kutyus tappancsát is, és valami csörtetett felénk a "málnásból" lélegzetvisszafojtva vártuk, kisvártatva meg is jelent a csacsi, mert az volt a szentem, és nem vahúr, egy házörző füles, madzagon...odafelé kb. 26 perc, visszafelé a szerpentines aszfalton 50 perc volt egy jéghideg ücsivel a benzinkúton, fáradtan. Utólag jó kis élmény, de akkor elsüllyedtem volna legszívesebben balgaságom és figyelmetlenségem miatt.
Kipróbáltuk, milyen amikor a bálnát kisodorja a víz a partra. Akkora hullámok voltak, hogy a mázsámat öt métert repítették, az eredetileg térdig érő vízben.
A Stelitsa apartman kicsi, és egyszerű, de nagyon jó helyen van közel a parthoz, sajtreszelőt vigyen akinek igénye van rá.
Sarti megfogott minket, nem járunk ugyanoda vissza, de Sarti beachre lehet hogy még egyszer elmegyünk.
Judith, jó olvasni a beszámolód.
És nem gáz, hogy véletlen a nagy kikötőbe mentetek, legalább van miről mesélni:)
Más se talált oda, tudom:)
Mi is csak azért, mert abrátaink már voltak 3x és tudták hol van.
11-kor volt a találkozó mikor mentünk a Kalóztúrára, de mi 10-kor elindultunk a Sarti Beach-ről, biztos, ami biztos:D! Már amikor elhagytuk az összes éttermet, kezdtünk kicsit kétségbeesni, hogy jó helyen járunk-e és egészen addig, míg fel nem tűnt a láthatáron a Maria Natasa...hát paráztunk, hogy jó helyen vagyunk-e !
Kíváncsi lennék, hogy valaki be tudná-e azonosítani a tájat, partot ahol jártunk kép alapján: )
vállalkozik rá valaki ?Sartitól nem messze, Klimateria fele volt de nem rémlik és sehol nem
volt tábla sem. Vagy legalábbis nem láttuk.