Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9361
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Aphrodite67
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170030 Üzenet linkje2011-07-17 19:45:45  Válasz a #169992. hsz-ra

Kedves OdeLinda!

Én is max.egyetértek veled,nekem is bejött Parália icon_smile.gif (kérem nem megkövezni,de én szeretem a nyüzsis helyeket) Egyébként meg nekem teljesen mindegy,hogy ezt a települést hogy hívják,csak görög legyen icon_lol.gif Bár kicsit most hazudok,mert Makrigyalosra nem biztos,hogy visszamennék...de ha csak ez az egy lehetőségem lenne Görögországban,azt is bevállalnám icon_lol.gif Ill.Evia szigete sem jöhetne szóba,bár annak köszönhetem,hogy jártam végre Athénban,mert az közel volt hozzá,így csak hajnalban kellett indulni icon_smile.gif Egyébként onnan az olymposi riviéráról tényleg jól megközelíthető minden,mi is jártunk ott,ahol te írtad.
Lavinát meg nem akartam indítani a negatív fórumról,csak tényként közöltem,hogy vannak ilyen emberek is és kissé megdöbbentett (nem is értettem,miért megy oda,ha semmi sem jó neki)na de nem érdekel,nem tud eltántorítani,mert már minden porcikám átitatott a görög életérzéssel icon_lol.gif
Ti mikor,mivel és hová indultok??Mert mi is 9-én vagy 10-én (szállásunk nincs,majd ott icon_lol.gif

# 9362
Nemy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
16 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170035 Üzenet linkje2011-07-17 20:03:59 

Sziasztok, ma hajnalban értünk haza Sartiból, kocsival voltunk, oda 18, vissza 14 óra volt az út. A család másik része busszal jött haza, ők 22 órát utaztak. Sarti csodálatos, gyönyörű napos idő, kristálytiszta tenger, homokos part. A SartiBeach apartmanban voltunk, nekem maga az apartman túl egyszerűnek tűnt, ahhoz képest, hogy jó drága... Viszont 50 méterre van a tengertől, saját édesvizi medencéje van, szépen gondozott kert. Szerdán voltunk Kalózhajózni, SENKI NE HAGYJA KI, ha akar egy életreszóló élményt. Elvittek minket a környező öblökbe, delfineket láttunk közelről, Szív-öböl, Narancspart is benne volt. Lehetett búvárkodni, kagylót gyűjteni olyan helyeken, ahova egyéb úton nem lehet eljutni. A hajón volt játék, egyik öbölben szuflakit kaptunk, a másikban frappét, közben folyamatosan kínáltak borral, üdítővel. Elvittek egy olyan helyre is, ahol különböző vizisportokat lehet űzni, ezért már persze fizetni kell.
Banánozni, fánkozni lehet a SartiBeach partszakaszon is, mi mindent kipróbáltunk:)
Az árakról: korsó Mithos kalóztanyán 2E, koktélok 3E-tól, dinnye 0.19E a nagy sárga Supermarketben, mi ott vásároltunk általában, mert minden egy helyen van. 6x1,5L víz 1.05E, stangliszerű valami 0.2E, fél kilós kenyér 0.8E, gyros pita Ovelixnél 2.5E, tál 4.5E. A parton a kajáldákban 6-10E egy jó nagy kaja. Mi 2x is voltunk az Emanuelle Papa étteremben, finom a kaja, nagyon kedvesek, beszélnek magyarul is. Banánozás, fánk 10E/10 perc, de ha többen mentek, akkor olcsóbb. Jetsky az öbölben 20E, ketten is rá lehet ülni, 120 LE-s a gép, nagy élmény.
Benzin maciknál Makpetrolnál 71MKD/L, szerbeknél ÖMV-nél 134.50RSD-ért tankoltunk. Éjszaka is nyitva vannak, kártyával is lehet fizetni. Érdemes a görög határ előtt tankolni, mert a Görögöknél a benzin 1.6-1.7 euró. Autópályadíjak: szerb 3.5+2.5+7.5+2, maciknál 1+1+1, de van akitől többet kérnek. Nyújtsd oda az 1 eurót, és átenged!
Összességében Sarti nagyon jó hely, jövőre is oda megyümk!

# 9363
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170036 Üzenet linkje2011-07-17 20:07:34  autó?

szia beszter! üdv. itthon, mi volt a gond a busszal? ezzel kapcsolatban mindent megértek mert mi busszal soha! autósok vagyunk, ez az én véleményem de van akinek a busz jön be és nem dorgálom le ezért!
# 9364
OdeLinda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170039 Üzenet linkje2011-07-17 20:28:20  Válasz a #170030. hsz-ra Előzmény #170030

Sziasztok!

Aphrodite,

Augusztus 9-én indulunk családostul (2 gyerek 2 felnőtt) Thassos szigetre, ott 6 éjszakát fogunk eltölteni, utána megyünk át Sartira egy hétre. Oda érkezik édesanyám a két keresztlányommal. A Holiday apartmanházban leszünk.

Nektek hol lesz a szállás?

Kicsit tartok tőle, hogy túl nyugis lesz Sarti Beach Parália után. Szerettem a teraszon ücsörögve késő este nézegetni a forgatagot. icon_smile.gif

# 9365
OdeLinda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170042 Üzenet linkje2011-07-17 20:36:03  Válasz a #170030. hsz-ra Előzmény #170030

A nektek hol lesz a szállás kérdést visszavontam. icon_biggrin.gif

Mi tavaly mentünk Paráliára úgy hogy nem volt szállásunk, és kb 20 perc alatt találtunk egy olyan apartmant, ahol 2 szoba volt konyha, fürdő nagy terasz napi 40 Euróért.
Visszaolvastam egy kicsit.
Biztos ti is fogtok találni szállást jó áron. Nincs rajta az utazási irodák jutaléka. icon_smile.gif

# 9366
Renault
Aktív fórumos
Aktív fórumos
426 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170044 Üzenet linkje2011-07-17 20:52:13 

Sziasztok

Sarti Beach Paros apartmanba mekkora hűtő és a fagyó icon_question.gif

Tavaly nekünk is Paralián 20 perc alatt klimás apartman 40 eu/nap volt icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

# 9367
Beszter
Aktív fórumos
Aktív fórumos
327 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170058 Üzenet linkje2011-07-17 22:24:31 

Szia Márta,Diuska!
Nektek is lejárt? icon_cry.gif
Azért üdv itthon! icon_smile.gif
Egyébként szuper,hogy mindenki pozitív élményekkel telve jön haza nem?
Nekem is egyedül a busz volt problémás,de Sarti az CSÚCS!

# 9368
Aphrodite67
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170059 Üzenet linkje2011-07-17 22:27:26  Válasz a #170042. hsz-ra Előzmény #170042

Én is úgy gondolom,hogy csak jól járhatunk icon_lol.gif 2 éve Olimpyc Beachen a 6 személyes apartmanunk volt 50 euro/nap,ez azt hiszem nagyon jó ár volt és sokat nem is kellett keresgélni meg több ajánlat is volt,meg is nézhettük mindet,mielőtt döntöttünk,nem beszélve róla,hogy nagyon kedvesek voltak velünk icon_lol.gif Most nézegettem bele Thassosi oldalakba...húúú...lehet,hogy a következő úticél ez lesz icon_lol.gif majd elmondod kedves Linda.Na mire ti Sartira értek,mi már szinte hazafele megyünk (aug.18-án indulnánk vissza)na de hátha összefutunk icon_lol.gif
# 9369
Évuska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
242 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170060 Üzenet linkje2011-07-17 22:33:53  Válasz a #170030. hsz-ra Előzmény #170030

Szia nemy!
Örülök , hogy sok szép élménnyel szerencsésen hazaértetek!

# 9370
Beszter
Aktív fórumos
Aktív fórumos
327 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170063 Üzenet linkje2011-07-17 23:04:46 

OdeLinda mi nem Grand Tours szervezésben voltunk,hanem Apollonnal!
Nem vagyok macerás emberke,de egy-két dolog kiverte nálam a biztosítékot a buszon!Odafele nagyon jó sofőröket kaptunk!!Kedvesek,udvariasak,segítőkészek voltak!Volt a buszon egy 3 gyerkőcös család,ahol a kislány (7-8 év) teljesen más ritmusban járt Wc-re ,mint ahogy megálltunk.Mindenki dolga végeztével elindultunk,ő fél óra múlva biztos ment.(ez minden megállónál így zajlott,mi a feljárónál ültünk,unalomból megszámolhattam volna,hányszor ment)De ez még igazából nem is zavaró,mivel nekünk is két gyerekünk van (,megértő utastárs vagyok,nem szólok semmiért).Egész úton hangoskodtak,de én nem szólok semmiért!A Sarti elötti szerpentines részen a kislány végig hányt.Ez sem zavar,még sajnálom is szegényt,mert bárkivel előfordulhat!
De,hogy az édesanyja a fél órás hányást végig röhögi és lóbálja a zacskót,a buszon pedig terjeng a buké,azt már nehezen viseltem,de nem szólok!!!!!Beér a busz Sartiba,a sofőrök kérik,hogy még ne szálljon le senki.A kislány családja kinyittatja az ajtót,mert majdnem az apuka és a testvérek is kidobták a taccsot ,persze ők a szagtol,mivel anyuka még mindig lóbálja a zacskót és röhög! Én nem röhögök csak szagolok és természetesen nem szólok!!!!
Hazafelé más sofőrök,már emeletes busz!Az idősebb sofőr rendes,a fiatalabbik hát ja!!!!
Nagy tömegben az Avra étterem elött elsuttogta,hogy ki hányas ülésen ül és én visszamertem kérdezni,hogy hányast mondott,erre a válasz:"Ha jól tudom egyszer már elmondtam!" De én most sem szólok!!!!!!!
Az 5.személy mellett üres hely lett volna hazafelé,örültünk ,mint majaom a farkának,hogy a gyerekek felváltva tudnak majd aludni,erre jön egy pasi,hogy ő valamilyen sofőr és kint ragadt Sartin (nem apollonos) hazatudná-e hozni a busz!Lett volna másik szabad hely is ,mit gondoltok hova ültették?Hát persze,hogy mellénk!De nem szólok!!!!!!!!!!A "kedvenc " sofőröm pedig ezt úgy közölte velünk,hogy idézem:"el lehetne ám az ülésről pakolni a táskát,mert kell a hely!"Na itt borult ki a bili és itt már szóltam!!!!!!!!!De nem kellene kekeckednem ,mondta Ő!Elindulunk!Jön a fent említett kislány.hogy neki bizony kakilni kell!Megállunk!!
Görög-macedón határig,mint a lassított felvétel úgy haladtunk,legalább 12 buszt engedtek maguk elé a határig.Egy utastárs hallotta,amit beszélnek és ez alapján az üzemanyaggal próbáltak variálni!Határnál beérjük a buszokat és barátom jókedvűen közölte,hogy ki lehet szállni,mert ez legalább 4 órás várakozás!Na ekkor jött el az én jókedvem ideje,mert nem hiszitek el mi volt! Egyik utastársunk határőr parancsnok és protekciózott!Kiszedtek minket a sorból és rövid időn belül mehettünk is !Ez a következő határoknál is így zajlott!Gondolhatjátok milyen népszerűek voltunk a többi buszon utazó és sofőr között! Szerb barátaink is nagyon örültek nekünk!!!
Egyszóval most legyetek őszinték:nagyon kekec utas voltam?
Lehet,hogy csak megöregedtem (31 vagyok)????

Szerintetek utazzunk még busszal???????? icon_wink.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

# 9371
Norcsibaba
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170073 Üzenet linkje2011-07-18 08:08:45 

beszter!Szerintem Te nagyon türelmes ember vagy Én már az anyukát is elküldtem volna a melegebb éghajlatra a hányásos zacskójával együtt.Ilyen utak előtt ha még nem is hányós a gyermek egy normális anya ad a gyermekének kúpot hányás ellen,de nem minden anya egyforma.Meg szerintem a gyereket meg kéne nevelni rendesen ,hogy mikor hol hogyan lehet viselkedni.Én azt mondom lehet egy gyerek akár 4 v1o éves.Minden a neveltetéstől függ.Látom a környezetébe is milyen gyerekek vannak és nem is a gyerekek a hibásak hanem a szülök .iszonyatosan sok mindent rá hagynak a gyerekekre.Én egyáltalán nem vagyok szigorú szülő,de illemet és azt ,hogy mikor hol mit szabad azt már gyerek korban kel megtanítani és nem ráhagyni ahogyan a mai sok szülő teszi.
# 9372
OdeLinda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170075 Üzenet linkje2011-07-18 08:48:18  Válasz a #170063. hsz-ra Előzmény #170063

Sziasztok!

Beszter, te egy iszonyat türelmes ember vagy... Én nem tudom meddig bírtam volna. Pedig volt gyerekszobám... icon_smile.gif
A leírtak alapján a vitriolt megiszom arra, hogy ti többet nem mentek busszal nyaralni! icon_smile.gif
De sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalat volt a buszos úttal kapcsolatban.

Szép napot! icon_smile.gif

# 9373
Lady4
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170083 Üzenet linkje2011-07-18 10:08:59 

Beszter én már az első ( jó mondjuk a második) rosszaságnál elküldtem volna oda ahonnan jött icon_biggrin.gif igyekszem türelmesnek lenni és általában megy is de ez nem arról szolt ahogy leírtad hanem az anya hülyeségéről amit nagyon nehezen bírok. Maximális elismerésem neked!!!!!!

Ettől függetlenül jól éreztétek magatokat? Mi az amit semmiképp ne hagyjunk ki? Esetleg aki volt már a neos marmaros piacon ott mit érdemes venni, engem az olivabogyó meg a hasonló finomságok érdekelnek de ha tudtok vmi kihagyhatatlant szivesen veszem icon_biggrin.gif

még 3hét..... lassan de biztosan telik icon_smile.gif

# 9374
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170087 Üzenet linkje2011-07-18 12:03:26 

Sziasztok!

Lady, ha vmi ruhát kinéztek Sartin, ne vegyétek meg, mert ha van olyan a marmarasi piacon, ott kicsit olcsóbb! Mi így jártunk.
Mi vettünk egy görögmintás lábtörlőt ott, olajfestményt (az viszont Sartin volt olcsóbb...), fiúk Tzipurrot pár litert, gyümölcsöt, kb. ennyit.
Sokféle tengeri herkentyűt is lehet venni (én nem ugrálok értük), ha elkészítenétek Sartin, de akkor vigyetek hűtőtáskát, meg ne romoljon.

# 9375
Diuskaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170110 Üzenet linkje2011-07-18 14:06:22 

Kifelé az utunk nagyszerű volt 2 fantasztikus sofőrrel és egy nagyon kedves utaskísérővel Bogival utaztunk röpke 22 óra alatt kint is voltunk Sartin a határok gyorsak voltak a személyzet felkészültségének köszönhetően!
A bajok kint kezdődtek, mert mi az Unitravellel utaztunk és a szállásunk az Apollonnál volt foglalva. Amikor kiértünk kiderült hogy a társaság egyik fele a Sithon Travelhez a másik fele pedig a Tausanishoz tartozik.
Kiérésünk után Leo nem akarta nekünk ide adni a szállást még az Apollonos busz meg nem érkezik és az ottani utasok le nem mondanak írásban a szállásról. Előre meg volt beszélve minden hogy ezzel nem lesz semmi baj, de kint ez nem ment. 5 óra hosszát ültünk a parkolóban a kuka mellett és mindig csak azt mondták várjuk. Egy Sithonos hölgy Krisztina volt olyan kedves és hozott nekünk ásványvizet és egyedül ő foglalkozott velünk senki más.
Nagy nehezen megkaptuk a szállásunkat a Kypriotis apartmanban, ami egy nagyon kis takaros apartman és a felszereltsége is jó. Igaz fent van a domb tetején ami esténként vacsora után igencsak hegynek hatott, de nagyon meg voltunk vele elégedve. A házi úr is egy kedves ember de miután meghívott minket is koktélozni és mindig volt hozzánk 1-2 jó szava, bár amikor kicsaptuk a villanyórában a biztosítékot a hajszárítóval nem volt valami őszinte a mosolya. icon_smile.gif
Nagyon sokat fürödtünk, a tenger csodálatos volt és a falu is isteni hely. Nagyon kedvesen az emberek és szeretik a magyarokat. Minden este valamelyik étteremben vacsoráztunk és meg voltunk elégedve mindennel. Az utazás végére más nagyon sok kinti magyarral összebarátkoztunk amiben segítségünkre volt a mi kis házi pálinkánk, amit boldog boldogtalannak kínáltunk még az utcán is! icon_smile.gif
Voltunk motort bérelni Sassosnál s a 125-ös motort ide adta nekünk 13 euróért, nagyon kedves ember a feleségével együtt.
A kalóztanya és a kalózhajós kirándulás is egy élmény marad. Attila és a családja nagyon kedves emberek s mindent megtettek hogy jól érezzük magunkat a kirándulás alatt. Gyönyörű helyekre vittek minket, és minden kívánságunkat lesték, elláttak mindennel. Nagyon örülök hogy megismerhettem őket.
Voltunk többször is a narancsparton ahol nagyon szép a tenger s szó szerint úgy kelett kirángatni minket a vízből hogy monstmár azért induljunk. A motorozás közben bejártunk úttalan utakat és nagyon sokat mentünk. Jó tanács motorozáshoz is kell nagyon nagyon sok naptej! icon_smile.gif
Nekem a szív alakú öböl egy pici csalódást okozott és nem is tudom valami mást vártam, de az is szép meg kell hagyni. Kagylókat nem nagyon tudtunk gyűjteni, azt mondták most nincs olyan sok mint szokott lenni.
Bevásárolni mi mindig a nagy sárga szuper marketebe jártunk nem volt közel de egy kis testmozgás kellett és Sartin nincsenek amúgy se nagy távolságok.
Induláskor is volt kavarodás rendesen Leo fel akart ültetni minket egy teljesen másik buszra, én nagyot csalódtam benne az olvasottak alapján mért én nem ilyennek gondoltam. Véleményem alapján egy nagyon szétszórt ember.
Induláskor könnyes szemmel szálltam fela buszra s tudtam volna itatni az egereket rendesen hogy ott kellett hagyni Sartit a tengert és ezt az egész életérzést. Nagyon sokat kaptam ettől a pici kis halászfalutól és köszönöm ezt neki! Megfogadtam, hogy megtanulok a következő évben angolul s jövőre már az egész nyarat Sartin szeretném tölteni. Több ígéretet kaptam a segítségre, majd meglátjuk mit tudok ebből kihasználni. Haza nagyon gyorsan 18 óra alatt haza is értünk és az út visszafelé is nagyon jó és szórakoztató volt, amit megpróbáltak a legélvezhetőbbé tenni a sofőrök nekünk!
Remélem nem voltam nagyon unalmas ha kérdésetek van nyugodtan kérdezzetek, a képeket is igyekszem feltenni. icon_smile.gificon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 624 625 626 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu